InspiratieMateriaal en gereedschap

Wagner verfspuitmachine, de favoriet van … Rebecca van Deursen

Deel dit artikel:

Rebecca van Deursen is zelfstandig schilder in Eindhoven met haar bedrijf ‘Rebecca Schildert’. Ze werkt graag met haar verfspuitmachine van Wagner.

“Als je hem goed reinigt, het filter vervangt bij iedere nieuwe klus en de tip schoon houdt, dan bereik je er mooie resultaten mee. Het aanbrengen van de verf gaat mooi gelijkmatig.” Bij het verfspuiten is het afplakken van groot belang. Volgens Rebecca gaat hier de meeste tijd in zitten. “Strak afplakken met de juiste tapes en daar rustig de tijd voor nemen, dat is heel belangrijk.”

Voordelen verfspuitmachine

Voordelen van het werken met een verfspuitmachine zijn volgens Rebecca snelheid, een minder zware fysieke belasting en het eindresultaat. “Afplakken moet je toch, bij het spui- ten moet je alles zelfs bijna inpakken. Maar lichamelijk is het minder zwaar en het resultaat is gewoon veel mooier.” Rebecca spuit een trapgat en vertelt hierover: “De bewoners willen de wanden in een lichtere tint en de slechte plekken, moeten worden weggewerkt. De trap, het plafond, de deuren en deurkozijnen; alles moet eerst goed afgeplakt worden” Rebecca spuit met de SPS 4040en plakt af met KIP tapes. Op de vloer ligt afdekvlies. “Standaard stuc- loper zuigt geen verf op, dan wordt het een glibberige bedoeling”.

“SPS 4040 is een goede verf. Het voordeel is dat hij op kleur is gemengd en niet verdund hoeft te worden.”, aldus Rebecca.

Rebecca heeft het spuiten zelf geleerd met tips van anderen. “Gewoon doen op een muurtje thuis, dat is de beste leerschool. Houd je spuitpistool recht en bewaar de juiste afstand, dan komt het goed. Spuit eerst de gekleurde wand en plak de muur daarna af. Gebruik hiervoor de paarse Kip tape en kit daarna pas de hoeken/aansluitingen van het plafond en de wand. Zo krijg je de strakste lijn en het mooiste eindresultaat. Voor het afplakken van houtwerk gebruik ik de gele tape, want ik zie te vaak dat mijn voorganger met de goedkopere variant de lak ermee afgetrokken heeft. Dat is zonde.”

TIP: Reinig de Wagner verfspuit goed, vervang het filter en hou de tip schoon. Dan bereik je er mooie resultaten mee.

Deel dit artikel: