GereedschapInspiratie

Handige apps voor de schilder!

Deel dit artikel:

Als schilder maak je vaak mee dat een klant nog twijfelt over de kleur verf. Om jouw klant goed van dienst te zijn te kunnen zijn, hebben wij drie handige apps op een rij gezet. Hiermee help je de klant een stapje in de goede richting!

Magic Plan – ruimte meten

Met de app MagicPlan meet je snel een ruimte op, zonder gebruik te maken van een meetlat of rolmaat. De app meet de ruimte of het object, aan de hand van foto’s die je maakt. Handig wanneer je wilt weten hoeveel verf er nodig is voor een wand van 4 meter hoog.

Nix Pro Color Sensor – kleur herkennen

Is je klant op zoek naar de kleur van de auto die net voorbij reed? Of naar het exacte soort paars van die bloem in de tuin? Sinds kort is er de Nix Color Sensor. Met deze app vinden fotografen, schilders, maar ook visagisten, in een handomdraai de juiste kleur. Je ‘scant’ met je smartphone de kleur, waardoor de app de kleur herkent.. Vervolgens sla je deze gemakkelijk op en zie je waar je de desbetreffende kleur verf kunt kopen.

SPS Colorclicker – kleursimulatie

Met de Colorclickerapp van SPS maak je samen met jouw klant direct een kleursimulatie van de ruimte die geschilderd moet worden. Maak simpelweg een foto van de te schilderen woonkamer. Selecteer een kleur uit een SPS kleurenwaaier en geef aan welk vak gekleurd moet worden. Het effect van jouw keuze wordt direct zichtbaar. Ook houdt de app rekening met schaduw en lichtval!

Meer lezen over schilderen?

Deel dit artikel: