Deel dit artikel:

Bij Bouwmaat vind je verschillende isolatiematerialen. Welk materiaal je gebruikt is afhankelijk van het type klus dat je hebt. Wij zetten ze allemaal voor je op een rijtje.

Steenwol

Steenwol is een isolatiemateriaal met een uitstekende thermische werking. Dit isolatiemateriaal is gemakkelijk te verwerken. Daarnaast is steenwol een isolatiemateriaal dat een prima geluidsisolatie en brandveiligheid biedt. Bij Bouwmaat vind je een uitgebreid assortiment aan Rockwool steenwol isolatieplaten.

Glaswol

Ook glaswol is een isolatiemateriaal met uitstekende thermische werking en is net als steenwol makkelijk te verwerken. Een nadeel van glaswol: bij de verwerking komen vezels vrij die kunnen zorgen voor irritatie en jeuk. Wil je dit voorkomen? Dan moet je kiezen voor Ecose glaswol van Knauf Insulation. Dan heb je de voordelen van glaswol, maar niet de irritatie en jeuk.

PIR

PIR is een isolatiemateriaal van kunststof en eigenlijk een doorontwikkeling van PUR. PIR wordt gebruikt als thermische isolatie van bijvoorbeeld een hellend of plat dak, spouwmuur of vloer. PIR-isolatiemateriaal kent een aantal belangrijke voordelen. Zo heeft het materiaal een hele hoge isolatiewaarde (zelfs bij geringe dikte) en brandvertragende eigenschappen. Daarnaast is PIR gemakkelijk te verwerken en neemt het geen vocht op, waardoor ook dit isolatiemateriaal ook uitstekend geschikt is voor vochtige ruimtes.

Folie

Isolatiefolie is opgebouwd uit meerdere lagen: synthetische lagen en aluminiumfolie en werkt reflecterend. Vocht, kou of warmte wordt hierdoor niet toegelaten. Het gevolg? Het huis van jouw klant blijft in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel. Isolatiefolie kan worden gebruikt voor zowel daken als vloeren en wanden en biedt een hoge isolatiewaarde en is super handzaam door het dunne materiaal.

EPS

EPS-isolatie staat voor geëxpandeerd polystyreen en wordt ook wel piepschuim genoemd. EPS-isolatie wordt met name gebruikt voor bijvoorbeeld kruipruimtes of bij andere toepassingen waarbij de isolatiewaarde minder belangrijk is dan de opvulling. Voordelen van EPS zijn onder andere dat het relatief goedkoop materiaal is en duurzaam is vanwege de vochtbestendigheid.

XPS

XPS staat voor geëxtrudeerd polystreen en wordt ook wel polystreen hardschuim genoemd. XPS isolatie is een kunststof isolatiemateriaal en wordt vaak gebruikt bij de isolatie van muren, daken en vloeren. XPS isolatiemateriaal heeft een gesloten cellenstructuur wat ervoor zorgt dat het materiaal erg vochtwerend, drukvast en isolerend is.

Inblaasbaar isolatiemateriaal

Inblaasbaar isolatiemateriaal is zowel geschikt voor warmte-isolatie als voor geluidsisolatie en kan gebruikt worden voor vloer, dak en wand. Inblaasbaar isolatiemateriaal bestaat uit losse vlokkencellulose met lange vezels en is eenvoudig te verwerken.

Buisisolatie

Via leidingen van koper, staal of aluminium gaat veel warmte verloren. Een niet geïsoleerde leiding geeft warm water af aan ruimtes die je niet wilt verwarmen als het niet nodig is. Wil je een leiding isoleren? Dan is buisisolatie de uitkomst.

Deel dit artikel: