MateriaalMateriaal en gereedschap

De juiste kit voor elk kozijn

Deel dit artikel:

Een goede kit zorgt voor de perfecte afwerking en een mooi eindresultaat bij jouw klanten. Afhankelijk van de locatie en ondergrond bepaal je de geschikte soort kit. Met onderstaande tabel kun je eenvoudig je keuze maken voor de juiste kit.

In dit voorbeeld gebruiken we kit van Zwaluw en Hercuseal, topmerken op het gebied van afdichtingsproducten.

Efficiënt en snel werken

Schildersklussen worden aan het einde van een project vaak onder stevige tijdsdruk afgerond. Daarom zijn efficiency en een snelle droogtijd belangrijke aspecten voor een succesvolle klus. Zwaluw Acryl Wet on Wet is een hoogwaardige kit voor gebruik binnenshuis die direct overschilderbaar is. Door de geringe krimp, perfecte hechting, flexibiliteit en gladde afwerking krijg je een mooi eindresultaat en bespaar je tijd en geld. Je kunt jouw schildersklus gelijk afronden en opleveren. Dat is nog eens slimmer bouwen.

Duurzame kit voor buiten

Voor buiten is het belangrijk dat de kit uithardt tot een duurzaam elastisch rubber. Een kit moet goed bestand zijn tegen UV, vocht, schimmel en diverse weersomstandigheden. Zwaluw Hybriseal® 2PS is zo’n hoogwaardige, professionele universeel overschilderbare afdichtingskit. Deze is uitstekend overschilderbaar met de meeste watergedragen en synthetische verven.

Meer informatie over beglazings- en kozijnkitten vind je op de website van Bouwmaat.

Mooi eindresultaat

Hercuseal Crackle Free 120 is een hoogwaardige acrylaatkit voor gebruik binnen die geschikt is om over te schilderen met hooggevulde en hoogdekkende watergedragen verven. Door de unieke samenstelling wordt het craqueleren van de aangebrachte verf en verkleuring van de verflaag tot een minimum beperkt.

Kit tips

Tot slot nog een paar handige tips als je gaat kitten: 

  • Een beglazingsvoeg van 4 x 6 mm moet geheel met kit gevuld worden. Anders loop je het risico dat de kit onvoldoende contact heeft met de glaslat of het kozijn en kan deze gaan onthechten.
  • Zwaluw Hybriseal® 2PS mes je af met Zwaluw Mixed Finisher Spray en een PALU afstrijkspatel.
  • Maak de omgeven ondergrond na gebruik schoon. Anders kan er na het sprayen spoorvorming ontstaan. De resten van Zwaluw Mixed Finisher Spray kunnen een negatieve invloed hebben op de uitvloeiing en het hechtvermogen van de verf.
  • Niet uitgeharde kit, lijm en pur die over zijn of zijn gemorst op kleding, handen of ondergrond, maak je snel en makkelijk schoon met de Zwaluw Universal Cleaning Wipes.
  • Voor het afkitten van je kozijnen, gevel en beglazing, kun je gebruik maken van een 7-Industries kitpistool. Dit pistool heeft geen traditionele zuigerstang en is hierdoor zeer geschikt voor moeilijk bereikbare plaatsen. Ook heeft dit pistool geen naloop waardoor je geen kit verspeelt.
Deel dit artikel: