Deel dit artikel:

Vulmiddelen worden gebruikt voor het herstellen van gaten in muren en het egaliseren van oppervlakten. Ga je een klus doen waarbij je vulmiddelen nodig hebt? Stel jezelf de volgende vragen om zeker te weten dat je het vulmiddel kiest dat past bij jouw klus.

 • Waar ga je de vulmiddelen gebruiken?
  Voordat je een vulmiddel aanschaft is het belangrijk om te weten of je een binnen of buiten klus hebt. Bij een klus die buiten plaatsvindt, is een ander soort vulmiddel nodig dan bij een klus die binnen plaatsvindt.
 • Voor welke ondergrond wil je het vulmiddel gebruiken?
  Vulmiddelen bieden de oplossing voor beschadigingen en gaten aan verschillende ondergronden. Niet ieder vulmiddel is geschikt voor iedere ondergrond. Zo zijn er speciale vulmiddelen voor onder andere hout, gipsplaten en minerale ondergronden als steen, beton, pleister- en stucwerk.
 • Wat wil je met het vulmiddel doen?
  De ene reparatie is de andere reparatie niet. Om het optimale resultaat te kunnen bereiken is ook de toepassing van het vulmiddel van belang in de keuze voor een vulmiddel. Vulmiddelen kun je bijvoorbeeld gebruiken om te repareren, af te dichten, te egaliseren, te plamuren of te sealen.

Bouwmaat biedt voor alle hout-, muur- en plafondreparaties de beste oplossing met de beste merken.

Houtvullers, muurvullers & plamuren

Het assortiment aan vulmiddelen bij Bouwmaat is opgedeeld in drie categorieën:

Houtvullers voor al uw houtreparaties

Houtrot komt regelmatig voor in bijvoorbeeld kozijnen door de blootstelling aan vocht. Vochtpercentages boven de 25% veroorzaken namelijk schimmel en houtrot.
Bouwmaat biedt een uitgebreid assortiment aan vulmiddelen om gaten in hout te repareren en om deelvervangingen uit te voeren bij houtaantasting. Ook vind je in het assortiment van Bouwmaat primers zoals de W340 van Polyfilla Pro. Met primers kun je het hout impregneren, zodat je jouw projecten duurzaam kunt opleveren.

Muurvullers voor steen en overige mineralen

Bij muurschade (scheuren of gaten groter dan 2 mm) maak je gebruik van de muurvullers uit het assortiment van Bouwmaat.
Bij Bouwmaat vind je muurvullers die geschikt zijn voor:

 • Steen
 • Beton
 • Gipsplaten
 • Pleister- en stucwerk

Heb je een grote klus of juist een wat kleinere klus? Geen probleem! Bij Bouwmaat vind je muurvullers in kleine verpakkingen en muurvullers in emmers tot 10 kilo.

Plamuren voor kleine oneffenheden

Met plamuur kun je muren egaliseren. Plamuur wordt met name gebruikt om kleine oneffenheden (tot 2 mm) in oppervlakten te repareren. Bij Bouwmaat vind je drie verschillende soorten
plamuur:

 • Lakplamuur:
  Lakplamuur wordt gebruikt voor kleine oneffenheden aan houten ondergronden.
 • Polyesterplamuur:
  Polyesterplamuur wordt gebruikt voor kleine oneffenheden (maximaal 2 cm) aan metalen en polyesters.
 • Glasvezelplamuur:
  Glasvezelplamuur wordt gebruikt voor de grote reparaties (maximaal 5 cm) in metaal- en polyesteroppervlakten.

Merken in vulmiddelen

Polyfilla Pro

Polyfilla Pro ontwikkelt al meer dan 50 jaar reparatiemiddelen en egaliseermiddelen. Het merk Polyfilla Pro mag dan ook niet ontbreken binnen het assortiment aan vulmiddelen van Bouwmaat. Vulmiddelen voor houtreparaties of minerale ondergronden, Polyfilla biedt het allemaal. Het ontbreken van epoxy in de vulmiddelen zorgt ervoor dat je de vulmiddelen kunt gebruiken zonder mondbescherming.

De producten uit de houtreparatie lijn van Polyfilla Pro (ook wel de W-lijn genoemd) zijn hoofdzakelijk ontwikkeld op basis van twee componenten: urethaan-acrylaat. Door de componenten urethaan-acrylaat is de droogtijd van de houtreparatie (ongeveer 4 uur) aanzienlijk korter dan bij andere houtreparatiemiddelen. Met de houtreparatie lijn van Polyfilla Pro zijn reparaties probleemloos overschilderbaar met alle watergedragen en synthetische lakken. Het is dan ook mogelijk om een grote reparatie in één dag te repareren, gronden en af te lakken.

Repair Care

De vulmiddelen van het merk Repair Care zijn met name gericht op houtreparatie. Repair Care staat dan ook voor totaaloplossingen in duurzaam houtherstel en houtonderhoud. Duurzaamheid staat hierbij centraal.

De vulmiddelen en ondersteunende producten van Repair Care voor de reparatie zijn er zowel voor binnen als buiten gebruik. Ondanks dat Repair Care met name gericht is op houtreparatie zijn enkele artikelen ook geschikt voor een betonnen of stenen ondergrond.

Zwaluw

De merknaam Zwaluw (onderdeel van Den Braven) staat voor 40 jaar ervaring in lijmen, kitten en vulmiddelen. Bij Bouwmaat vind je een compleet assortiment aan vulmiddelen van Zwaluw, zowel  voor binnen als buiten gebruik. De Zwaluw vulmiddelen zijn geschikt voor houtreparaties en reparaties aan gipsplaten, metaal, beton, steen en kunststoffen.

De basis waarop een vulmiddel is ontwikkeld kan bestaan uit 1-component of 2-componenten. Een aantal componenten die de vulmiddelen van Zwaluw kunnen bevatten:

 • Acrylaat
 • Polyester
 • Epoxy

Woodcap

Köhlerwoodcap is in 1954 oorspronkelijk begonnen als specialist in beglazingsmaterialen. Later ging Köhlerwoodcap samen met Woodcap waardoor het aanbod uit werd gebreid met een compleet assortiment aan vulmiddelen. De vulmiddelen van Woodcap zijn 2-componenten reparatievulmiddelen op basis van epoxy of polyester. Kozijnen, ramen, deuren en andere minerale oppervlaktes kunnen worden gerenoveerd met de gebruiksklare plamuren van Woodcap.

Bij Bouwmaat vind je de Woodcap houtreparatie met verharder. Deze Woodcap houreparatieset is verkrijgbaar in twee kleuren: wit en beige.

Een deelvervanging uitvoeren in 12 stappen

Grote houtaantasting kun je herstellen door middel van een deelvervanging. Wij leggen in een handig stappenplan uit hoe je een deelvervanging uitvoert in 12 stappen met Polyfilla.

Deel dit artikel: