Bedrijf en ondernemenServices en maatwerk

Snel de juiste bedrijfswagen kiezen

Deel dit artikel:

Een bedrijfswagen is niet alleen een manier om je van klus naar klus te brengen, maar ook je visitekaartje. Bij Bouwmaat begrijpen we dit goed en daarom werken we samen met Stern voor de beste deals. Maar waar moet je allemaal aan denken als je een nieuwe bus wilt?

Kopen of leasen?

Ga je kopen of leasen? Dat is waarschijnlijk het eerste waar je over na gaat denken. Het voordeel van leasen is dat je je geen zorgen hoeft te maken over onderhoudskosten of een groot bedrag dat je in één keer moet investeren. Het jammere is wel dat je dan geen belastingvoordelen of investeringsaftrek hebt. Kies je toch voor leasen, dan heb je twee varianten: financial lease en operational lease. Bij financial lease betaal je de auto af, dus is het een financieringsconstructie. Bij operational lease betaal je voor het gebruik van de auto. Daar zitten reparatie, onderhoud en verzekeringen etc. bij inbegrepen.

Hoe nu verder?

Je hebt besloten of je gaat kopen of leasen, maar bij de aanschaf moet je op een aantal zaken letten. Waarschijnlijk breng je veel tijd door in de bus dus zijn een carkit, ergonomische stoel en opbergmogelijkheden onmisbaar. Hoeveel laadruimte je nodig hebt, hangt af van de opdrachten die je uitvoert. Maar denk hierbij ook aan toekomstige opdrachten. Wellicht heb je over een jaar meer ruimte nodig en dan is het zonde als je bus niet groot genoeg is. Datzelfde geldt voor de maximale belasting. Een groot laadvermogen is noodzakelijk als je veel zware materialen vervoert. Maar hoe ga je deze materialen dan in en uit de wagen laden? Ook een punt om rekening mee te houden. Wil je alleen een laadopening aan de achterkant of ook aan de zijkant? Tot slot moet je nadenken of je een diesel, benzine of, met oog op de toekomst, een elektrische bus wilt.

Stern is nu Hedin Automotive
Bouwmaat werkt al jarenlang samen met Stern om de beste deal op Ford bedrijfswagens voor de zzp’er te kunnen aanbieden. In 2022 is Stern overgenomen door het Zweedse familiebedrijf Hedin Mobilty Group AB, in Nederland vertegenwoordigd door Hedin Automotive. Het is hiermee een van de grootste automotive concerns van Nederland met tal van merken en met ruim 60 vestigingen altijd dichtbij. Ook bieden Bouwmaat en Stern nu, naast Ford, ook bedrijfswagens van Opel en Peugeot aan.

Bekijk alle actiemodellen

Inrichting

Inmiddels heb je een bedrijfswagen uitgezocht, tijd voor de inrichting. Een goede bedrijfswageninrichting heeft veel voordelen en zorgt ervoor dat je professioneler over komt op klanten. Wanneer je gereedschap en materialen een vaste en makkelijk te bereiken plek hebben, werk je sneller en houd je meer tijd over voor de daadwerkelijk klus. Daarom moet de inrichting praktisch zijn en daarvoor zijn de mogelijkheden eindeloos. Staande opbergschappen, horizontale ladesystemen, dakdraagsystemen, noem maar op. Kies datgeen wat perfect aansluit op jouw wensen.

Veiligheid

Veiligheid staat altijd boven alles. De inrichting mag het weggedrag van de bus niet beïnvloeden. De inrichting moet uitgebalanceerd en goed gemonteerd worden. Het schuiven van materialen moet daarmee worden voorkomen. Ook relatief kleine zaken als de afwerkingen van het interieur moeten goed zijn zodat je je niet kunt verwonden. In de praktijk wordt er regelmatig gekozen voor zelfgemaakte houten constructies.

Het nadeel hiervan is echter dat ze bij een ongeluk snel losscheuren. Ook los gereedschap en materialen moeten gezekerd kunnen worden. Een handmixer van 8 kilo krijgt bij een noodstop de kracht van ruim 300 kilo. Laat je dus goed adviseren!

Materiaal

Robuust materiaal is een must, want het moet je spullen beschermen tegen beschadiging en zelf tegen een stootje kunnen. Maar zorg er wel voor dat je totale constructie niet te zwaar wordt. Dit heeft namelijk negatieve invloed op het laadvermogen, de remweg en de brandstofkosten. Een licht materiaal is dus belangrijk. Zorg ook voor een laadvloer- en zijwandbescherming, want dan gaat je laadruimte veel langer mee. Tot slot is het handig als je materiaal gebruikt dat makkelijk te onderhouden en schoon te maken is. Zo houd je je bus mooi en toonbaar!

Welke tekst zet je erop?

Je hebt nu een volledig ingerichte bedrijfswagen, maar de buitenkant is jouw visitekaartje. Je kunt de bus meteen gebruiken om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten. Hieronder een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Val op: Autobelettering moet in 3 seconden te lezen zijn.
  • Overdrijf niet: Je bus volhangen met tekst is niet effectief. Zorg liever voor één duidelijk en leesbaar woord.
  • Verkeersveiligheid: De reclame mag nooit het zicht van de bestuurder belemmeren. Er mag geen gelijkenis worden gemaakt met het uiterlijk van een hulpvoertuig zoals een brandweerauto of ambulance. Ook mag de verlichting niet worden geblokkeerd door de belettering.
  • Huisstijl: Zorg ervoor dat de autobelettering in de huisstijl van jouw bedrijf is. Zo blijf je herkenbaar!
  • Simpel: Houd het simpel zodat het er zakelijk en netjes uitziet en natuurlijk duidelijk leesbaar is. Laat overbodige informatie weg. Kijk naar je doelgroep en bepaal of je beter alleen een telefoonnummer of ook een mailadres en een website kan tonen.

EXCLUSIEF VOOR ONZE BOUWMAAT KLANTEN!

Voordeel op bedrijfswagens bij Stern! In samenwerking met Bouwmaat biedt Stern exclusieve korting op een geselecteerd aanbod van bedrijfswagens. Handig om te weten: van deze modellen is altijd een geruime voorraad aanwezig! Neem een kijkje voor de meest recente aanbiedingen.

Deel dit artikel: