Deel dit artikel:

‘Bereid je voor op ongeëvenaarde prestaties’, staat er op de website van DeWalt. Het gaat over hun nieuwste innovatie, de POWERSTACK accu. Deze accu, ontworpen op basis van een revolutionaire, gestapelde accuceltechnologie, is de krachtigste ooit.
Hij geeft betere prestaties en gaat minimaal twee keer zo lang mee. Ongeëvenaarde prestaties, het is volgens key account manager Jurgen de Leeuw en area manager Arnold Wever niet overdreven.

Geen vermogensverlies

DeWalt heeft met de POWERSTACK accu een wereldprimeur als het om accu’s voor elektrische apparaten gaat. De accu is krachtiger en duurzamer dan vergelijkbare modellen. Snoerloos werken wordt met de POWERSTACK accu naar een hoger niveau getild. Arnold trapt af en legt uit: “In plaats van cilindrische cellen die gebruikelijk zijn bij accu’s voor elektrische apparaten, wordt in dit geval gebruik gemaakt van platte cellen. Daar zijn we wereldwijd de eerste mee. Door deze techniek verliest de accu nagenoeg geen vermogen bij hoge tot zeer hoge belasting. Hij is heel constant. Bij een cilindrische cel loopt de piekspanning terug als je veel van de accu vraagt. Bij een platte cel is dit niet het geval en blijft de spanning heel hoog. Hij gaat dus maar door.”

 

Daardoor is de POWERSTACK accu met name erg geschikt voor machines die langere tijd een hoog vermogen vragen, zoals cirkelzaagmachines, haakse slijpers en accuboormachines met een gatzaag of een slangenboor erop. Jurgen: “Het toerental loopt niet terug, waardoor sneller een beter resultaat behaald wordt. Dankzij deze techniek gaat de accu minimaal twee keer langer mee dan andere modellen. Niet voor niets geven we er maar liefst drie jaar garantie op, na registratie.”

Hoe de technologie werkt

We willen natuurlijk graag nog iets meer weten over de nieuwe technologie waar de POWERSTACK accu zijn kracht en duurzaamheid vandaan haalt. Hoe zit dat met die cilindrische cellen en waarom maakt het een wereld van verschil?

Arnold: “De technologie achter de accu is complex en uniek. De stroom die door de accu loopt heeft minder weerstand en daarom wordt minder interne warmte ontwikkeld. Dat beïnvloedt de duurzaamheid van de accu. Vergelijk het met een grote groep mensen die tegelijk door een smalle, ronde tunnel rennen. Die mensen geven gezamenlijk warmte af en omdat ze allemaal tegelijk gaan, is er weerstand. In de tunnel wordt het dus steeds warmer.

Wanneer hetzelfde oppervlak van die tunnel plat wordt gelegd en dezelfde groep mensen rent daar overheen, dan is er minder weerstand én minder warmteontwikkeling. Minder slijtage ook.” Jurgen vult aan: ”Zo werken ook de platte cellen in de POWERSTACK accu ten opzichte van cilindrische cellen in andere accu’s. Bij stroom gaat het altijd om weerstand en warmte. Hoe makkelijker de stroom door de cel beweegt, hoe minder warmte er wordt ontwikkeld. Hoe minder warmte, hoe hoger de duurzaamheid en de prestaties.”

Eenvoudiger en langer krachtig werken

Dit alles is dus goed nieuws voor de professionele bouwer die snel en krachtig wil werken. Jurgen: “Zij kunnen dankzij de POWERSTACK accu tenslotte eenvoudiger en langer met krachtigere machines werken. Minder vermoeiend en dankzij de lange levensduur ook beter voor de portemonnee en het milieu.” Het hele machinepark hoeft niet vervangen te worden wanneer de POWERSTACK wordt aangeschaft. Hij is namelijk uitwisselbaar met de volledige lijn van 18-volt-gereedschappen en -laders. Jurgen: “Dat zijn ruim 250 machines en apparaten. En nog meer goed nieuws: De compacte POWERSTACK accu is op de Nederlandse markt al een poosje te koop als 1,7 Ah. Kort geleden is daar een variant van 5 Ah bijgekomen.”

Overtuig jezelf van de POWERSTACK accu

Wat kunnen de mannen nog meer over de POWERSTACK accu vertellen? Jurgen lacht. “Heel veel, maar ik denk dat je deze krachtige accu vooral moet ervaren. We weten zeker dat iedereen meteen enthousiast is als ze de eerste keer met de accu werken. De ongekende prestaties spreken namelijk voor zich.”

“Snoerloos werken wordt met de POWERSTACK accu naar een hoger niveau getild”

Deel dit artikel: