InspiratieNieuwsOver Bouwmaat

Nieuwe Bouwmaat Amsterdam Osdorp blinkt uit in duurzaamheid en klantgerichtheid 

Deel dit artikel:

Afgelopen maart opende Bouwmaat Amsterdam Osdorp voor het eerst haar deuren. Deze duurzame en prachtige vestiging is de vijfde Bouwmaat in Amsterdam. Voor professionele bouwers in Amsterdam is er met deze splinternieuwe vestiging altijd een Bouwmaat dichtbij. Het is een uniek pand met veel circulaire elementen. Jurgen de Lange, Business Unit Manager Bouwmaat Amsterdam bv en Adriaan Pelt, eigenaar van Bouwmaat Amsterdam bv, vertellen je er alles over. 

De ‘kathedraal van Bouwmaat’ wordt het al genoemd, de nieuwe vestiging in Osdorp. Met zijn ronde vormen en grote ramen heeft het pand inderdaad iets weg van een ouderwetse basiliek. Niets is minder waar, want het is een hypermodern pand. 

Altijd een Bouwmaat in de (Amsterdamse) buurt

Adriaan Pelt licht het ontstaan trots toe: “Als Bouwmaat willen we dicht bij onze klanten staan. Ook in en rondom Osdorp zitten veel professionele bouwers. Die moesten eerst wat langer reizen om de dag bij Bouwmaat te beginnen. Het komt natuurlijk ook voor dat bedrijven uit een ander deel van de stad in deze buurt een klus hebben. Die kunnen nu, als ze bijvoorbeeld plotseling spullen nodig hebben, ook snel bij Bouwmaat terecht. Dat is natuurlijk prettig. Ook hier zijn er meer dan 15.000 producten op voorraad. Je kent de formule. Je weet wat je kunt verwachten en met je pas kun je in elke vestiging terecht.”

Jurgen de Lange vult aan: “In totaal zijn er nu zes Bouwmaat-vestigingen in een complete ring rondom Amsterdam. Hierdoor heeft iedere professionele bouwer in Amsterdam op maximaal 15 minuten een vestiging in de buurt. Alles voor de klantgerichtheid. We zijn nu nog dichter bij de klanten en dichter bij hun klus.”

     

Unieke maar herkenbare Bouwmaat-vestiging

Bouwmaat Amsterdam kreeg de kans om te bouwen op het Businesspark Amsterdam Osdorp. Een mooie en goed bereikbare locatie. Uiteraard stelde de gemeente eisen aan het pand. Adriaan: “Er is extra rekening gehouden met de biodiversiteit in de omgeving. Dat komt onder andere terug in het groendakde nestkasten en het buitenlicht dat niet hinderlijk is voor de faunaHet pand moest opgaan in de omgeving. Daarom is er gekozen voor hout aan de buitenkant en de vele rondingen van het gebouw. Voor ons is het belangrijk dat een Bouwmaat-vestiging uit duizenden te herkennen is. Uiteindelijk zijn we daar met alle betrokkenen uitgekomen. Er staat nu een unieke maar ook herkenbare Bouwmaat. De Bouwmaat-formule komt op een prachtige manier tot uiting.”

Voorbeeld van duurzaam materiaalgebruik 

De vestiging is gasloos, voorzien van pv-panelen en krijgt zijn koelte en warmte via een warmtepomp. Duurzaamheid komt ook sterk terug in de manier van bouwen en de gekozen materialen. Jurgen: “ Bouwmaat verkoopt duurzame circulaire materialen en geeft daar graag advies over. Dat vinden we belangrijk. We zijn bewust van de waarde van gebruikte materialen en het belang van minder materiaalgebruik. Bouwmaat Osdorp is gebouwd met deze focus. Er is gebruik gemaakt van verschillende hergebruikte, herbruikbare en te demonteren materialen. Denk aan gerecycled betongranulaat, een gebouwstructuur van staal en volledig circulaire hout- en glaspanelen. Bij de aanschaf van de houtpanelen zijn zelfs terugnamegaranties afgesproken. We bieden de professionals van Nederland zo een mooi voorbeeld van duurzaam bouwen.”

Prettige en gezonde omgeving

Wat ook opvalt is de hoeveelheid licht, ruimte en de fijne akoestiek. Adriaan: “Duurzaamheid betekent ook een prettige en gezonde omgeving maken voor personeel en klanten. Het voelt door al het daglicht en de ruimtelijkheid erg goed aan. We weten zeker dat hier met heel veel plezier gewerkt en gewinkeld gaat worden.”

Feestweek Bouwmaat Osdorp

Van maandag 8 tot en met zaterdag 13 april is het feestweek bij Bouwmaat Osdorp. Tijdens deze openingsdagen is er elke dag een speciaal thema. Van maandag tot en met donderdag zijn dit respectievelijk: PBM’s, stukadoren, schilderen en gereedschap. Er zijn diverse demo’s en elke dag kun je ’s ochtends genieten van een ontbijtje en in de middag van een snack. Er is bovendien een echte barbier voor een ambachtelijke scheerbeurt. Ook leuk: je kunt de komende maanden sparen voor een heuse Kamado BBQ. 

Deel dit artikel: