BONFIX Alu-perssysteem

Deel dit artikel:

Echte professionele bouwers gaan voor kwaliteit. Je kiest daarom altijd voor de beste oplossing maar bent natuurlijk wel kritisch op de kosten. Het BONFIX Alu-perssysteem staat voor uitstekende kwaliteit tegen een zeer scherpe prijs. De fitting bestaat uit een messing body, twee afdichtingsringen, een RVS huls en teflon voor eenvoudige montage. BONFIX biedt ook nog eens 10 jaar systeemgarantie. Wat wil je nog meer!?

BONFIX is al meer dan 29 jaar fabrikant van knelfittingen, pressfittingen, soldeerfittingen, kranen, koppelingen, slangen en aanverwante producten. Het BONFIX Alu-perssysteem is dan ook de keuze voor professionele bouwers en installateurs die gaan voor een snel en gegarandeerd installatiesysteem. Dit systeem gebruik je voor drinkwaterinstallaties en cv-installaties in zowel lage- als hogetemperatuursystemen.

Opvallende prijs-kwaliteitverhouding

De Alu-perskoppelingen van BONFIX hebben een messing body en zijn voorzien van twee O-ringen met teflon. Deze O-ringen liggen verdiept in de messing body waardoor ze op hun plaats blijven. Door de hoge kwaliteit zou je denken dat de koppelingen van BONFIX duurder zijn dan vergelijkbare oplossingen. Niets is minder waar! Je kunt de prijs van de messing Alu-perskoppelingen vergelijken met die van perskoppelingen bestaande uit een kunststof fitting met aluminium huls. Kortom: sterkere materialen tegen een zachtere prijs.

DE VOORDELEN VAN HET ALU-PERSSYSTEEM

  • Tien jaar garantie
  • De body van de fitting is van hoogwaardig messing
  • Gemakkelijke montage van de buis op de fitting door getefoneerde O-ringen
  • De fitting en de buis bevatten KIWAATA, KOMO keur en voldoen aan de eisen van de Europese UBA-list
  • De fittingen zijn te dichten met profiel bekken: TH – H – U – B – F en CH
  • Tot en met de 32 mm ook met een handtang te dichten
  • LBP – Leak Before Pressed functie
  • Systeem te gebruiken bij legionellapreventie
  • Iedere maat fitting heeft zijn eigen kleurcodering
  • Alle draden zijn conisch uitgevoerd

Installatie wordt kinderspel

Met Alu-perskoppelingen van BONFIX is het maken van verbindingen tussen (meerlagen)buizen erg eenvoudig. Snelle installatie is gegarandeerd. We lichten de stappen even kort toe:

Stappenplan installatie BONFIX perskoppelingen

Nadat de buis op maat is gemaakt (1), ontbraam je de buis met een kalibreerapparaat om te voorkomen dat bramen de O-ringen kunnen beschadigen (2). Vervolgens plaats je de buis in de fitting tot deze niet verder kan (3). Dankzij het handige controlevenster zie je eenvoudig of de buis goed tegen de aanslag zit (4).

Plaats vervolgens de fitting in de persbek van de handperstang of de BONFIX persmachine en maak de persverbinding in één ononderbroken handeling en klaar is de verbinding (5/6).

Op maat maken van de buis
Ontbraken
Fitting in de buis plaatsen
Controleren of buis goed tegen de aanslag zit
Plaats de fitting in de persbek
En klaar ...

Slimme LBP-functie

Het Alu-perssysteem is voorzien van diverse controlemethodes waardoor fouten tot een minimum beperkt worden. Denk aan de controlevensters om eenvoudig te zien of de buis diep genoeg in de fitting steekt, maar ook de LBP functie. Door deze LBP-functie (Leak Before Pressed) lekt de koppeling opzettelijk bij de druktest. Je ziet meteen waterdruppels aan de onderkant wanneer de fitting ongeperst in gebruik wordt genomen. Zo zie je in één oogopslag of er nog een niet dichte fitting in het circuit zit.

Compleet systeem

Naast koppelingen bestaat het Alu-perssysteem van BONFIX uit Alu-persmeerlagenbuizen, leverbaar in verschillende lengtes op rol variërend van 10 meter tot 400 meter. Alle Alu-persbuizen beschikken over duidelijke op de buis geprinte kenmerken zoals het KIWA- ATA en KOMO keurmerk, de werkdruk van 10 bar, de maximale temperatuur, etc. De buizen zijn 100% zuurstofdicht en licht in gewicht.

Lange garantie

Wanneer je een systeem volledig met BONFIX hebt opgebouwd, zowel de buis als de fitting, bieden zij tien jaar systeemgarantie. Het systeem moet natuurlijk worden geïnstalleerd volgens de installatievoorschriften van BONFIX. Ook gebruik je een goedgekeurde persmachine met persbekken voorzien van TH – H – U – B – F en CH-profielen of een handperstang met deze profielbekken. Op het systeem zit zoals gezegd naast KIWA-ATA ook het KOMO Keurmerk. Dankzij de bewezen kwaliteit gaat bij normaal gebruik het BONFIX Alu-pers- systeem circa 50 jaar mee!

Ruim assortiment

BONFIX levert een ruim assortiment Alu-perskoppelingen en buizen. Naast perskoppelingen zijn er speciale items waaronder rechte-verloop-koppelingen, kogelkranen, afperspluggen en reparatiekoppelingen, die op verzoek van de installateurs zijn ontwikkeld. Het BONFIX Alu-persassortiment is landelijk verkrijgbaar bij Bouwmaat. Niet de juiste koppeling of buis gevonden in de schappen? Vraag het één van onze specialisten. Alle artikelen die we niet standaard op voorraad hebben, zijn te bestellen en binnen 48 uur op te halen bij je favoriete Bouwmaat-vestiging.

Deel dit artikel: