InspiratieKlussenStappenplannenVideo's

Dakkapel bouwen binnen één dag (incl. stappenplan)

Deel dit artikel:

Daglicht en frisse lucht kunnen wonderen doen in een woning. Een muffe, donkere zolder kan je als vakman met een dakkapel omtoveren tot een nagenoeg nieuwe, goed verlichte verdieping waarin volop frisse lucht binnenkomt. De dakkapellen van VELUX voorzien een ruimte zelfs van éxtra daglicht vergeleken met andere soorten. Ze zijn ook nog eens eenvoudig te monteren, zelfs binnen één dag.

Onder de video vind je het stappenplan.

Velux dakkapel serre

Stappenplan Velux dakkapel serre

Zo plaats je veilig en eenvoudig de Velux dakkapel serre.

STAP 1 DE BASIS
Bevestig in de sparing de ondersteuningsbalken met schroeven aan het dak. Doe daarna hetzelfde met de voorgeïsoleerde zijwanden.

STAP 2 ISOLATIEFRAME
Zet met het gemakkelijke kliksysteem het isolatieframe in elkaar. Daarna bevestig je dit met schroeven in de ondersteuningsbalken.

STAP 3 DAKRAMEN
Plaats de onderste dakramen in het isolatieframe en schroef deze door de beugels heen vast in de ondersteuningsbalken. Bevestig de bovenste dakramen op dezelfde manier. Plaats nu het waterkerend manchet aan de buitenkant van de ondersteuningsbalken en niet deze rondom vast.

STAP 4 ONDERGOOTSTUK
Plaats het ondergootstuk. Deze kun je makkelijk in de bevestigingsbalk klikken. Niet dan rondom de dakramen de dampremmende folie met de handige plakrand. Snij de stukken folie die je niet nodig hebt eraf.

STAP 5 ZIJGOOTSTUKKEN
Plaats hier overheen de zijgootstukken en schroef deze vast in de constructie. Plaats vervolgens de zijstukken tegen de dampremmende folie aan in de zijgootstukken. Kijk hierbij goed naar de verschillende nummers op de achterkant van de gootstukken, het is als het ware een legpuzzel.

STAP 6 BUITENAFWERKING
Plaats de afdeklijsten aan de onder- en zijkant en bevestig deze met schroeven aan de dakramen. Daarna schroef je de afdeklijsten in het midden vast en tot slot doe je hetzelfde aan de bovenkant. Let op dat je de afdeklijsten aan elkaar bevestigt door het hoekje aan de bovenkant om te vouwen. Schroef dan alles aan elkaar vast.

STAP 7 BINNENAFWERKING
Plaats de binnenbalk en schroef deze vast. Hang daarna het draaiende gedeelte van het dakraam erin. Vergeet niet als je klaar bent om de gekozen raamdecoratie en/of zonwering erin te klikken.

Veilige montage

Het monteren van de dakkapel kan je volledig van binnenuit doen. Er is geen kraan voor nodig, je moet het dak niet op en dit levert dus ook geen onveilige situaties op. Een VELUX dakkapel wordt schuin in het dak gemonteerd. Hierdoor verkrijg je meer lichtinval vergeleken met een traditionele dakkapel. Verder is de ruimte in huis wel dezelfde extra ruimte op die je van een dakkapel kan verwachten. Met twee man kun je een VELUX dakkapel al binnen één dag monteren. Doordat deze als kant-en-klaar bouwpakket wordt geleverd, hoef je ook niet bang te zijn dat er onderdelen missen.

Vergunningsvrije aanvraag

Voor je klant heeft het plaatsen van een VELUX dakkapel veel voordelen. Dat begint al bij het voortraject. De dakkapel steekt door zijn ontwerp minder dan 60 cm uit ten opzichte van het dakvlak. Hierdoor is hij in de meeste gevallen vergunningsvrij aan te vragen. Adviseer je klant wel om altijd na te gaan of in de betreffende gemeente aanvullende vergunningseisen gelden. Dit kan via het Omgevingsloket. Door de montage binnen een dag heeft je klant uiteraard ook geen last van veel overlast in huis.

Dakkapel serre

Voor nog meer lichtinval is de VELUX dakkapel serre zeer geschikt. Hierbij zijn twee rijen dakramen boven elkaar geplaatst, waardoor vanaf boven ook licht de ruimte invalt. Wanneer je klant optimaal van de ruimte in de kamer of op zolder wil profiteren, is dit dan ook een goede optie. De lichtinval van de VELUX dakkapel serre geeft namelijk een heel ruimtelijk gevoel aan een kamer of verdieping.
Meer weten over de VELUX dakkapel (serre)? Informeer bij je Bouwmaat-vestiging naar de mogelijkheden!

VELUX REWARDS

Wist je dat je op bijna alle VELUX producten ook VELUX Rewards kunt sparen? Spaar het hele jaar door VELUX Rewards bij aankoop van VELUX producten. Registreer je nu via rewards.velux.nl, start met sparen en geef je verdiende punten uit bij een van de aangesloten partners!

Deel dit artikel: