Materiaal

Efficiënter werken met vernieuwde VELUX dakramen

Deel dit artikel:

VELUX brengt per 1 maart 2023 een wijziging in het assortiment van installatieproducten en voert een aantal verbeteringen aan de installatieproducten door. De standaard gootstukken zullen vanaf die datum standaard inclusief waterkerend manchet (BFX) geleverd worden. Maar er zijn niet alleen twee nieuwe gootstukkensets, er zijn ook verbeteringen doorgevoerd aan onder meer het waterkerend manchet (BFX), de verpakking en de montagematerialen.

6 verbeteringen helpen bij een efficiënter montageproces

Om het werk zo eenvoudig mogelijk te maken en jou als aannemer te helpen efficiënt te werken en jouw klant de best mogelijke oplossing te bieden, zijn er 6 verbeteringen doorgevoerd voor een verbeterd montageproces.

Een nieuw handvat op het verpakkingsmateriaal maakt het handiger om de doos van de bus naar het dak te dragen.

De hoogte van het isolatieframe is vergroot voor een nog betere isolatie.

Alle schroeven zijn magnetisch, zodat er nog beter mee gewerkt kan worden.

Het waterkerend manchet (BFX) is verbeterd om het nog beter passend te maken voor goede waterkering.  Je maakt de BFX vast aan de bovenkant en vouwt het zo uit.

De spijkers zijn vervangen met magnetische schroeven, dus je hebt geen hamer meer nodig.

Al het plastic is verwijderd uit de verpakking van gootstukken en dakramen, wat beter is voor het milieu en zorgt voor snellere afvalverwerking. Alles kan zo in de papier- of kartoncontainer.

VELUX PRO en PRO+ gootstukkensets

De twee nieuwe gootstukkensets van VELUX bevatten alles wat je nodig hebt voor een hoogwaardige montage. Kies voor de PRO gootstukkenset (1000) inclusief het vernieuwde waterkerend manchet (BFX) voor een weersbestendige montage. Als je ook isolatie wilt toevoegen, kies dan voor de PRO+ gootstukkenset (2000), die naast het waterkerend manchet (BFX) ook een isolatieframe (BDX) bevat.

Beide gootstukkensets zijn inclusief waterkerend manchet BFX en lekwatergoot, voor extra beveiliging tegen binnendringend water. Zorgt voor een perfecte pasvorm en een waterdichte afsluiting van het dakraam, de panlatten en de onderlaag van de dakbedekking. De BFX is zeer eenvoudig toe te passen. Plaats het bovenaan het dakraam en rol/vouw het uit.

Een aanpasbare en zichzelf ondersteunende lekwatergoot is inbegrepen in de BFX. Deze leidt water weg van de kop van het dakraam als daar onverhoopt een lekkage ontstaat.

Ben je ook op zoek naar verbeterde isolatie, kies dan voor het PRO+ (2000) pakket. Deze gootstukkenset bevat ook een isolatieframe (BDX).

De BDX isoleert rondom het kozijn van het dakraam, waardoor warmteverlies wordt gereduceerd en koudebruggen worden voorkomen. Het flexibele isolatieframe kan worden samengedrukt voor een snelle montage. Het schuim is zowel robuust als flexibel, wat zorgt voor een zorgvuldige en energie-efficiënte montage op de dakconstructie.

VELUX REWARDS

Wist je dat je op bijna alle VELUX producten ook VELUX Rewards kunt sparen? Spaar het hele jaar door VELUX Rewards bij aankoop van VELUX producten. Registreer je nu via rewards.velux.nl, start met sparen en geef je verdiende punten uit bij een van de aangesloten partners!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Velux.
Deel dit artikel: