Deel dit artikel:

Accu-klopboormachine TPC 18/4

Kracht, precisie en snelheid komen samen

De CENTROTEC-boorkop zorgt ervoor dat je sneller, makkelijker en veel preciezer boortjes en/of bithouders kunt verwisselen. “Je kunt 50% preciezer en zelfs 100% sneller boortjes verwisselen. Deze boorkop is daarnaast de helft compacter en daardoor veel lichter.”

Ook stel je de boor gemakkelijk in de juiste positie. “Wanneer je de groene ring draait kun je de zijgreep veilig en eenvoudig in elke gewenste positie plaatsen. Zo hoef je de adapter niet los te maken van de machine en dat scheelt tijd. Doordat de machine vier soepele QUADRIVE-versnellingen heeft, heb je voor elke toepassing de juiste instelling. Pure kracht, precisieen snelheid komen samen en dat is uniek. Daarnaast is de machine voorzien van de koolborstelloze EC-TEC-motor.”

Een Zwitsers zakmes

De TPC 18/4 is een klopboor- en schroefboormachine in één, maar dankzij het FastFix-systeem heeft hij nog veel meer mogelijkheden. Wesley legt uit: “Het FastFix-systeem zorgt ervoor dat je de boorkop er makkelijk af kan halen en dezelfde machine kunt omzetten naar een moeraanzetter, haakse schroevendraaier, droogbouwschroefmachine en nog veel meer. Alle CENTROTEC-adapters passen erop. Ik noem het door deze veelzijdigheid een Zwitsers zakmes waar je alle kanten mee op kunt. Je tovert de TPC door de handige aanzetstukken zo om in wel zes varianten.”

Veiligheid dankzij KickbackStop

De machine is ook nog eens super robuust. “Door de metalen geïsoleerde behuizing en de gefreesde tandwielen hoef je echt niet bang te zijn om hem mee de bouwplaats op te nemen. Hij is compact, maar beresterk en veilig.” Over de veiligheid willen we graag meer weten. “De elektronische KickbackStop is een noodstop die voorkomt dat je je pols verdraait. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer je gaten met grote diameters moet zagen voor inbouwdozen.”

ACCU-KLOPBOORMACHINE TPC 18/4 EN ACCU-INVALCIRKELZAAG TSC 55 K

Zoals je van Festool gewend bent, zijn ze altijd druk met het ontwikkelen van het assortiment. Er zijn nu dan ook weer twee vernieuwde Festool-machines te koop bij Bouwmaat. Een accu-klopboormachine en een accu-invalcirkelzaag. Met dit onmisbare en onverslaanbare duo klaar je jouw verbouwingsklus dus eenvoudig, snel én veilig. We gaan in gesprek met een bekend gezicht in de ALLES: Wesley de Nas, trainer en productspecialist bij Festool. Hij geeft ons alle ins en outs over de machines.

Festool ontwikkelt machines vanuit de behoefte van jou als professional. Dit doen ze continu. Beide machines zijn daardoor een mooie verbetering op de voorganger. “We stellen gebruikers vragen als: ‘Wat vind je niet goed?’, ‘Wat zou je anders willen?’. Op basis daarvan ontwikkelen we de machines. In dit geval gaven zij aan behoefte te hebben aan meer snelheid, kracht, veelzijdigheid en veiligheid. Dat is volgens mij goed gelukt”, vertelt Wesley trots.

Je kunt de twee vernieuwde accumachines echt als een duo zien. “Ze hebben elkaar nodig, want vrijwel alles wat je zaagt moet je uiteindelijk vastschroeven. Het mooie is dat 80% tot 85% van het Bouwmaat-assortiment bewerkt of verwerkt kan worden met dit mooie koppel. Denk aan gipsplaten, balken, plaatmateriaal, etc. Alles kun je met de invalzaag zagen en met de klopboor vastschroeven. Met deze twee machines kun je eigenlijk alles slimmer (ver)bouwen.”

  •  

TSC 55 K accu-invalcirkelzaag

Twee keer zo snel werken

De TSC 55 verkoopt Festool al geruime tijd, maar de innovaties maken de machine nu nog geschikter voor jou als vakman. Door de nieuwe zaagblad generatie en de gebundelde doortrekkracht werk je namelijk twee keer zo snel. Wesley licht toe: “We hebben een compleet nieuw zaagblad ontwikkeld dat een stuk dunner is. Hierdoor heb je minder weerstand en ben je twee keer zo snel. Door de nieuwe geometrie van de tandzetting hebben de nieuwe dunne zaagbladen een veel hogere standtijd. Ze blijven dus veel langer scherp.”

Afgelopen met gevaarlijke terugslag

Ook voor deze machine is de unieke KickbackStop een essentieel onderdeel. Festool heeft hiermee de wereldprimeur en legt de lat van veilig werken nog hoger. Het is afgelopen met de gevaarlijke terugslag. “Zodra je als gebruiker terugslag-sporen op je geleider-rail hebt en je hanteert de invalzaag ietwat ongecontroleerd dan grijpt het zaagblad in het materiaal met een terugslag.
Dat heeft schade op je rail, het materiaal of zelfs een verwonding tot gevolg. Als de zaag voelt dat hij van zijn rail omhoog komt, gaat hij nu dankzij de KickbackStop gelukkig op de noodrem.”

Snoerloos zagen

Wat de accu-invalcirkelzaag daarnaast interessant maakt is dat je geen verschil zult merken tussen een gesnoerde machine van 230V en deze accumachine. “Moet je op je klus een deur inkorten? Doe dit dan met deze accuzaag. Je kunt hem daarvoor zonder problemen gebruiken door de 2x 18V AIRSTREAM-accu’s.”

Bij een aantal Bouwmaat Compact-vestigingen ervaren ze het gemak van de invalcirkelzaag in combinatie met de accessoires FS-WA/90° hoekaanslag en mobiele zaagtafel STM 1800 al. “In elke Bouwmaat staat een grote wandzaag om platen mee op maat te zagen voor de klanten. In de Compact-vestigingen hebben ze daar geen ruimte voor en daarom gebruiken ze ons systeem op accu. Dat is leuk om te zien!”

Meer weten?

Ben je benieuwd naar deze machines? Laat dit weten aan jouw Bouwmaat-contactpersoon of ga naar festool.nl/demo-adviesafspraak. Wesley en zijn collega’s geven je graag namens Bouwmaat een demonstratie!

Meer lezen

Deel dit artikel: