Inspiratie

Brandend lampje: stoppen of doorrijden?

Deel dit artikel:

Er brandt een lampje op uw dashboard. Moet u stoppen of kan u doorrijden? En wat betekenen al die lampjes?

60% van de Nederlanders herkent de symbolen niet. Daarvan rijdt 25% gewoon door als er een controlelampje brandt. Dit vaak om garagekosten uit te stellen. Het spreekt voor zich dat doorrijden juist kan leiden tot hogere kosten én gevaarlijke situaties. Denk bijvoorbeeld aan een ‘antiblokkeersysteem’ wat niet functioneert, maar waar u wel op vertrouwt.

De laatste keer dat u theorie-examen deed, is waarschijnlijk al even geleden. Vandaar dat wij de belangrijkste controlelampjes nog eens op een rij hebben gezet. De regels zijn simpel: bij rood moet u direct stoppen, bij oranje of geel maakt u zo snel mogelijk een afspraak bij de garage. Overige kleuren zijn berichtgevers. Twijfelt u? Neem contact op met uw wegenwacht!

Wat zijn de risico’s?
Een brandend lampje geeft een signaal dat u een risico dreigt te lopen. Uw veiligheid komt in gevaar, wanneer bijvoorbeeld de stuurbekrachtiging uitvalt. Daarnaast heeft u kans op stilstaan met pech. Dit betekent vertraging, een mogelijk onveilige situatie en extra kosten. Daarnaast zorgt doorrijden voor een hoge reparatierekening. Neem een controlelampje serieus en zorg dat u er op tijd bij bent!

Bron: Anwb

Deel dit artikel: