MateriaalMateriaal en gereedschap

Blaas materiaal nieuw leven in met Griffon RPS-300

Deel dit artikel:

Kozijnen, garagedeuren, gevelbekleding en betimmering. Ze hebben veel te verduren en kunnen in de loop der jaren flink verkleuren. Met Griffon RPS-300 surface renewer geef je materialen op een professionele manier een tweede leven. Even oppoetsen en kunststof, gecoat metaal en onbehandeld natuursteen fleuren weer helemaal op én zijn jarenlang beschermd!

Verkleuring herstellen

Waar zit precies de kracht van de RPS-300? UV-straling en weersomstandigheden zorgen voor microscopische kleine scheurtjes in het oppervlak van materialen. Zo ontstaat er een verweerd en verkleurd uiterlijk. De RPS-300 is een transparante oppervlaktevernieuwende coating met hydrofobe technologie. Het zorgt ervoor dat kleine scheurtjes die in materialen ontstaan weer worden opgevuld. Zo leven de kleuren van kunststof raamkozijnen, garagedeuren maar ook boten en caravans weer helemaal op. De coating kun je daarnaast ook gebruiken om de kleur van natuursteen en tegels te verbeteren.

Langdurige bescherming

Maar dat niet alleen, je beschermt het materiaal ook. Water en vuil lopen dankzij de coating makkelijk van het materiaal af en mos en algen krijgen geen kans. Zo knap je het niet alleen op, maar verzeker je jouw klant ook van een extra stukje levensduur van spullen en materialen. Je kiest dus voor een goedkope maar ook duurzame oplossing. Door het gebruik van RPS-300 gaan de materialen langer mee en worden ze tot wel vijf jaar beschermd.

Voor
Na

De juiste keuze

Griffon RPS-300 is de juiste keuze voor het terugbrengen van de kleur van verkleurd en verweerd kunststof (zoals PVC/ABS/PE) en gecoat metaal én het verbeteren van de kleur van onbehandeld natuursteen. Met een fles van 500 ml behandel je een oppervlak van 10 m².

Let er wel op dat deze coating niet geschikt is voor het herstel van de oorspronkelijke tint van wit plastic. Je gebruikt de RPS-300 ook niet op porseleinen tegels en autolak.

Eenvoudige toepassing met snel resultaat

Je past de RPS-300 eenvoudig toe. Allereerst ontdoe je het te behandelen oppervlak van vuil, vet en vocht. Vervolgens breng je de RPS-300 aan op het oppervlak van het materiaal. Doe dit met een plusvrije doek en ga voor een gelijkmatige dunne laag.

Wil je klant hoogglans op natuursteen? Dan breng je een extra laag aan nadat de eerste is gedroogd. Voor een matte afwerking kies je voor één laag waarna je het behandelde oppervlak na een uur afveegt met een schone doek. Gebruik bij natuursteen met een zeer ruw oppervlak een (verf)kwast. De RPS-300 is binnen 24 uur helemaal uitgehard, het effect zie je meteen! RPS-300 surface renewer is vanaf februari 2023 bij Bouwmaat verkrijgbaar.

TIP: Test de RPS-300 eerst op een kleine, onopvallende plek van het te behandelen oppervlak. Zo weet je zeker of het gewenste effect wordt bereikt!

GRIFFON: SNELHEID, GEMAK EN RESULTAAT

Als professionele bouwer ga je voor snelheid, optimaal gebruiksgemak en maximaal eindresultaat. Griffon staat bekend om zijn snelle, gemakkelijke en betrouwbare oplossingen voor het duurzaam verbinden, lijmen, afdichten en beschermen van vele materialen en ondergronden.

Je vindt de producten al jaren in de schappen van jouw favoriete Bouwmaat-vestiging. Logisch, zowel Bouwmaat als Griffon staan voor innovaties waardoor jij sneller en succesvoller je werk kunt doen. Griffon ontwikkelt daarom onder andere producten die steeds sneller uitgehard zijn. Hoe eerder jij verder kunt, hoe beter natuurlijk! De RPS-300 surface renewer is een van de vele slimme uitkomsten die Griffon de professional biedt.

Deel dit artikel: