Keralit en Unipanel: luxe onderhoudsarme kunststofoplossingen

Deel dit artikel:

De luxe uitstraling van hout, maar dan onderhoudsarm. Dat is wat de kunststof gevelbekleding en panelen van Heering jou en je klanten bieden. In dit artikel gaan we in op twee slimme oplossingen: het gevel- en dakrandsysteem Keralit en het universeel toepasbare bouwpaneel Unipanel.

Heering is een vooraanstaand bedrijf op het gebied van onderhoudsarme kunststofprofielen en -panelen. De focus op verbetering en vernieuwing van het assortiment, zorgt ervoor dat het bedrijf al vele jaren tot de top behoort. Heering richt zich met name op montagegemak, stijlvolle uitstraling en duurzaamheid. Als professionele bouwer kies je zo gegarandeerd voor kwalitatief hoogwaardige producten met een onderhoudsarm karakter.
Daarnaast richten de oplossingen van Heering zich waar mogelijk op hergebruik van grondstoffen en is er voor de panelen geen boomkap nodig. Ook is onderhoud en daarmee verf, reinigers en oplossers, overbodig.

Ruime keuze Keralit-gevelbekleding

Je hebt de keuze uit drie modellen gevelbekleding: sponningdeel 143 mm, sponningdeel 190 mm en een potdekselprofiel van 177 mm. Maatwerk is eventueel ook mogelijk vanaf 200 m2. De 143 mm is onder andere populair door zijn brede sponning waardoor er een mooi lijnenspel ontstaat. De bredere 190 mm is een goede keuze als je klant een moderne en chique uitstraling wilt. De potdekselva.rianten van 177 mm zijn overlappende panelen die goed passen bij zowel moderne als klassieke woningen. Keralit dakrandpanelen zijn beschikbaar in 200 mm, 250 mm, 300 mm en 350 mm. Overstekken kunnen in combinatie met de Keralit dakrand stijlvol worden afgewerkt met de Keralit sponningdelen.

Altijd de gewenste afwerking

Met tientallen kleuren is er altijd een kleur die past bij de wens van jouw klant. Er is bovendien keuze uit drie verschillende afwerkingen: een houtstructuur, een houtnerf en een mat/effen uitstraling. De houtstructuurkleuren hebben een vlamtekening in een natuurlijke kleurmix, wat de uitstraling van hout nog meer benadert. De houtnerfkleuren hebben een licht glanzend oppervlak met subtiele groef en zien eruit als geschilderd hout. De mat/effen kleuren hebben een licht voelbare structuur en geven een woning een krachtige, eigentijdse uitstraling.

Vormvast en kleurvast: de kracht van Fiberyl© en Renolit®

De kracht van de Keralit zit onder andere in het feit dat de basis is gemaakt van het gepatenteerde Fiberyl©. Dit is een mix van duurzame grondstoffen die onder voortdurende ISO 9000 controle staat. Fiberyl© zorgt voor een sterk paneel dat weersbestendig is en een lange levensduur heeft. Met name krimp en uitzetting wordt hierdoor tot een minimum beperkt.
Keralit is bovendien voorzien van een hoogwaarde uv-bestendige toplaag van Renolit®. Dit materiaal is uitgebreid getest op de invloed van water en uv-licht. De toplaag is daardoor gegarandeerd tien jaar kleurvast. Al met al heb je te maken met oersterk materiaal dat bestand is tegen alle weersinvloeden en waar schimmels en bacteriën geen vat op krijgen. Vormvast en kleurvast dus, waardoor gevels en dakranden er jarenlang perfect uitzien.

Snel werken aan een mooi eindresultaat

Als professionele bouwer heb je met Keralit een mooie langdurige oplossing voor je klanten te pakken. Nog een voordeel: je werkt snel en efficiënt. De gevelbekleding is verkrijgbaar in meerdere montageprofielen. Hierdoor is Keralit makkelijker te monteren.
De montageprofielen zijn bovendien in dezelfde kleuren te verkrijgen als de gevelbekleding, waardoor er een mooi eindresultaat ontstaat. Het dakrandsysteem heeft een ophangsysteem dat het mogelijk maakt om drie keer sneller te monteren dan traditioneel.

Unipanel bouwpaneel

Een andere slimme onderhoudsvrije oplossing is het Unipanel bouwpaneel. Dit paneel heeft de eigenschappen van hout, maar de voordelen van kunststof. Je kunt deze panelen toepassen als vervanger van mulitplex en Western Red Cedar. Met Unipanel bied je jouw klant een levenslange garantie tegen delamineren en rotten.

Unipanel bouwpanelen kun je gebruiken op vrijwel alle binnentoepassingen. Denk aan lijstafwerking en koofaftimmering. Maar Unipanel is ook toepasbaar voor vrijwel alle niet dragende buiten.toepassingen: boeidelen, windveren, overstekken, lijstwerken en puivulling. Unipanel bewerk je op dezelfde manier als hout, met het gereedschap dat je daarvoor gewend bent. Je kunt het frezen, zagen, boren, schuren, schroeven, tackeren, lijmen en opdikken.

Bijna onzichtbare montage

Uniek aan Unipanel is de vrijwel onzichtbare montage. Dit is mogelijk dankzij het Unipanel bitje, dat speciaal is ontwikkeld voor de Unipanel schroeven. Het zorgt ervoor dat de schroeven 5 mm in het paneel worden verzonken en het paneel niet wordt beschadigd. De Unipanel afwerkdopjes, die van hetzelfde materiaal gemaakt zijn als het paneel zelf, passen dankzij hun conische vorm precies in het schroefgat. Ze zorgen zo voor een onzichtbare afwerking. Ook goed om te weten: met Unipanel sealer kun je de gezaagde kanten coaten en beschermen tegen vuilaanhechting.

Schilderen kan, maar hoeft niet

Unipanel bouwpanelen zijn zo afgewerkt dat je ze in principe niet hoeft te schilderen. Het kan eventueel wel! Unipanel kan uitstekend geschilderd worden, je kiest dan wel voor lichte tinten.

 

Deel dit artikel: