GereedschapMateriaal en gereedschap

Kip tape Washi-tec toepassing en verwerking

Deel dit artikel:

Iedere ondergrond en verf vraag om een specifieke afplaktape. Om een optimaal resultaat te bereiken is het belangrijk dat je de tapes op de juiste manier toepast.

Washi-tec

Deze tapes zijn ultradun, zeer soepel en tegelijkertijd uitermate scheurvast en stabiel. Hierdoor kan je de tape nauwkeurig op gladde en licht gestructureerde ondergronden aanbrengen en loopt er geen verf onder de tape door. Dit resulteert in extreem scherpe lijnen.

Washi

Washi staat voor kwaliteit met een traditie. Washi is handgeschept papier uit Japan. Voor Japanners is het een soort keurmerk, een synoniem voor kwaliteit. Door de vezels van de gebruikte struiken is het Washi-papier zeer robuust, net als de Kip Washi-Tec® tapes.

Verwerking

De tapes dienen binnen een temperatuurbereik van +5°C tot +40°C te worden verwerkt. Bij hogere temperaturen neemt in het algemeen de kleverigheid toe en de kleefkracht af. Daalt de temperatuur, dan neemt de kleverigheid af en de kleefkracht toe, maar alleen in een gemiddeld temperatuurbereik van ca. 18°C tot 25°C. Te koude of warme taperollen moeten daarom voor de verwerking aan een normale omgevingstemperatuur (optimaal ca. +15°C tot +30°C) worden aangepast.

Wanneer de tape moet worden verwijderd mag het niet te koud zijn (optimaal >5°C), omdat de tapes anders moeilijker loslaten en er resten kunnen achterblijven.

Er zijn diverse soorten Kip-tapes bij Bouwmaat verkrijgbaar om een strak eindresultaat mee te bereiken. Hieronder een greep uit het grote assortiment:

Kip tapes toepassing

Tip: Voor een goede hechting moet de ondergrond droog, stof- en vetvrij zijn.

Deel dit artikel: