Deel dit artikel:

Als vakman krijg je misschien wel eens het verzoek om een huis te beveiligen. Met de juiste producten verminder je de kans op inbraak met wel 90%.

Maar wat kan je dan het beste adviseren aan je klanten? We hebben verschillende veiligheidsproducten op een rijtje gezet:

de veiligste deur

1. Plaats veiligheidsscharnieren met een ingebouwde dievenklauw. Dankzij die klauw is het, ook na het verwijderen van de scharnierpennen, onmogelijk de deur te openen.

2. Met een digitale deurspion zie je via een groot display in een oogopslag wie er voor de deur staat.

3. Kies voor een cilinderslot met kerntrekbeveiliging om het uittrekken van de cilinder te voorkomen.

4. Gebruik voor ramen een oplegslot en voorkom daarmee het open wrikken van het raam.

5. Met een veiligheidsraamuitzetter open en sluit je ramen veilig.

6. Gebruik een veiligheidskierstandhouder, zowel voor raam als deur verkrijgbaar. Hiermee open je de deur (of raam) zo’n 10 centimeter en kan je veilig zien wie er voor de deur staat.

7. Met een veiligheidsraamsluiting kun je je ramen veilig op slot doen.

8. Een telescopische uitzetter maakt dat je makkelijk en veilig ventileert.

9. Met een deurbeveiligingsstrip voorkom je de dagschoot kan worden teruggedrukt, bijvoorbeeld met een hard stuk plastic. De strips voorkomen ook dat de deur makkelijk geforceerd kan worden met een koevoet of een schroevendraaier.

TIP: een SKG ** veiligheidscilinder is beveiligd tegen kloppen en boren, een SKG *** cilinder heeft daarnaast ook een kerntrek- beveiliging.

Benieuwd naar het assortiment inbraakwerende producten van AXA? Vraag ernaar bij je dichtstbijzijnde Bouwmaat-vestiging of kijk op Bouwmaat.nl!

Test je kennis

Weet jij wat de snelste manier van inbreken is? Test jouw kennis over veiligheid en inbraak met onderstaande video.

Deel dit artikel: