MateriaalMateriaal en gereedschap

Ubiflex Finio: waterdichte dakafsluiting in een handomdraai

Deel dit artikel:

Bij Ubbink zijn ze ijzersterk in het ontwikkelen van innovatieve producten. Met hun nieuwste product, Ubiflex Finio, realiseer je in een mum van tijd een waterdicht dak. Ubiflex Finio is namelijk een supersnelle loodvrije waterdichte dakaansluiting. Je gebruikt het onder andere bij dakkapellen, dakramen, schoorstenen en zonnepanelen.

Aandacht voor waterdichtheid

Daken zijn inmiddels veel meer dan alleen maar een dak boven het hoofd van jouw klant. Het is ook de plek voor onder andere zonnepanelen en dakkapellen om meer licht en leefruimte te creëren. De aandacht voor waterdichtheid wordt daardoor nog belangrijker. Een goede gegarandeerde loden dakaansluiting maken is een vak apart. Dankzij Ubiflex Finio is het aankloppen van lood vanaf nu verleden tijd. In een mum van tijd realiseer je een waterdichte dakaansluiting zonder al te veel moeite.

Aan de slag met Ubiflex Finio

Stap 1
Met een scherp mes of Ubiflex-schaar snijd of knip je Ubiflex Finio op maat. Verwijder de bovenste plakstip en bevestig Ubiflex Finio tegen de opstaande rand van bijvoorbeeld het dakkapel.
Stap 2
Modelleer met je handen het materiaal in de gewenste vorm in de dakpangolf. Door het flexibele materiaal gaat dat erg makkelijk en eenvoudig.
Stap 3
Wanneer de bovenkant stevig op zijn plek zit, haal je de onderste plakstip los en rol je met de Finio-roller de waterdichte afsluiting tegen de dakpannen.
Stap 4
Direct na het volledige aanbrengen hecht de loodvervanger zich aan de ondergrond en is de aansluiting waterdicht!
Vorige slide
Volgende slide

In een handomdraai breng je Ubiflex Finio eenvoudig aan op het dak. Sterker nog, je kunt tot wel drie keer sneller dan traditionele producten een waterdichte dakaansluiting realiseren. Geen gedoe meer met aankloppen, Ubiflex Finio druk je eenvoudig met de hand in de gewenste vorm. Daarna werk je het met een roller netjes af zodat de detailleringen waterdicht op elkaar aansluiten. Direct aan de slag? We leggen je graag uit hoe Ubiflex Finio precies werkt.

  • Met een scherp mes of Ubiflex-schaar snijd of knip je Ubiflex Finio op maat.
  • Verwijder de bovenste plakstip en bevestig Ubiflex Finio tegen de opstaande rand van bijvoorbeeld het dakkapel.
  • Haal de plakstrip tijdens het aandrukken geleidelijk los.
  • Modelleer met je handen het materiaal in de gewenste vorm in de dakpangolf. Door het flexibele materiaal gaat dat erg makkelijk en eenvoudig.
  • Wanneer de bovenkant stevig op zijn plek zit, haal je de onderste plakstip los en rol je met de Finio-roller de waterdichte afsluiting tegen de dakpannen.
  • Direct na het volledige aanbrengen hecht de loodvervanger zich aan de ondergrond en is de aansluiting waterdicht!

Geschikt voor iedere ondergrond

Ubiflex Finio hecht zich aan verschillende oppervlakten, zoals steen, staal, aluminum, kunststof, zink, hout en keramische ondergronden. Het hecht echt meteen. Dit komt door de meerdere kleefwerkingen: de butylstroken en de zelfklevende ach.terkant. Dit betekent directe hechting zonder dat je zelf nog iets hoeft te doen!

Overlappen de Finio-delen elkaar? Geen enkel probleem. Dankzij de vulkanisatie die optreedt in het materiaal is zelfs hier de dakaansluiting volledig waterdicht. Bijkomend voordeel: de verwerking van Ubiflex Finio is niet weersafhankelijk. Het hecht zich namelijk ook op vochtige ondergronden. Ubiflex Finio is zelfs te verwerken bij temperaturen tot ver beneden het vriespunt (tot -10 °C) en zeer hoge temperaturen tot +50 °C.

De voordelen

We zetten de voordelen van Ubiflex Finio graag nog even voor je op een rij:

  • Snelle en eenvoudig verwerking
  • Hechting op vrijwel alle ondergronden
  • Directe verlijming door butylstroken aan boven- en onderzijde
  • Langdurige verlijming door volledig zelfklevende achterzijde
  • Rekbaar in zowel de lengte- als breedterichting
  • Vulkaniserend en loogt niet uit
  • Gedeeltelijk uit circulaire grondstoffen geproduceerd
  • Verkrijgbaar in drie kleuren en lange lengtes
  • Niet schadelijk voor mens en milieu

Meer lezen

Deel dit artikel: