Deel dit artikel:

Het gebruik van het juiste verfsysteem zorgt voor een perfect eindresultaat dat jarenlang een prachtige uitstraling geeft.

Onderstaand stappenplan helpt je hierbij.

Reinigen en ontvetten

STAP 1 – Reinigen en ontvetten
Voor een schone en vetvrije ondergrond ontvet je het kozijn met verfreiniger Universol. Dit is de vervanger voor ammonia. Het is bijzonder veilig voor de huid en is biologisch afbreekbaar.

STAP 2 -Schuren en matteren
Voer de houtreparatie uit met Polyfilla Pro W340 / W370. Schuur na de reparatie goed opbouwend met schuurpapier korrel P240. Het bestaande, intacte schilderwerk matteren met 3M Scotch Brite, verwijder hierna het stof.

STAP 3 – Reparatie gronden
Grond vervolgens de houtreparatie met Rubbol Primer. Nadat dit deel droog is, schuur je de gehele onderdorpel met schuurpapier korrel P240. Verwijder weer het stof.

STAP 4 – Kozijn gronden
Lak vervolgens de onderdorpel van het kozijn voor met Rubbol Primer Extra. Na droging: matteer het geheel met 3M Scotch Brite en verwijder het stof.

Ontvetten

STAP 5 – Aflakken
Lak het gehele kozijn af met Rubbol SB. Deze lak heeft een perfecte vloeiing en zorgt voor een streeploos resultaat. Het is bijzonder geschikt voor 4-seizoenenonderhoud vanaf 0 °C. Het eindresultaat levert je klant tot acht jaar plezier op, met optimaal glansbehoud. De verf kan bij Bouwmaat in de juiste kleur gemengd worden. Laat het kozijn twee weken uitharden, alvorens je dit gaat schoonmaken en pluisjes/stofjes verwijdert.

TIP BIJ HET ADVISEREN VAN EEN VERFKLEUR

Lichte kleuren verf nemen minder warmte op dan donkere kleuren. Hierdoor bladdert de verf minder snel af. Gebruik daarom op houten ondergronden (met name buiten) op het zonnige zuiden bij voorkeur lichte kleuren.

Deel dit artikel: