Deel dit artikel:

Snel en efficiënt materialen nieten doe je met een tacker. Of je nu een pneumatische of accutacker zoekt, bij Bouwmaat proberen we continu jouw behoeften te vervullen. We zijn daarom altijd op zoek naar nieuwe producten en oplossingen. Vandaar dat we ons assortiment uitbreiden met meerdere tackers van DeWalt. Rijn Bos, projectmanager bij Inka Housing, werkt al geruimte tijd met DeWalt accutackers. Hij vertelt waarom deze machines hem zo goed bevallen.

Fanatieke nieters

In de regio Limburg knappen Rijn Bos en zijn team panden op tot huisvesting voor arbeidsmigranten. De werkbussen van Rijn en zijn collega’s liggen vol met DeWalt gereedschap. Rijn: “We gebruiken de DeWalt tackers voor allerlei werkzaamheden, maar voornamelijk om scheidingswanden te maken. We maken veel slaapkamers in woningen en timmeren hiervoor bijvoorbeeld zolders af. Dat doen we met gipsvezelplaten omdat die meer brandvertragend zijn dan gips. Deze platen kun je het best nieten.”

Op zoek naar complete uitrusting

Rijn legt uit hoe hij tot zijn keuze voor DeWalt tackers kwam: “Wij kopen het grootste deel van onze spullen bij Bouwmaat omdat ze landelijke dekking hebben en er dus altijd een Bouwmaat in de buurt is. Begin 2019 was ik met een collega in een Bouwmaat-vestiging waar toen een demonstratie van DeWalt was. Op dat moment gingen we echt uitpakken met kluswerkzaamheden en waren dus op zoek naar een complete uitrusting professioneel gereedschap. We kozen voor DeWalt omdat de vertegenwoordiger daar was en we een goede prijs konden afspreken. We hebben voor drie teams sets gereedschappen samengesteld. We hebben vier DeWalt 18V XR Brushless 16Ga Afwerktackers DCN660NT-XJ, waarvan twee in mijn team. De andere twee teams hebben er elk één want zij klussen wat kleinschaliger.”

Flexibel werken en bestand tegen een stootje

Rijn en zijn team werken zoveel mogelijk met snoerloos gereedschap. Hij is erg tevreden met deze tacker. “Je bent vrij in je bewegingen, je kunt trappen op en af zonder erbij na te denken. Er lopen nu bijna geen haspels door de ruimte waar je over kunt vallen en je trekt niet per ongeluk de stekker uit het stopcontact.

Het is heel simpel: accu erin, nagels erin en gaan! Ik heb er nooit problemen mee. Ze vallen weleens, maar tot op heden gaan ze niet stuk. Soms valt hij precies zo dat de accu eruit komt, maar je klikt hem er terug in en je kunt weer door. We gebruiken ze veel in ruimtes waar we ook de gipsvezelplaten zagen. Daardoor is er veel stof, maar ook dat is geen probleem voor de tackers. Alleen het gewicht is even wennen door de behoorlijke accu, maar daar leer je mee omgaan, zeker als je hem elke dag gebruikt.”

Nauwkeurig en efficiënt

Met de DeWalt tacker kun je volgens Rijn erg nauwkeurig werken. “Je moet alleen rekening houden met de terugslag. De nagels gaan er perfect in, ik hoef ze nooit na te tikken. Ik gebruik hem altijd voor dezelfde materialen, dus hij staat bij mij altijd op dezelfde stand die voor mij het prettigst werkt. Zo kan ik altijd gelijk aan de slag! Het enige verbeterpuntje is het opzetstukje aan de tacker. Dat is handig zodat je je materiaal niet beschadigt, maar het is van rubber, waardoor het kan scheuren. Zonder dat opzetstukje werkt de tacker niet. Ik zorg daarom altijd dat ik er een paar op voorraad heb, net als de nagels.”

Kortom, Rijn is erg tevreden. “De tijdwinst is ongekend. Als je met een hamer zou werken, heb je al een collega nodig die de plaat vasthoudt. Een accutacker is heel efficiënt. Je bent niet de hele dag aan het tacken, maar de accu gaat ongeveer anderhalve dag mee. Je kunt in je eentje werken en je hoeft niet met verlengsnoeren te zeulen. Het is de investering zeker waard!”

Meer lezen

Deel dit artikel: