InspiratieVakwerk

VHVB en Bouwmaat

Deel dit artikel:

FIJNE SAMENWERKING VANAF HET EERSTE UUR

Of je ons nu wekelijks of dagelijks bezoekt, bij Bouwmaat staan we voor je klaar. Altijd, op de vestiging, telefonisch en online. Voor sommige klanten al vele jaren. Zo is VHVB Bouwservice al 23 jaar trouwe klant. Eigenaren Ron van Horrik en Johan van Breemen vertellen over de hechte samenwerking, onder andere bij een heel bijzonder project. Dit doen ze bij Bouwmaat Eindhoven De Hurk XL waar verkoopadviseur buitendienst Julian Arts ook aansluit.

Gespecialiseerd in renovaties

Bouwservice Van Horrik Van Breemen oftewel VHVB is een bouw.bedrijf uit Waalre nabij Eindhoven. Jeugdvrienden Ron en Johan werken al ruim 23 jaar samen aan dit bedrijf dat gespecialiseerd is in renovaties in de particuliere woningbouw. Johan: “We zijn begonnen met klein werk en dat is steeds verder uitgegroeid tot wat we vandaag de dag doen. Dat doen we nog altijd met z’n tweeën.” Ron: “We plaatsen onder andere aanbouwen en dakka.pellen maar ook complete badkamers en keukens.”
Een prettige samenwerking tussen twee vrienden. Johan: “Sinds een jaar of zes werken we ook veel samen met Rob Wils. Rob is van origine elektricien en gecertificeerd keurmeester en heeft een allround klusbedrijf. VHVB en Allround Klusbedrijf Wils werken het gehele jaar samen en nemen afwisselend projecten aan.”

Voor
Na

Bijzonder (groot) project

VHVB heeft onlangs een mooi project opgeleverd in Waalre waarbij een complete dakopbouw, inclusief dakkapellen, op twee-onder-een kapwoningen uit 1930 is geplaatst. Bouwmaat heeft voor deze klus alle materialen, met uitzondering van de staalconstructie, geleverd.
Dit waren onder andere de balken en dakplaten voor een dak op maat en Knauf Brio vloerplaten. Johan: “In totaal zijn we zo’n drie maanden met dit project bezig geweest. Bij één van de huizen hebben we voor we aan het dak begonnen heel de benedenverdieping eruit gehaald. Dit was nodig om de fundering breder te maken zodat deze de nieuwe constructie op het dak aankon. Het oude platte dak hebben we opengemaakt, een tussentijds dak gemaakt, er is een staalbalk van negen meter geplaatst over de breedte, enzovoorts.”

Ron gaat verder: “We hebben eerst het hele dak geplaatst, daarna is de tussenmuur gezet. Bij beide huizen hebben we de vloer, het oude platte dak, verstevigd. De huizen hebben er een hele zolderverdieping bij. Een van de huizen heeft zelfs een badkamer op de zolder gekregen. Er is een nieuwe trap naar de zolder, een dakkappel voor en achter en om het af te maken een mooie dakgoot van zink. Het huis past nu weer helemaal in het straatbeeld.”

Foto’s van het proces

Dak op maat

Het nieuwe dak op de woning is een hele bijzondere, met onder andere een afwijkende hellingshoek. Ron: “Het was een enorme klus en een flinke puzzel. Ik denk dat er wel 85 verschillende maten dakplaten in de dakconstructie verwerkt zitten. Van kleine puntjes tot grote platen. Ook hierin heeft Bouwmaat ontzettend goed met ons meegedacht.” Julian licht verder toe: “Onze leverancier Unilin heeft op basis van het plan van de architect een tekening op maat van het dak gemaakt. Tot in detail, de sparingen voor de dakkapellen zaten er bijvoorbeeld ook al in. Dat was belangrijk omdat het echt wel een lastig dak was om in de praktijk uit te voeren. Op zo’n moment is het fantastisch om de schakel te zijn tussen de professionele bouwer en de fabrikant. Het is op deze manier echt een mooie samenwerking.”

Al 23 jaar klant

Al vanaf dag één zijn de mannen met VHVB vaste klant bij Bouwmaat en dat is niet zonder reden. Ron: “Bij Bouwmaat staan ze voor je klaar en denken ze met je mee, dat is al 23 jaar zo. Wij hebben geen tijd om overal langs te gaan om spullen op te halen. Voor ons is het prettig dat al ons materiaal er altijd gewoon is en we een vast aanspreekpunt hebben. Onder andere Julian staat altijd voor ons klaar en begeleidt waar nodig bij de inkoop van onze materialen.”

Zo op de klus afgeleverd

Via bouwmaat.nl is het heel eenvoudig om online materialen te bestellen en de eerstvolgende werkdag op locatie te laten bezorgen. “Als het niet nodig is, komen wij niet bij Bouwmaat”, zegt Ron. “Een groot voordeel is dat Bouwmaat materialen op de klus kan afleveren. Ik vind het fantastisch dat we online onze materialen kunnen bestellen, zodat we niet altijd fysiek langs de winkel hoeven te rijden.”
Ondanks dat de mannen niet elke dag bij Bouwmaat te vinden zijn, is er wel een sterke band. Julian: “Het bijzondere is dat ik Ron en Johan soms drie weken niet zie, maar wel veel contact met ze heb. Zowel telefonisch als via e-mail en WhatsApp. Hierdoor heb ik het gevoel dat wij VHVB echt kunnen ondersteunen bij hun werkzaamheden.”

Totaalbeleving

Voor Ron en Johan zijn duidelijkheid en eerlijkheid erg belangrijk. Dat vinden ze bij Bouwmaat. Ron: “Het is een uitstekende samenwerking waarbij we open en eerlijk met elkaar communiceren over prijzen, maar bijvoorbeeld ook over het assortiment. Het is voorgekomen dat wij bepaalde materialen nodig hadden, die niet verkrijgbaar waren bij Bouwmaat. Vervolgens heeft Bouwmaat ervoor gezorgd dat zij die specifieke producten in de toekomst kunnen leveren, dat is gewoon geweldig.” Johan vult zijn maat aan: “Ook als er onverhoopt iets niet op voorraad is, wordt dit snel opgelost.”

Hele goede band

De mannen komen tot slot nog een keer terug op de fijne samenwerking tussen VHVB en Bouwmaat. “De samenwerking is gewoon goed”, zegt Ron. “We hadden altijd al een bijzondere band met ons vorige contactpersoon en dat is nu met Julian ook zo. Die fijne samenwerking is voor ons erg belangrijk.” Julian vult aan: “Die goede band ervaar ik ook zo. Als ik kijk naar VHVB als klant en bedrijf, proef ik die unieke werksfeer: ze hebben altijd een goede zin, ik ben altijd welkom en dat zorgt voor een prettige relatie. Dat geldt uiteraard ook voor de samenwerking met Rob Wils.” Johan vat het goed samen: “Als iets goed is, is het goed. We komen niet voor niets al 23 jaar bij Bouwmaat.”

Johan van Breemen, Rob Wils, Julian Arts en Ron van Horrik

Deel dit artikel: