MateriaalMateriaal en gereedschap

STEICO: biobased isoleren met houtvezelisolatie

Deel dit artikel:

De vraag naar ecologisch bouwen neemt toe. Als professionele bouwer ben jij daarom op zoek naar 100% natuurlijke en milieuvriendelijke producten, ook als je gaat isoleren. Met de biobased isolatie van STEICO, gemaakt van houtvezels, isoleer jij op een verantwoorde manier én werk je aan een gezond woonklimaat voor je klant.

Uit de natuur

STEICO produceert milieuvriendelijke bouwproducten op basis van hout. Hout is een hernieuwbare grondstof en staat bekend om zijn uitstekende isolerende en bouwfysische eigenschappen. Bouwen met hout kent heeft ook veel voordelen. Het is onder andere licht materiaal waar je fijn mee werkt. Hout is bovendien de juiste keuze voor het milieu. Het is biobased, herbruikbaar of relatief makkelijk te recyclen. In combinatie met goed duurzaam bosbeheer is hout ook regeneratief. Daarbij komt dat hout zorgt voor natuurlijke opslag van CO2, en zo bijdraagt aan de natuurlijke balans in de wereld. De CO2-uitstoot tijdens de productie van houtmateriaal is bovendien laag. De jarenlange ervaring van STEICO en continue focus op research zorgen ervoor dat de voordelen van hout optimaal worden benut. Dat zorgt onder andere voor isolatieproducten van topkwaliteit.

Bijdragen aan fijn woonklimaat

Een energiezuinige woning vraagt om passende isolatie, dat weet jij als professional als geen ander. Goede isolatie zorgt voor meer wooncomfort, een lagere energierekening én draagt bij aan een beter klimaat. STEICO biobased isolatie is gemaakt van natuurlijke houtvezels. Dit heeft vele voordelen. Het draagt onder andere bij aan een aangenaam en gezond leefmilieu voor jouw klant. De isolatieproducten van STEICO onderscheiden zich onder andere door een lage warmtegeleiding, gecombineerd met een hoge warmteopslagcapaciteit. Dit zorgt voor een bijzonder aangenaam en behaaglijk woonklimaat: de woning blijft warm in de winter en koel in de zomer. Dat laatste wordt natuurlijk ook steeds belangrijker.

Een ander belangrijk voordeel van STEICO isolatie op basis van houtvezels is dat het dampopen is. Hierdoor zorgt het voor een perfecte vochthuishouding in woningen. Het huis van jouw klant is daarmee extra beschermd tegen de nadelige invloeden van vocht zoals schimmels. Ook niet onbelangrijk: isolatie van houtvezel heeft een sterk geluiddempende werking. Al met al is STEICO een prima keuze voor de professional die naast energiezuinigheid ook een bijdrage wil leveren aan een prettige leefomgeving van klanten.

STEICO biedt voor elke toepassing een natuurlijke isolatieoplossing. Zo zijn er diverse producten die je kunt toepassen bij de isolatie van een binnenwand of buitenwand van bijvoorbeeld een aanbouw. We nemen een aantal producten onder de loep.

DE VOORDELEN

  • Duurzaam en milieuvriendelijk
  • Hoge isolatiewaarde
  • Zorgt voor aangenaam binnenklimaat
  • Bescherming tegen warmte
  • Perfecte geluidsisolatie
  • Uitgerust met natuurlijk brandbeschermingsadditief, minder giftige gassen bij brand
  • PEFC-gecertificeerd product
  • Na gebruik kan houtvezelisolatie worden gerecycled

UIT VERANTWOORD BEHEERDE BOSSEN

De houtvezels die gebruikt worden door STEICO komen uit verantwoord beheerde bossen, gecertificeerd volgens de strenge richtlijnen van PEFC® (Programme for Endorsement of Forest Certification Schemes).

STEICOflex 036: prettige flexibele houtvezelplaat

De STEICOflex 036 flexibele houtvezelplaat gebruik je voor de isolatie van holle scheidingswanden, voorzetwanden en tussen kepers en houten regelwerk in daken, wanden en plafonds. Met een warmtegeleiding van slechts λD 0,036 heeft STEICOflex 036 de laagste waarde van alle beschikbare natuurlijke isolatiematerialen. Met deze houtvezelplaat werk je prettig. Je profiteert van een uitmuntend klemvermogen en de plaat past zich perfect aan de vorm van aangrenzende bouwonderdelen aan. Er is nauwelijks stofvorming dankzij de speciale vezelstructuur en het materiaal is vriendelijk voor je huid.

Deze plaat is een goed alternatief voor minerale wol. Een belangrijk pluspunt is dat STEICOflex 036 de woning vele malen beter beschermd tegen hitte. Ook de STEICOflex 036 is natuurlijk dampopen, milieuvriendelijk en recyclebaar. Daarnaast bevat het geen irriterende stoffen of vezels.

STEICOuniversal: winddichte, waterwerende isolatieplaat

STEICOuniversal is een stijve winddichte, waterwerende onderdakisolatieplaat van houtvezel. Deze plaat biedt een uitstekende bescherming tegen de hitte in de zomer. Groot voordeel van deze isolatieplaat is dat het zorgt voor minder koudebruggen. Dankzij demes-en-groef verbinding maak je de platen eenvoudig aan elkaar vast en hoef je niet af te plakken met tape. Extra nabehandeling van de zaagkanten is niet nodig. De platen kunnen vier weken aan weer en wind worden blootgesteld. Tijdens de bouw hoef je dus niets af te dekken. Ook de STEICOuniversal is zeer dampopen wat zorgt voor meer zekerheid in de constructie.

STEICOjoist: lichte, stabiele constructies

Op zoek naar een kaarsrecht en stevig alternatief voor gezaagd/ geschaafd hout en metalstud? Met de STEICOjoist I-liggers maak je binnen mum van tijd een wand, die je vervolgens opvult met STEICOflex 036. STEICOjoist wordt ook gebruikt voor daken vloerconstructies. Voor de flensen wordt gebruik gemaakt van gelamineerd fineerhout STEICO LVL R. Voor de lijfplaten van de STEICOjoist worden speciale hardboardplaten gebruikt. Deze
I-liggers zijn net zo sterk als massief houten balken. Ze zijn alleen wel tot 50% lichter dan massief houten balken of stijlen. Dat werkt een stuk prettigeren sneller.

De unieke opbouw zorgt bovendien voor een sterke beperking van koudebruggen. Massief houten stijlen, balken of kepers laten toe dat de warmte van binnen naar buiten kan ontsnappen, zowel via het dak als door de wanden van de woning. Door het uitgekiende I-profiel van STEICOjoist met een kernplaat van slechts 8 mm, worden deze koudebruggen tot een minimum beperkt.

Deel dit artikel: