Deel dit artikel:

Accuboormachines van DeWalt onder de loep: Bouwmaat vergelijkt mogelijkheden en technieken.

DeWalt schroefboormachine DCD791 en klopboormachine DCD796.

DeWalt schroefboormachine DCD791

Accuboormachine DeWaltWat direct opvalt aan de DCD791 is zijn compacte ontwerp. Hierdoor gebruik je deze machine makkelijk op plaatsen met beperkte ruimte. De ergonomische handgreep is met rubber bekleed. Dat zorgt voor een comfortabele houvast. Met de stalen haak kun je de machine eenvoudig aan je riem hangen. Op die manier heb jij je handen vrij om je klus te controleren.

De 5.0 Ah-accu is één van de lichtste van de vier merken in dit overzicht. Er zitten twee accu’s bij de DCD791P2. De machine heeft een koolborstelloze motor met alle voordelen van dien. De motor levert een maximaal koppel van 70 Nm. Daarnaast is het koppel via vijftien standen op de machine instelbaar. De overbrenging is volledig van metaal. Hierdoor gaat hij extra lang mee. Via de schakelaar kun je twee instellingen kiezen: een laag en een hoog maximaal toerental. De bedieningsschakelaar beveiligt de DCD791 en regelt ook het toerental elektronisch. Op die manier behoud je bij elke toepassing eenvoudig de controle.

Interesse in deze accuboormachine van DeWalt? Vraag ernaar in jouw Bouwmaat vestiging.

XR Li-Ion accu

De DCD791 werkt op een XR Li-Ion accu. Er passen accu’s op variërend van 2.0 Ah tot de 12.0 Ah XR Li-Ion accu. De XR Li-Ion-accu is beschermd tegen oververhitting, overbelasting en diepontlading. Hierdoor profiteer je van een lange levensduur. Alle XR-accu’s zijn uitwisselbaar zolang het voltage van de machine gelijk is. DeWALT heeft 200 platforms waar de accu’s op passen.

DeWalt klopboormachine DCD796

De DeWALT DCD796 accuklopboormachine komt in grote lijnen overeen met de hierboven beschreven DCD791-schroefboormachine. Hij is echter wel iets langer. Met de extra klopboorfunctie boor je maximaal gaten van 13 mm in steen, 3 mm minder dan de Makita DDF484RTJ. De slagfrequentie loopt van 0 tot 34.000 slagen per minuut. De DCD796 gebruikt dezelfde XR Li-Ion-accu die ook op de schroefboormachine past. Ook hier passen XR FLEXVOLT-accu’s op tot een maximale beschikbare 12 Ah accucapaciteit. De DCD796P2 wordt ook met twee 5.0 Ah-XR accu’s geleverd.

Deze machine is online verkrijgbaar in een set:

  • DeWalt DCD796 Schroef/klopboormachine
  • DeWalt DCF887 Slagschroevendraaier
  • Inclusief 2×18 volt 5Ah accu

Voor de losse machine kun je contact opnemen met jouw Bouwmaat vestiging om te kijken of hij op voorraad ligt. Bestellen via de vestiging kan natuurlijk ook.

Serie “Vergelijking accuboormachines”

Dit artikel over de nieuwe accuboormachines van DeWalt is onderdeel van een serie waarin we accuboormachines van verschillende merken vergelijken. Het inleidende artikel en alle merken vind je hieronder:

Het algemene artikel “Vergelijking accuboormachines” inclusief handige tabel

Wist je dat je jouw recent aangeschafte DeWalt accuboormachine ook kan registreren via Bouwmaat.nl? We hebben links naar registratiepagina’s van de professionele merken op een rijtje gezet.

Deel dit artikel: