MateriaalMateriaal en gereedschapVideo's

De kracht van gelakte Svedex binnendeuren

Deel dit artikel:

Binnendeuren zorgen voor een bepaalde sfeer in de woning, ze zijn dan ook in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Svedex heeft een veelzijdig assortiment aan afgelakte stijldeuren. Ze blijven gegarandeerd lang mooi, doordat ze worden afgelakt met de Svedex Superlak®. In de fabriek van Svedex in Varsseveld leert Rayon Manager Walter Slotboom ons alles over het productieproces van de afgelakte stijldeuren; van grondstof tot eindproduct.


“We beginnen in deze productiehal”, vertelt Walter. “Hier worden de grondstoffen binnengereden vanuit ons grondstoffenmagazijn en start het productieproces van de Superlak® deuren. In de basis wordt het randhout, de gewenste vulling en de dekplaten als één geheel geperst tot een samengestelde deurromp. Na het persen wordt de deurromp bewerkt naar de juiste maatvoering, wordt het een stompe of opdekdeur en krijgt het de passende kleur kantenfolie. Dit gebeurt allemaal voordat de deur naar het kloppend hart van Svedex gaat; de lakhal. Hier krijgt de deur haar pantserlak; Svedex Superlak®”.

Supersterk en super duurzaam

De deur kan in drie tinten wit afgelakt worden. “De standaardkleur is Alpine wit, bij benadering RAL9010. Daarnaast lakken we ook in Extra wit en Warm wit”, legt Walter uit. De kleur is niet wat de deur bijzonder maakt, het unieke lakprocedé is dat wel. De speciale lak wordt namelijk in één keer uitgehard dankzij de kleine moleculen die zich in de lak aaneenrijgen tot één geheel. Dit maakt de Superlak® extreem slijt- en krasvast. Daarnaast komen er ook nog eens geen CO2 en oplosmiddelen vrij; heel milieuvriendelijk en super duurzaam dus!

Ruime keuze en maatwerk bij Svedex

Vervolgens krijgt de deur een ‘gezicht’ (wordt het een glasdeur, een paneeldeur of blijft het een lijndeur of vlakke deur). Walter: “De gelakte deur doorloopt in dit deel van de fabriek de verschillende bewerkingen.” Van het boren van het slotgat tot aan het voorzien van gemonteerd gehard veiligheidsglas. En als de deur helemaal klaar is, wordt deze degelijk verpakt. En dan: op naar Bouwmaat! Voor meer informatie over Svedex binnendeuren verwijzen we je naar de dichtstbijzijnde Bouwmaat vestiging.
Deel dit artikel: