Slimme en veilige ventilatie met de AXA Remote 2.0

Deel dit artikel:

Veel mensen laten bepaalde ramen dicht, omdat deze zich op onhandige plaatsen bevinden of door lichamelijke beperkingen. Maar goede ventilatie is enorm belangrijk! Het zorgt ervoor dat uitgeademde lucht, ziektekiemen en fijnstof uit huis verdwijnen en ook vocht wordt afgevoerd, waardoor ongezonde schimmels niet kunnen groeien. Met de AXA Remote 2.0 bovenlichtsluiter met afstandsbediening is hier nu een goede oplossing voor.

Ontwikkeling

Ralph Oosterhoorn, Manager business development van AXA was mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Remote. “We wilden een oplossing bedenken voor moeilijk bereikbare raampjes die daardoor nooit geopend werden. Terwijl ventilatie op deze plekken vaak wel gewenst is. Het idee voor een op afstand bestuurbare raamopener kwam al snel.”

Inbrekers maken geen kans

“Naast het belang van goede ventilatie, is het minstens zo belangrijk, dat het raam ook goed op slot kan”, aldus Ralph. Om veiligheid te garanderen heeft de AXA Remote 4 miljard roulerende codes. Daardoor is het voor de inbreker onmogelijk om het raam met een andere afstandsbediening te openen. Ook voldoet de AXA Remote met SKG ** aan alle strenge eisen die het Politie Keurmerk Veilig Wonen en SKG stellen aan inbraakwerendheid (op houten kozijnen). “Hierdoor kan je met een gerust hart het huis verlaten, omdat je weet dat het raam goed vergrendeld is”, benadrukt Ralph. De AXA Remote heeft een trek-/sluitkracht van 400 N en een duwkracht van 150 N.

Makkelijk te plaatsen

De AXA Remote is eenvoudig en snel te monteren. De montage kan binnen 15 minuten plaatsvinden. Bij het pakket worden een boormal en universele schroeven (4,0 x 40 mm) geleverd, waardoor de raamopener solide kan worden gemonteerd. De standaard AXA Remote kan ramen openen tot maximaal 130 mm en is geschikt voor vrijwel alle klepramen tot 100 x 100 cm. Ook is de AXA Remote heel makkelijk nastelbaar, om eventuele seizoensinvloeden te ondervangen.

AXA Remote 2.0

Één afstandsbediening

Met de afstandsbediening kan ieder raam eenvoudig geopend en gesloten worden. Er is maar één afstandsbediening nodig om meerdere ramen te kunnen bedienen. Omgekeerd kan één sluit-unit door acht verschillende afstandsbedieningen bediend worden. De AXA Remote is ook uitstekend te combineren met nagenoeg alle horren of vitrage. Daarnaast heeft de AXA Remote een anti-vingerklem systeem wat betekent dat deze automatisch stopt en een stukje opengaat wanneer de sensor voelt dat er iets tussen zit.

Batterijen of lichtnet

De AXA Remote is standaard voorzien van universele batterijen. Zo is hinderlijke en ontsierende bedrading niet nodig. De batterijen kunnen het raam minimaal 500 keer openen en sluiten. De “low-battery indicator” waarschuwt wanneer de batterijen bijna leeg zijn. Het zorgt er tevens voor dat het raam altijd gesloten eindigt als de batterijen niet op tijd vervangen zijn.

Nooit meer klimmen op krukjes, maar natuurlijke ventilatie en frisse lucht met één druk op de knop van de afstandsbediening.

Advertorial. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met AXA.

Deel dit artikel: