MateriaalMateriaal en gereedschap

SCHÖNOX PTL: goede hechting en snel smeuïg smeren

Deel dit artikel:

Het is fijn als pastalijm uitstekend hecht én smeert en ook nog eens zuinig in verbruik is. Menno Burgers van Tegelzetbedrijf Menno Burgers uit Diemen kan erover meepraten. Sinds hij SCHÖNOX PTL gebruikt, wil hij niet anders meer. Zijn bus staat trouwens nagenoeg vol met SCHÖNOX-producten. Menno vertelt waarom.

Al tien jaar heeft hij zijn eigen tegelzetbedrijf, maar Menno heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het vak. Hij neemt kleine en grote klussen aan, van standaard tegelwerk tot luxe projecten. “Van alles eigenlijk, heel divers, maar de laatste tijd zetten we veel visgraatmotieven. Dat is een specialisatie, niet iedere tegelzetter heeft dat zomaar in de vingers. Met ‘we’ bedoel ik trouwens een vaste collega met wie ik vaak samenwerk en ik. We tegelen ook regelmatig zwembaden met mozaïek.”

Kwaliteit met SCHÖNOX-producten

Al zeker twintig jaar lang werkt Menno met producten van SCHÖNOX. “Waarom? Omdat ik kwaliteit lever en uitsluitend met betrouwbare materialen en producten werk. De spullen van SCHÖNOX zijn gewoon heel erg goed. Ik werk het vaakst met Q8 of Q6, maar ik ben zeker ook een liefhebber van Q9. Dat is een snel afbindende lijm, heel prettig als je met natuursteen werkt, waar je na twee of drie uur weer op moet kunnen werken.”

Makkelijke tijdswinst

Sinds kort staat er standaard ook een emmer SCHÖNOX PTL in de bus van Menno. SCHÖNOX PTL is het nieuwste product van de lijm- en kitleverancier. Je voorkomt gedoe met zakken tegellijm, water en mixers, SCHÖNOX PTL is direct gebruiksklaar. Met de smeerbare pastalijm voor tegels in klein- en middenformaat verlies je geen tijd meer met voorstrijken, want dat is in veel gevallen niet nodig. De lijm strijkt bovendien erg makkelijk uit. Ook daar win je tijd mee. “Wat een grandioos product”, reageert Menno. “De hechting is extreem goed, heeft een gering verbruik en het smeert ook nog eens lekker. Ik ben er supertevreden over.”

SCHÖNOX PTL smeert goed en hecht uitstekend

Menno heeft kortgeleden SCHÖNOX PTL gebruikt bij het betegelen van een keuken in visgraatmotief en bij een tegelwand op een schouw. “Pastalijm is doorgaans wat stugger, het kamt niet lekker uit. Als je je troffel erin steekt, trek je soms bijna de hele emmer omhoog. Niet met SCHÖNOX PTL. Het is smeuïg, smeert perfect uit en vult het oppervlak goed op. En de volgende dag is het gereed om te voegen.”

Over de hechting is Menno dus ook zeer te spreken. “De tegels zitten muurvast. Ik moest laatst een tegel loshalen omdat er een glazuurfoutje in zat. Ik trok zo een stukje stucwerk mee. Kun je nagaan hoe goed de hechting is.” SCHÖNOX PTL is geschikt voor dunbedverlijming van de meest gangbare keramische of porcellanato tegels of glasmozaïek. Een isolatieplaat ermee verlijmen kan trouwens ook. “Echt perfect voor dit soort toepassingen. Het is weer een superproduct dat erbij is gekomen in het SCHÖNOX-assortiment”, zegt Menno tevreden.

Geen zere arm met SCHÖNOX SF DESIGN

Voegen doet de tegelzetter uit Diemen regelmatig met SCHÖNOX SF DESIGN, een makkelijk verwerkbaar, cementair en flexibel voegmiddel dat je makkelijk en vlot aanbrengt. Het smeuïge middel verdeel je soepel en snel over je tegeloppervlak, waar door je tijd bespaart. “Als je een badkamer van dertig vierkante meter voegt, is het wel fijn als het middel lekker smeert”, reageert Menno. “Dan ben je lekker snel én heb je ’s avonds als je een kop koffie wil drinken op de bank tenminste geen last van je arm.” Menno merkt dat er met SCHÖNOX SF DESIGN minder voegresten op de tegels achterblijven dan bij andere voegmiddelen. “Hoe schoner je jouw tegelwerk kunt trekken met de voeg, hoe minder werk je hebt om het schoon te maken. Dat scheelt veel werk en dat is natuurlijk erg fijn.”

Zeventien verschillende kleuren

SCHÖNOX SF DESIGN komt in wel zeventien verschillende, trendy kleuren die bij Bouwmaat direct verkrijgbaar of bestelbaar zijn. Allemaal te vinden in de SCHÖNOX SF DESIGN-folder op schonox.nl. Menno: “Dit zorgt ervoor dat bij bijna elke kleur tegel en voor verschillende interieurs een geschikte kleur voeg beschikbaar is.”
Andere producteigenschappen die Menno hebben overtuigd om SCHÖNOX SF DESIGN te gebruiken zijn de snelle belastbaarheid, de toepasbaarheid op vloerverwarming en het feit dat het zowel binnen als buiten inzetbaar is. “Ook over dit SCHÖNOX-product ben ik hartstikke tevreden.”

Deel dit artikel: