Bedrijf en ondernemen

Waar op te letten bij de inrichting van jouw bedrijfswagen?

Deel dit artikel:

Een goede bedrijfswageninrichting kent vele voordelen. Een slim ingerichte laadruimte zorgt ervoor dat je de beschikbare meters optimaal benut. Wanneer gereedschap en materialen een vaste en makkelijk te bereiken plek hebben, werk je sneller en houd je meer tijd over voor de daadwerkelijk klus. Daarnaast komt een goed en net ingerichte bus natuurlijk professioneler over op klanten. Waar moet je op letten bij de indeling van een bedrijfswagen?

Denk aan de dagelijkse praktijk

Staande opbergschappen, horizontaal ladesystemen, dakdraagsystemen. De mogelijkheden zijn eindeloos en worden vaak in combinatie toegepast. De uiteindelijke keuze moet altijd perfect aansluiten bij je eigen wensen en mogelijkheden. Denk dus goed na over jouw dagelijkse praktijk. Hoeveel ruimte heb je nodig voor wisselende spullen? Zijn er aparte schappen nodig voor plaatmateriaal? Fungeert de bus met name voor het vervoer van spullen of is het ook echt een mobiele werkplaats? Is dat laatste het geval? Dan kan een (opklapbare) werkbank bijvoorbeeld handig zijn.

Veiligheid boven alles

Wat nog wel eens vergeten wordt: de keuzes die je maakt op het gebied van de inrichting zijn bepalend voor je dagelijkse veiligheid. Denk hierbij aan relatief kleine zaken als de afwerkingen van het interieur, waaraan je jezelf niet zou mogen bezeren. Bedenk ook dat de inrichting het weggedrag van de bus niet mag beïnvloeden. De inrichting moet uitgebalanceerd zijn, goed gemonteerd en het schuiven van materialen moet worden voorkomen. In de praktijk wordt er nog al eens gekozen voor zelfgemaakte houten constructies. Het nadeel hiervan is echter dat ze bij een ongeluk snel losscheuren. Ook los gereedschap en materialen moeten gezekerd kunnen worden. Een handmixer van 8 kilo krijgt bij een noodstop de kracht van ruim 300 kilo.

Robuust maar slim materiaal

Het materiaal van de inrichting moet robuust zijn. Het moet spullen beschermen tegen beschadiging maar ook zelf tegen een stootje kunnen. De totale constructie mag echter ook niet te zwaar wegen. Dit heeft namelijk negatieve invloed op het laadvermogen, de remweg en je benzinekosten. Een lichte materiaalsamenstelling is dus belangrijk. Let er daarnaast op dat het materiaal makkelijk te onderhouden en schoon te maken is. Je wilt jouw bus mooi en aantoonbaar houden. In dit kader nog een laatste tip: zorg voor laadvloer- en zijwandbescherming. Zo gaat de laadruimte veel langer mee.

Toe aan een nieuwe bus? Ook daarvoor heeft Bouwmaat een oplossing! Bij Bouwmaat vind je scherpe aanbiedingen voor een bedrijfswagen. Of het nu gaat om kopen, leasen of financieren. Bouwmaat heeft in samenwerking met Stern altijd een passende oplossing.

Stern is nu Hedin Automotive
Bouwmaat werkt al jarenlang samen met Stern om de beste deal op Ford bedrijfswagens voor de zzp’er te kunnen aanbieden. In 2022 is Stern overgenomen door het Zweedse familiebedrijf Hedin Mobilty Group AB, in Nederland vertegenwoordigd door Hedin Automotive. Het is hiermee een van de grootste automotive concerns van Nederland met tal van merken en met ruim 60 vestigingen altijd dichtbij. Ook bieden Bouwmaat en Stern nu, naast Ford, ook bedrijfswagens van Opel en Peugeot aan.

Bekijk alle actiemodellen

Deel dit artikel: