MateriaalMateriaal en gereedschapOver BouwmaatVideo's

Bouwmaat verkoopt alleen gecertificeerd hout

Deel dit artikel:

Zowel de vraag als het aanbod van gecertificeerd hout groeit. Ook Bouwmaat wil graag haar verantwoordelijkheid nemen in het tegengaan van ontbossing. Daarom heeft Bouwmaat zich laten certificeren om FSC® en PEFC hout te kunnen leveren aan haar klanten. Beide keurmerken zorgen ervoor dat de omvang van de bossen niet afneemt en dat bossen behouden blijven voor de volgende generaties.

Duurzaamheid

“Door aan te haken op de algemene trend rond duurzaamheid in de maatschappij willen wij voorop lopen met duurzaamheid in ons assortiment,” vertelt Kees van der Wal, assortimentsmanager hout bij Bouwmaat Nederland. Het aandeel gecertificeerd hout in de schappen van de totaalaanbieder voor ZZP-ers en kleine aannemers, is de afgelopen jaren flink toegenomen. “Onze formule is om alle benodigde producten voor de ZZP-er en kleine aannemer onder een dak aan te bieden. Dit doen we via de 48 vestigingen die in heel Nederland te vinden zijn. Onder onze  bevinden zich generalisten, maar ook specialisten die werken in herstel, renovatie en onderhoud,” vertelt Van der Wal.

Volledig assortiment hout gecertificeerd

Dat Bouwmaat totaalleverancier wil zijn komt ook terug in het brede assortiment hout dat bestaat uit een breed aanbod van artikelen, variërend van zachthout/timmerhout tot gevelbekleding. Het aandeel gecertificeerd hout is de afgelopen jaren flink toegenomen. “Enkele jaren geleden bestond slechts een klein percentage van ons assortiment uit gecertificeerd hout. Wij vinden echter, net als gelukkig vele anderen, dat duurzaam bosbeheer belangrijk is als we hout willen blijven gebruiken. Dus toen het moment er was dat de beschikbaarheid begon toe te nemen en het prijsverschil daalde, hebben we binnen onze organisatie van gecertificeerd hout een speerpunt gemaakt.“
“Naast het feit dat het haalbaar werd om dit speerpunt uit te voeren en dat het bij onze propositie slimmer bouwen aansluit, zagen we ook dat de vraag vanuit de klant toe begon te nemen. Vooral klanten die opdrachten voor woningcorporaties uitvoeren waren op zoek naar gecertificeerd hout. Daarnaast is duurzaamheid een maatschappelijke trend waar we bij moesten aanhaken om een voorloper op dit gebied te worden. Inmiddels is deze trend alleen maar duidelijker geworden, denk bijvoorbeeld energiezuinig bouwen.”

“Door  te starten met duurzaam en ethisch verantwoord in te kopen kunnen we nu met trots zeggen dat ons hele assortiment bestaat uit gecertificeerd hout.“

Partner FSC Nederland

Naast de certificatie voor zowel PEFC als FSC is Bouwmaat Nederland ook partner van FSC Nederland. “Niet alleen zeggen, maar ook doen en dit ook actief uitdragen was voor ons reden om partner van FSC Nederland te worden.” “Met deze stap binnen ons assortiment en met toekomstige gezamenlijke acties laten we zien dat we in het kader van ons partnerschap met FSC Nederland werken aan het vanzelfsprekend maken van FSC en verantwoord bosbeheer. Wij doen dat aan de hand van onze producten en FSC Nederland met al haar partners en hetgeen waar zij voor staan.”

Deel dit artikel: