Inspiratie

Budgetoplossingen voor isolatie

Deel dit artikel:

De koudste dagen liggen hopelijk alweer achter ons, maar ook nu kun je jouw klanten helpen om slim energie te besparen met een goed geïsoleerde woning. Dat scheelt weer op de energierekening. In dit artikel lees je een paar budgetoplossingen voor isolatie; simpele aanpassingen die jij kunt meegeven aan je klant, zodat zij de verwarming een graadje lager kunnen zetten en zo energie en geld besparen. Alle beetjes helpen!

DE VOORDELEN OP EEN RIJTJE

Om je isolatie-advies kracht bij te zetten, nog even de voordelen van een
goed geïsoleerd huis:

  • Lagere stookkosten in de winter omdat het huis de temperatuur beter vasthoudt
  • In de zomer blijft het huis langer koel
  • Minder last van omgevingsgeluiden omdat isolatie ook geluid tegen houdt
  • Vermindering van vocht in huis, waardoor er minder snel vochtproblemen ontstaan
    Door het dichtmaken van kieren en gaten minder kans op ongedierte in huis

Dus ben je bij een klant die wel wat budgetoplossingen voor isolatie kan gebruiken: met deze tips kun je helpen. En wie weet helpt het jou aan extra werk.

Afdichten

Zonde als de warmte direct weer naar buiten verdwijnt. Sluit daarom niet alleen de kieren bij ramen en deuren af met tochtstrips, maar ook de brievenbus die in de deur of muur zit. Dit kun je oplossen door een tochtborstel of tochtklep te plaatsen. Om er achter te komen waar het tocht kun je met een kaars of rokend wierookstokje langs kozijnen en deuren lopen. Op de plaatsen waar de vlam van de kaars of de rook gaat flikkeren, is er sprake van tocht.

Niet onnodig warmte verspillen

Het eerste wat je doet als het binnen koud is, is de verwarming aanzetten. Een radiator straalt warmte uit, maar niet alleen de ruimte in. Veel warmte wordt ook afgegeven aan de muren. Zonde! Een reflecterende folie achter de radiator voorkomt dit. Ook kun je beter geen meubels of gordijnen voor de radiatoren plaatsen omdat dit de warmte tegenhoudt.

Deurdrangers

Ook door de deuren binnenshuis dicht te houden, blijft de warmte langer in een ruimte. Deurdrangers zorgen ervoor dat deuren automatisch weer sluiten. Handig, dan hoef je hier zelf niet op te letten!

Leidingen isoleren

Om ervoor te zorgen dat het water in warmwaterleidingen minder snel afkoelt, kun je deze isoleren met schuimhoezen. Met buisisolatie heb je minder energie nodig om het water te verwarmen.

leidingen isoleren

Voorzetraam

Heb je nog enkelglasramen in de woning en is dubbel- of tripleglas niet mogelijk of een te grote investering? Dan is een voorzetraam een passende oplossing.

Isoleren vanaf buiten

Ook vanuit buiten kun je de isolatie van een huis verbeteren. Als je een tuin hebt kun je bijvoorbeeld de buitenmuren isoleren door een heg te plaatsen voor muren waar veel wind op staat.

Gordijnen

Gordijnen zijn een bekende vorm om gemakkelijk te isoleren. Een gordijn voor het raam zorgt ervoor dat de lucht tussen het glas en het gordijn stilstaat. Zo blijft de koude lucht en tocht gescheiden van de warme lucht in de ruimte. En denk ook aan het afsluiten van een trapgat met een gordijn. Zo voorkom je dat warme lucht naar boven trekt. 

Deel dit artikel: