MateriaalMateriaal en gereedschap

Knauf cementpleisters: altijd topkwaliteit

Deel dit artikel:

Knauf staat onder andere bekend om hun gipspleisters en gipsplaten. Maar wist je dat Knauf ook cementpleisters heeft? Met deze hoogwaardige, sterke en slijtvaste pleisters heb je het perfecte materiaal in handen om professioneel te werk te gaan. Dankzij het ruime assortiment maak je een systeem voor elke ondergrond en elke klantwens. Reynoudt Koning is Market Manager Stuc bij Knauf. Dé aangewezen man om ons hier alles over te vertellen.

Seizoen in volle gang

Cementpleisters gebruik je doorgaans voor het cementeren van de gevel. Het seizoen om gevels op te knappen, is momenteel in volle gang. Reynoudt: “Werken met cementpleisters is seizoensafhankelijk. Aan het eind en het begin van het jaar is het over het algemeen te nat en te koud om aan de buitengevel te werken. Voor een goede verwerking van cementpleisters zijn een goede temperatuur en goed weer dus cruciaal. In het voorjaar en in de zomer is het een veel voorkomende klus. Er is ook een cementgebonden pleister speciaal ontwikkeld als basispleister voor natte ruimtes, zoals badkamers, keukens en toiletten. Ook binnen kun je dus profiteren van de waterafstotende eigenschappen van cementpleisters.”

 Stucen met Dennis de Lepper van DDL Stucwerken

Gegarandeerde kwaliteit

Wat maakt de cementpleisters van Knauf de juiste keuze voor de professionele bouwer? “Wij produceren onze cementpleisters in eigen fabrieken. Hierdoor kunnen we de kwaliteit en betrouwbaarheid altijd garanderen, net als de versheid van de producten. Het zijn hoogwaardige cementpleisters die je heel prettig verwerkt en waarvan de kwaliteit altijd gegarandeerd is. Alleen de beste materialen mogen het logo van Knauf dragen.”

Ondergrond en klant bepalend voor systeem

Het assortiment Knauf cementgebonden pleisters bestaat uit een uitgebreid pakket van vijftien aanzet- en voorspuitmortels, hecht-, wapenings- en renovatiemortels en waterafstotende basis- en afwerkpleisters. “Maar ook cementpleisters speciaal voor het verlijmen van EPS-isolatiemateriaal wanneer je een buitengevel isoleert, behoren tot het pakket. Bij gevelwerk kun je dan ook niet zomaar één product kiezen. Je bouwt echt een systeem op dat meestal bestaat uit een voorbehandelingslaag, basispleisterlaag en een afwerklaag. De ondergrond is hierbij bepalend voor je daadwerkelijke systeemopbouw. Bij gemengd metselwerk heb je bijvoorbeeld te maken met verschillende soorten bouwstenen, oneffenheden en voegwerk. Dan breng je met de vezelversterkte Knauf VP 340 hecht-, wapenings- en voorspuitpleister een voorbehandelingslaag aan voor een egale zuiging en hechting van de basis- en afwerkpleisters.” De afwerklaag wordt natuurlijk grotendeels bepaald door de klant. “Qua afwerking heb je verschillende keuzes. Afwerkpleisters en basis- en afwerkpleisters zijn over het algemeen wit of grijs. De Knauf LP 221 en Knauf SM 700 Pro zijn ook op kleur te leveren. Daarnaast heb je keuze in de mate van fijnheid van de structuur van een afwerklaag. Het is maar net wat je klant wil, welke afwerkpleister je uiteindelijk kiest.”

Hulp bij het juiste systeem

Het juiste systeem is zeer belangrijk voor een goed en langdurig eindresultaat. Het is alleen misschien niet altijd even eenvoudig om dit perfecte systeem te bepalen. Daar heeft Knauf een oplossing voor bedacht: de Cementwijzer. “De Cementwijzer vertelt je aan de hand van het type ondergrond en de afwerking welke cementpleisters je toepast voor jouw klus. In een handig over zicht zie je welke producten je gebruikt en in welke dikte. Kom je er niet helemaal uit, dan staan de Knauf Commercieel Technisch Adviseurs natuur lijk altijd voor je klaar om je te helpen. Daarnaast is het mogelijk om praktijktrainingen te volgen via onze Knauf Akademie. De buitengevel is echt wel even een andere tak van sport. Daar helpen we dan ook graag bij.”

Knauf UP 210 W: traditionele basis- en afwerkpleister

De keuze aan Knauf cementpleisters is ruim. We lopen een aantal oplossingen en hun unieke eigen schappen met Reynoudt door. “Knauf UP 210 W is een traditionele basis- en afwerkpleister. Hij is waterafstotend, dampopen en bovendien mechanisch belastbaar. Je kunt dus met een gerust hart een fiets tegen de gevel zetten. De pleister is makkelijk aan te maken en kan zowel met de hand als machinaal worden verwerkt. De UP 210 W pas je buiten toe op metselwerk en beton, maar is ook geschikt voor binnenwerk. De Knauf UP 210 W is grijs.”

Knauf NR 330: speciaal voor de natte ruimte

De Knauf NR 330, ook wel Aquastuc Cementpleister, is een cementgebonden snelle basispleister. Reynoudt legt uit: “De NR 330 is speciaal ontwikkeld voor natte ruimtes binnenshuis, zoals een badkamer, keuken en toilet. Deze cement pleister is zeer vocht- en schimmelbestendig.
De Knauf Aquastuc Cementpleister kan zowel glad als met tegels afgewerkt worden. Deze snelle cementpleister is al na vier uur overtegelbaar. Let op, de Knauf NR 330 is niet geschikt voor de buitengevel.” In een natte ruimte is het aanbrengen van de juiste voorstrijk een onmisbare stap van je klus. Het zorgt voor een egaal zuigende onder grond of een betere hechting zodat je pleisterwerk beter blijft zitten. “Onder de Knauf NR 330 kun je kiezen voor de Knauf Prime Quick. Dit hoogwaardige oplosmiddelvrije hecht- en grondeermiddel is universeel en zeer sneldrogend. Je gebruikt hem voor gladde, zuigende en niet zuigende onder gronden. De Prime Quick verwerk je handmatig met je roller of blokkwast en deze slimme voor strijk is al na circa één uur overpleisterbaar.” De Prime Quick is vanaf medio juli bij Bouwmaat in de schappen te vinden.

Knauf SM 700 PRO: de alleskunner

Reynoudt licht nog een laatste Knauf cementpleister wat meer toe. “Dat is de SM 700 PRO, een echte alleskunner. Het is een multifunctionele pleister die je gebruikt als hecht-, wapenings- en renovatiemortel én afwerkpleister. Deze pleister pas je toe op steenachtige ondergronden, zoals een bestaande cementgebonden pleister. Deze soepele pleister is ijzersterk dankzij de vezelversterking, hierdoor is de kans op scheurvorming erg klein. De SM 700 PRO heeft een fijne structuur en is grijs, maar is ook in kleur leverbaar. Deze oplossing staat niet standaard bij Bouwmaat in de schappen, maar kun je natuurlijk wel bestellen.”

KnaufZeker: 100% garantie op systeemprestaties

Knauf belooft dat hun systemen de aangegeven prestaties halen en behouden. Daarom bieden zij 100% garantie op systemen wanneer je deze volgens de voorschriften van Knauf gebruikt. “De welbekende KnaufZeker-garantie geldt ook voor de cementpleisters. Verwerk je de systemen volgens de voorschriften van Knauf, dan geven we je dus 100% KnaufZeker prestatiegarantie. Dat betekent tien jaar garantie op je project, maar bijvoorbeeld ook technische ondersteuning gedurende de looptijd van je klus. Ook met Knauf cementpleisters kies je dus voor zekerheid!”

Benieuwd naar de handige Knauf Cementwijzer? Je vindt hem hier: knauf.nl/cementwijzer

Deel dit artikel: