MateriaalMateriaal en gereedschap

VELUX innoveert: slimmere producten eenvoudiger monteren

Deel dit artikel:

Wie daglichtoplossingen zegt, zegt VELUX. De producten van deze internationale martkleider én het montageproces worden continu verbeterd. Een geoptimaliseerd proces, nieuwe montageproducten, slimme dakramen: reden genoeg om je bij te praten over de laatste ontwikkelingen. Met het oog op de zomer, nemen we ook warmtewerende producten van VELUX onder de loep.

Efficiënter werken, beter product

Om het werken met VELUX producten zo aangenaam en efficiënt mogelijk te maken, is het montageproces voor dakramen verbeterd. Er zijn in totaal zes wijzigingen doorgevoerd. Wat allereerst opvalt, is het verpakkingsmateriaal: de dozen zijn voorzien van een stevig handvat. Een gootstukkenset van de bus naar het dak brengen is nu een stuk eenvoudiger. Als we de inhoud van de doos bekijken, zien we dat de spijkers zijn vervangen door magnetische schroeven. Die hamer kun je dus in je bus laten!
Daarnaast is de hoogte van het isolatieframe vergroot voor een betere isolatie. Ook is het BFX waterkerend manchet verbeterd, het past nu nog beter voor een goede waterkering.

Met het doel om in 2030 volledig CO2-neutraal te zijn in het achterhoofd, is er nog een verandering doorgevoerd in het verpakkingsmateriaal. Er wordt geen plastic meer gebruikt en de gootstukken en dakramen zijn voorzien van een papieren/kartonnen verpakking. Al het aanwezige afval kan op deze manier zo in de papiercontainer.

NIEUW: PRO en PRO+ gootstukkensets

VELUX introduceerde onlangs ook nieuwe gootstukkensets. Dit zijn de PRO gootstuk.kenset (variant 1000) inclusief het BFX waterkerend manchet en de PRO+ gootstukkenset (variant 2000) die naast een waterkerend manchet ook een BDX isolatieframe bevat. Beide gootstukkensets hebben naast het waterkerend manchet een lekwatergoot.
Het BFX waterkerend manchet is heel eenvoudig te plaatsen door hem simpelweg boven het dakraam te monteren en vervolgens uit te rollen. Het schuim van het BDX isolatieframe uit de PRO+ set is robuust maar ook flexibel. Hierdoor installeer je het makkelijk op de dakconstructie.

2in1 en 3in1 dakraam

VELUX is misschien wel het bekendst om haar dakramen. Een dakraam zorgt voor meer lichtinval waardoor een ruimte optisch groter lijkt en fijner aanvoelt. Het zorgt bovendien voor doorstroming van frisse lucht.

Met het 2in1 en 3in1 dakraam van VELUX creëer je nog meer lichtinval voor jouw klan ten. Het 2in1 dakraam bestaat uit een vast raam en een raam dat kan worden geopend. Bij het 3in1 raam is het middelste kozijn vast en kunnen de twee buitenste ramen worden geopend. Door meerdere ramen in één kozijn te plaatsen, creëer je een panoramisch uitzicht. Dankzij de extra slanke kozijnprofielen geniet jouw klant van de maximale hoeveelheid daglicht die de kamer binnenvalt. Ter vergelijking: ten opzichte van een gewoon dakraam verhoog je de lichtinval met het 3in1 dakraam van met 289% en met 249% bij de 2in1. De ingebouwde ventilatiekap zorgt voor natuurlijke ventilatie. Door eenmalig de bedieningshand greep naar beneden te trekken, stroomt er gefilterde lucht de kamer binnen.

De 2in1 en 3in1 dakramen zijn verkrijgbaar in een handbediende variant of een op afstand bediende variant via zonne-energie. De elektrische dakramen worden geleverd met een vooraf gekoppelde wandschakelaar. Voor de elektrische variant is geen bedrading nodig. De dakramen zijn te combineren met VELUX buitenzonweringen, rolluiken en raamdecoratie. Speciaal voor dit dakraam is er het elektrische rolluik, dat ook volledig werkt op zonne-energie.

Slimme buitenzonwering

Warme zomerdagen zijn fijn, toch houden we die warmte liever bui.ten. Om de temperatuur in een woning zo aangenaam mogelijk te houden, zijn er diverse warmtewerende producten van VELUX op de markt. De originele VELUX buitenzonweringen en rolluiken zijn op maat gemaakt voor VELUX dakramen. Dat betekent dat ze altijd perfect passen en eenvoudig te monteren zijn.

We wijzen je als eerste graag op de buitenzonwering van VELUX. Deze bestaat uit een transparante screen die voor het glas geplaatst wordt. De screen zorgt ervoor dat zonnestralen geen kans hebben het glas te raken. Zo blijft de warmte buiten en behoudt een woning een aangename temperatuur. Door het transparante materiaal blijft het licht in de kamer, ook wanneer de screens gesloten zijn. VELUX buitenzonwering is gemakkelijk te monteren van binnenuit en kan gecombineerd worden met VELUX raamdecoratie en een insectenhor.

Je bent ook voor verduisterende buitenzonwering bij VELUX aan het juiste adres. Deze optie past perfect in het dakraam en biedt effectieve warmtewering waardoor kamers koel blijven op warme dagen. De lichtdichte stof houdt daglicht buiten en maakt de kamer donker. De buitenzonwering combineer je eventueel ook met VELUX raamdecoratie en een insectenhor. De installatie is eenvoudig en kan van binnenuit.

Als we kijken naar warmtewerende producten, is een rolluik vaak de beste optie. Rolluiken zorgen voor optimale warmtewering. VELUX rolluiken kunnen de toetreding van zonnewarmte tot wel 90% beperken. Daarnaast biedt een rolluik volledige verduistering en zorgt het voor verbeterde isolatie. Rolluiken zijn inbraakwerend en reduceren het geluid van regen, hagel en omgevingsgeluiden.

Intelligente bediening

VELUX elektrische zonwering en rolluiken zijn beschikbaar op zonne-energie of netstroom. De producten worden geleverd met een vooraf gekoppelde wandschakelaar voor bediening op afstand. Verder kunnen ze eenvoudig worden geüpgraded met verschillende intelligente bedieningssystemen die voldoen aan de specifieke behoeften van jouw klant. Zo is er bijvoorbeeld de VELUX Touch voor bediening van meerdere elektrische oplossingen van VELUX, de VELUX App Control om VELUX producten direct te bedienen vanaf de telefoon en VELUX ACTIVE met NETATMO. De laatste is een slimme bediening van meerdere elektrische producten met een smartphone en een op sensoren gebaseerde automatisering voor een beter binnenklimaat.

VELUX REWARDS

Wist je dat je op bijna alle VELUX producten ook VELUX Rewards kunt sparen? Spaar het hele jaar door VELUX Rewards bij aankoop van VELUX producten. Registreer je nu via rewards.velux.nl, start met sparen en geef je verdiende punten uit bij een van de aangesloten partners!

Deel dit artikel: