Deel dit artikel:

DE AFWERKMOGELIJKHEDEN VAN HOUTEN VLOEREN, PARKETVLROEREN EN MEUBELS ONDER DE LOEP

Je vindt sinds kort een nieuw merk bij Bouwmaat in de schappen: Trae Lyx. Hiermee heb je een complete lijn olie- en lakproducten te pakken voor een professionele afwerking van houten vloeren, parketvloeren en meubels. Trae Lyx staat voor hoogwaardige kwaliteit en veel opties. Zo bied je jouw klant dus altijd precies wat hij wil. In dit artikel lopen we de verschillende mogelijkheden met je door!

Luxe uitstraling

We weten allemaal dat hout een geweldig product is. Je gebruikt het voor vele toepassingen, het is sterk en heeft een lange levensduur. Het vraagt wel om een goede behandeling. De samenstelling van Trae Lyx producten is gebaseerd op de wijze waarop men hout behandelt in Scandinavië. Niet voor niets stamt de naam van het merk uit de Zweedse taal. Trae betekent hout en Lyx betekent luxe. Dat is dus precies waar Trae Lyx voor staat: je geeft houten vloeren en houten meubels een luxe uitstraling.

Totale lijn van hoge kwaliteit

Trae Lyx producten zijn ontwikkeld in high-tech laboratoria waar continu wordt gewerkt aan kwaliteitsverbetering en producten die voldoen aan de meest actuele milieueisen. Hierdoor werk je met oplossingen van een zeer hoog niveau. Met de diverse mogelijkheden en het scala aan kleuren spring jij eenvoudig in op de wensen van elke klant en de laatste trends.

Naturel (Extreme)

Op zoek naar een watergedragen, oplosmiddelvrije twee-componenten lak van projectkwaliteit op polyurethaanbasis? Ga dan voor de Trae Lyx Naturel of Trae Lyx Natural Extreme. Je gebruikt deze lakken voor parket, plankenvloeren en meubels in woonruimten en openbare ruimten (zoals winkels en restaurants) die zeer intensief worden belast. De lakken zijn reukarm, soepel te verwerken, zeer strak vloeiend en sneldrogend. De droge laag vergeelt niet en biedt weerstand tegen onder andere slijtage en opglansstrepen. Wanneer je kiest voor de Trae Lyx Naturel, geef je hout een ultra matte onbehandelde uitstraling. Deze lak is zeer geschikt voor lichte houtsoorten zoals eiken en teak. Met de Trae Lyx Natural Extreme geef je hout een ultra matte geoliede look. De Extreme is speciaal voor donkere houtsoorten.

Projectlak

Trae Lyx Projectlak is een waterverdunbare twee-componentenlak op polyurethaanbasis. De lak heeft een zeer hoge slijt- en krasvastheid en is onder andere geschikt voor de afwerking van houten vloeren die zeer intensief worden belast. De lak is bestand tegen de meeste chemicaliën. Dit alles maakt hem heel geschikt voor ruimten die zeer frequent worden gebruikt, zowel thuis als in commerciële ruimten.

Trappenlak (antislip)

Trae Lyx heeft verschillende trappenlakken in het assortiment. Het zijn watergedragen, oplosmiddelvrije twee-componentenlakken op polyurethaanbasis van projectkwaliteit. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor houten trappen in woonruimten en openbare ruimten die intensief belast worden. Hier hoort bij dat ze een zeer hoge krasvastheid hebben en bestand zijn tegen chemicaliën. Is je klant op zoek naar extra stroefheid op het trapoppervlak? Kies dan de anti-slipvariant. Deze optie heeft ook een uitstekende werking onder vochtige omstandigheden.

Parketlak

Trae Lyx Parketlak is een waterverdunbare lak met een zeer hoge slijt- en stootvastheid. Je kiest deze lak wanneer je parket, houten vloeren, deuren en betimmeringen voor lange tijd wil beschermen. Deze glasheldere blanke lak heeft een aantal unieke eigenschappen: hij vergeelt niet, is vrijwel reukloos én de kleur van het hout zal na de behandeling bijna niet veranderen. Je kunt kiezen uit hoogglans, zijdeglans en ultra mat. De ultra matte lak geeft de behandelde objecten een onbehandelde uitstraling.

Vloerlak

Trae Lyx Vloerlak is een waterverdunbare elastisch blijvende lak met een hoge slijtvastheid. De elasticiteit maakt de lak buitengewoon geschikt voor gebruik op houten objecten van zachthout zoals grenen en vuren. Met deze vloerlak bied je jouw klanten optimale verfraaiing en bescherming. De glasheldere lak verandert de kleur van het hout nauwelijks en vergeelt niet. Ben je op zoek naar de uitstraling van een olievloer met het gemak van een lakvloer? Ga dan voor de matte versie van deze vloerlak. De Trae Lyx Vloerlak is ook geschikt voor kurkvloeren.

Hardwax Pro (Mat en Naturel wit)

Trae Lyx Hardwax Pro is een gemodificeerde hardwaxolie met een hoge slijtvastheid, goede vulling en een uitstekende chemische en mechanische weerstand. Je gaat voor deze hardwax als je onbehandeld parket of houten vloeren afwerkt. Er is keuze uit Mat en Natural wit. De Hardwax Pro Mat is zeer mat, glanst niet op en behoudt zijn natuurlijke kleur. De Hardwax Pro Natural wit is vergelijkbaar met de Pro Mat. Met deze hardwax creëer je een fantastische onbehandelde uitstraling door de toevoeging van wit pigment. De Naturel wit is uitermate geschikt voor lichte houtsoorten zoals eikenhout.

Keuzehulp van Trae Lyx

Twijfel je over de inzet van het juiste product voor je klus? 

Ga naar traelyx.nl/keuzehulp voor een handige keuzehulp bij de afwerking van vloeren, wanden en meubels. Uiteraard kun je ook bij jouw Bouwmaat terecht voor een goed advies! 

Meer lezen

Deel dit artikel: