Bedrijf en ondernemenServices en maatwerk

All seasonbanden onder uw bus! Ja of nee?

Deel dit artikel:

De winter lijkt plaats te maken voor de lente. De hoogste tijd om uw banden te verwisselen. U bent dan kort uw bedrijfswagen kwijt en dit vergt een logistieke planning. Kan het ook anders? Ja! De hoogste tijd om een blik te werpen op all season banden!

All-sea-wie?
All season banden noemen we ook wel vier seizoenen banden of all weather banden. Zij vormen een compromis tussen zomer- en winterbanden. Door het speciale rubber werken de banden goed bij verschillende temperaturen. Daarnaast is het profiel dieper gemaakt, zodat water en sneeuw beter weglopen tijdens het rijden. Bij winterse omstandigheden zijn all season banden duidelijk beter dan zomerbanden. Anderzijds tippen zij niet aan winterbanden bij besneeuwde wegen.

Voor- en nadelen
Het wisselvallige Nederlandse klimaat leent zich uitstekend voor all season banden. Temperaturen stijgen of dalen snel, maar echt sneeuwen doet het zelden. Deze banden bieden ook bij zware regenbuien of lichte sneeuwval goede grip. Wel is de gemiddelde remweg in de zomer én winter iets langer dan bij gespecialiseerde banden. All season banden zijn financieel gezien voordelig. U hoeft geen rekening te houden met bandenopslag of periodieke kosten voor het wisselen van banden. Daarnaast slijten zij bij verschillende temperaturen normaal.

In samenwerking met Stern leveren wij vrijblijvend advies over uw bestelauto en bijbehorende uitrusting. De Renault bedrijfswagens van Stern zijn al inclusief all-seasonbanden. Wilt u meer informatie? Bekijk hier onze scherpe aanbiedingen voor het kopen of leasen van een bedrijfswagen!

 

Meer lezen

Deel dit artikel: