Tegelen is mooi werk, dat weet jij als tegelzetter als geen ander. Je voorziet een badkamer, keuken of toilet van een prachtige nieuwe vloer of wand, met een tevreden klant als resultaat. Tegelwerk is ook vakwerk, er komt meer bij kijken dan zo op het eerste gezicht lijkt. Aan zo’n schitterende betegelde badkamer zitten best wat haken en ogen. Bouwmaat heeft alles in huis om te ondersteunen bij jouw tegelwerk. Voor een goede en bij voorkeur levenslange bevestiging van wandtegels en vloertegels zijn er een aantal elementen noodzakelijk. Denk hierbij aan een geschikte tegellijm, goede tegelondergrond, en mooie tegelprofielen. Bij Bouwmaat weten we hier alles van en zijn je hierbij graag van dienst, we adviseren je graag. Bouwmaat heeft alles voor het perfecte tegelwerk!

 • tegelverwerking-tegelondergrond

  Tegelondergrond
  Voor een langdurige en betrouwbare tegelbevestiging is een goede tegelondergrond cruciaal. Het oppervlak moet niet alleen egaal zijn, maar ook de vochtigheid speelt een belangrijke rol.


  Tegelondergrond​​​
 • tegelverwerking-voorbehandeling

  Voorbehandeling
  Voordat je aan de slag gaat met het betegelen van een wand of vloer, dien je eerst de ondergrond te controleren. Vaak moet de ondergrond nog worden voorbehandeld met bijvoorbeeld een primer.


  Voorbehandeling
 • tegelverwerking-tegellijmen

  Tegellijmen
  Een groot aanbod tegellijmen, afgestemd op de verschillende behoeften. De gemiddelde lijm heeft als belangrijkste kenmerk vochtafstotend te zijn. Elke steen heeft zijn eigen type lijm nodig.


  Tegellijmen

En naast bovenstaande producten hebben we natuurlijk ook:


 • Voegmiddelen
  Voegmortels dragen bij aan het creëren van een schitterende tegelwand of betegelde vloer. Voegmiddelen heb je in verschillende soorten en kleuren en van diverse merken.
 • Tegelkitten
  Naast voegmiddelen zijn ook tegelkitten belangrijk voor de afwerking van de tegelklus. Tegelkitten worden ook wel voegkitten genoemd en zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. Zo kan je je tegelklus altijd mooi afwerken.
 • Egalines
  Egalines worden ook wel egalisatiemortels genoemd. Wanneer je aan de slag gaat met vloeren, dan wil je dat de vloer zo vlak mogelijk is. Hiervoor kun je egalines gebruiken.
 • Tegelreiniging
  Tot slot is ook tegelreiniging van belang. Dit kan zowel voor het reinigen van de ondergrond een belangrijke rol spelen (voorafgaand aan de tegelklus), maar ook nadat je de klus hebt geklaard is tegelreiniging belangrijk.


Merken

Voor een professioneel eindresultaat heb je professionele producten nodig. In het assortiment tegelverwerking van Bouwmaat vind je A-merken als Rubi, PCI, Coba, Schönox, Eurocol, Super Prof, Ardex, Beamix en natuurlijk ons eigen merk.


Specialist tegelverwerking

Voor al je vragen over tegelverwerking ben je bij Bouwmaat aan het juiste adres. Nu nog meer dan ooit. Diverse medewerkers uit verschillende vestigingen hebben een opleidingstraject gevolgd tot Specialist Tegelverwerking. Een Specialist Tegelverwerking weet wat er leeft onder jouw klanten, heeft kennis van de markt, kent klus- en productspecificaties en combineert deze samen tot het beste advies voor jouw klus. De specialist is pas tevreden als je project slaagt, want jouw succes is ons succes!

Meer over de specialist tegelverwerking

image

image

Dat leg ik uit: groot formaat tegels verwerken

Grote tegels zijn populair onder klanten, vooral vanwege het design. Met grote tegels heb je minder voegen, waardoor een vloer of wand vaak nóg strakker oogt. Hiervoor heb je als tegelzetter wel de juiste producten én goed gereedschap nodig. Bouwmaat heeft altijd alles in huis voor jouw klus. Daar kan je op bouwen!

Meer over groot formaat tegels

image

Dat leg ik uit: tegelzetgereedschap

Goed gereedschap is, naast kennis en ervaring, onmisbaar voor iedere vakman. Goed gereedschap maakt niet alleen je tegelwerk nog mooier, maar zorgt er ook voor dat je gemakkelijker, sneller en veiliger kunt werken. Voor een goed eindresultaat bij het zetten van tegels heb je een aantal basisgereedschappen nodig. Bouwmaat heeft dit gereedschap in huis, zowel online als in de vestiging.

Zie meer over tegelzetgereedschap

tegelzetter_lp_tegellijm3

Dat leg ik uit: kiezen van tegellijm

Bij Bouwmaat vind je voor iedere klus de juiste tegellijm! Het assortiment tegellijmen bij Bouwmaat is groot en afgestemd op verschillende behoeften. Maar hoe kies je de juiste tegellijm voor jouw klus? Dat leg ik uit.

Lees meer over tegellijm

image

Dat leg ik uit: tegels voegen

De uitstraling van wanden en vloeren wordt niet alleen bepaald door de tegels. Ook de voegen zijn bepalend. Toch wordt het belang van de juiste voeg nog wel eens onderschat.

Handige info over tegels voegen

 • image

  RUBI tegelsnijplank, favoriet van … André Woudstra


  Plezier in wat we doen, dat willen we allemaal. Goed gereedschap is wat dat betreft letterlijk en figuurlijk het halve werk. Dat weet ook André Woudstra, de trotse eigenaar van het gelijknamige tegelzetbedrijf. Hij kiest daarom al jaren voor de tegelsnijplanken van RUBI.
  Lees meer
 • image

  Vakmannen over Rubi tegelsnijders


  ‘2broers4rechterhanden’, het is één van de opvallendste bedrijfsnamen die Nederland rijk is. Achter deze unieke naam gaan twee samenwerkende broers schuil. Fred en Freek Hurkmans specialiseren zich in-middels drie jaar in tegelwerk. Al vanaf het begin maken ze gebruik van Rubi- gereedschap. We vroegen waarom.  Lees meer
 • image

  Schönox, favoriet van … Maciek Rowinski


  Maciek Rowinski werkt als ZZP’er in de bouw in de omgeving van Eindhoven. Veel van zijn werk bestaat uit badkamerprojecten waarin tegels worden gebruikt. Maciek gebruikt hierbij graag de tegellijm van Schönox. Waarom kiest hij voor dit merk en welke eigenschappen van deze lijm zijn voor hem belangrijk?  Lees meer
 • schonoxheader

  SCHÖNOX PTL: goede hechting en snel smeuïg smeren


  Het is fijn als pastalijm uitstekend hecht én smeert en ook nog eens zuinig in verbruik is. Menno Burgers van Tegelzetbedrijf Menno Burgers uit Diemen kan erover meepraten. Sinds hij SCHÖNOX PTL gebruikt, wil hij niet anders meer. Zijn bus staat trouwens nagenoeg vol met SCHÖNOX-producten. Menno vertelt waarom.


  Lees meer

Ligula sed rhoncus dictu

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur

image