Bus leasen of kopen? De voor- en nadelen op een rij!

Het vervoeren van gereedschap en materiaal; een goede vakman kan niet zonder bus. Het is niet alleen je vervoersmiddel, maar ook je kantoor en visitekaartje. Maar wat is slimmer? Kopen of leasen?

Voordelen leasenVoordelen kopen
– Geen groot investeringsbedrag– Investeringsaftrek van 28%
– Rijden in een nieuwe bus– Geen meerderjarig contract
– Volledig verzekerd– Op lange termijn goedkoper
– Geen onderhoudskosten– Belastingvoordelen
– Pechhulp inbegrepen– Eigen keuze betreft pechhulp en verzekering

Een investeringsaftrek van 28%?! Jouw voordeel wordt berekend naar aanleiding van je totale investering per kalenderjaar. Niet alleen een nieuwe bus, maar ook de nieuwe magazijnstelling moet je in de berekening meenemen. Is jouw totale investering tussen de € 2.401 t/m € 58.238 (2020)? Dan heb je recht op een ‘kleinschaligheidsaftrek’ van 28% op het investeringsbedrag. Vraag je accountant om advies of kijk voor meer informatie op de site van de Belastingdienst.

Alle voor- en nadelen zijn benoemd voor een gemiddelde bedrijfswagen. Uiteraard kan dit verschillen door het leasecontract of, bij kopen, door de hoogte van het investeringsbedrag. Wil je een bus leasen? Bekijk eens onze samenwerking met Stern en profiteer van scherpe aanbiedingen. Zij hebben vrijwel alle merken, een breed aanbod aan uitvoeringen en uiteraard een goed advies!