Deel dit artikel:

Accuboormachines van Festool onder de loep: Bouwmaat vergelijkt mogelijkheden en technieken.

Festool schroefboormachine T18+3 en klopboormachine PDC18/4.

Schroefboormachine T18+3

De Festool T18+3 valt onder andere op door de FastFix-aansluiting. Hiermee schakel je razendsnel tussen de schroef- en boorfunctie. Ook handig zijn de hoekadapter en excenter-aanzetstuk waarmee je eenvoudiger in kleine ruimtes ‘om de hoek’ werkt en waarmee elke schroef bereikbaar is. De machine is bovendien voorzien van het vernuftige CENTROTEC-snelwisselsysteem waarbij de boor- en bithouder in één houder zijn geïntegreerd. Dit maakt de houder de helft kleiner en 80% lichter dan een standaard boorhouder. Je verliest echter geen kracht omdat de zeskant met zes kogels wordt gecentreerd voor een optimale krachtoverdracht.

De Festool T18+3 accuboormachine heeft een koolborstelloze EC-TEC-motor. Deze is voorzien van
elektronisch motormanagement die de temperatuur, spanning en stroomopname van de motor, elektronica en accu regelt. De Festool T18+3 levert het laagste maximaal koppel van de merken in ons overzicht. Daar staat tegenover dat het ingestelde koppel voor schroeven elektronisch blijft behouden. Wanneer je bijvoorbeeld tussentijds van schroeven naar boren omschakelt, hoef je niet opnieuw in te stellen.

Samen met de 4.0 Ah Li-HighPower-accu is de T18+3 de lichtste machine die we hier bespreken. De accu is namelijk 20% lichter en 50% compacter dan de standaard 5,2 Ah-accu. Toch levert deze accu dezelfde of zelfs betere prestaties. Dit maakt de combinatie accu en machine bijvoorbeeld 600 gram lichter dan de Milwaukee M18 FDD2-502X .

Interesse in deze accuboormachine van Festool? Vraag ernaar in jouw Bouwmaat vestiging.

Accuboormachines Festool

Klopboormachine PDC18/4

De Festool PDC18/4 accuklopboormachine heeft veel overeenkomsten met de T18+3-schroefboormachine. Ook de PDC18/4 heeft de koolborstelloze EC-TEC-motor met het elektronische motormanagement, het CENTROTEC-snelwisselsyteem en net als bij alle andere Festool 18V-machines passen ook hier de Li-HighPower-accu’s op. De machine heeft een metalen aandrijving met maar liefst vier snelheidsinstellingen. De eerste instelling levert een koppel van 60 Nm waardoor je 10 x 300 schroeven zonder problemen verwerkt. Dankzij de 3.800 toeren per minuut kun je zeer nauwkeurig boren. De inschakelbare klopfunctie levert maximaal 78.000 slagen per minuut. Dit is ruim twee keer zoveel als de andere drie klopboormachines in deze serie.

GARANTIE ALL-INCLUSIVE SERVICE

Festool biedt bij de aanschaf van een machine de unieke ‘Garantie all inclusive service aan. Na de online registratie van een nieuwe Festoolmachine (tot 30 dagen na aanschaf) is deze de eerste drie jaar geheel verzekerd.
Deze service geldt op machines en accu’s. Zo heb je de eerste drie jaar geen kosten en ben je 100% verzekerd in geval van reparatie en komt Festool je ook in geval van diefstal tegemoet.

Serie “Vergelijking accuboormachines”

Dit artikel over de nieuwe accuboormachines van Festool is onderdeel van een serie waarin we accuboormachines van verschillende merken vergelijken. Het inleidende artikel en alle merken vind je hieronder:

Het algemene artikel “Vergelijking accuboormachines” inclusief handige tabel

Wist je dat je jouw recent aangeschafte Festool accuboormachine ook kan registreren via Bouwmaat.nl? We hebben links naar registratiepagina’s van de professionele merken op een rijtje gezet.

Deel dit artikel: