Goldband x Steel Blue exclusieve werkschoen

Deel dit artikel:

NEDERPOPHELDEN GOLDBAND LANCEREN EIGEN STEEL BLUE WERKSCHOEN BIJ BOUWMAAT

Met hits als ‘Noodgeval’, ‘Stiekem’ en ‘Rommel’ bestormt Goldband de hitlijsten. Afgelopen zomer traden ze veelvuldig op en de Haagse band is inmiddels niet meer weg te denken van de Nederlandse festivals. Naast muzikale successen, zijn de heren achter de schermen druk bezig geweest om in samenwerking met Steel Blue een heuse eigen werkschoen te ontwerpen: Goldband x Steel Blue.

Goldband bestaat uit Boaz Kok, Karel Gerlach en Milo Driessen. We spreken de heren bij Bouwmaat Binckhorst XL in Den Haag. Milo, die last heeft van een vervelende griep, is telefonisch bij het interview aanwezig. Samen vertellen ze vol enthousiasme over de limited edition werkschoen die vanaf 16 oktober 2023 tijdelijk bij Bouwmaat online beschikbaar is. 

 

Van de bouwplaats naar de studio

De werkschoen is, net als de bandnaam, een knipoog naar het stukadoorsverleden van de heren. Voordat ze als Goldband de podia bestormden, waren de bandleden namelijk alle drie werkzaam in de bouw. “Wij zijn Goldband, zingende stukadoors,” zegt Boaz. “Ex-stukadoors,” onderbreekt Karel hem. Boaz: “Wij maken hedendaagse Nederpop.” Op de vraag hoe de bandleden bij elkaar gekomen zijn, zegt Karel: “We hebben elkaar ontmoet op de bouw, onze vaders zitten in de bouw en wij gingen af en toe gezellig mee. Ik volgde op dat moment een muziekopleiding en hoorde Milo zingen op de bouwplaats. Dat klonk goed. Van het één kwam het ander en zo zijn we samen de studio ingedoken.” Boaz: “Karel en Milo waren al bezig in de studio, ik was op dat moment veelal bezig met schrijven en acteren en op een gegeven moment zijn we met z’n drieën om de tafel gegaan. Toen besloten we er echt voor te gaan.” 

“Wij zien het al helemaal voor ons, dat iedereen in Den Haag straks onze schoenen draagt op de bouw”

Unieke Goldband werkschoenen

 En met succes. De band scoort hit na hit en wordt benaderd door Steel Blue voor een samenwerking. “Wij stonden daar direct voor open en al snel kwamen we tot de conclusie dat het een limited edition Goldband werkschoen moest worden. Echt een supertof idee, maar we hadden wel als voorwaarde dat we de schoen zelf mochten ontwerpen,” zegt Karel. 

“We wilden graag goede werkschoenen ontwerpen in onze eigen stijl. Wij hebben Fabian Bredt, die ook veel van onze merchandise heeft ontworpen, gevraagd om met ons mee te denken over het ontwerp, de materialen et cetera,” vult Boaz aan. “Uit verschillende ontwerpen hebben we de gaafste elementen gehaald om zo tot een vette schoen te komen,” legt Milo uit. “Het zijn werkschoenen, dus schoenen met stalen neuzen die voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften. De schoenen zijn bedoeld voor iedereen in de bouw, maar we kijken ook naar comfort. Je kunt ze dus ook dragen als je een biertje gaat drinken hier op de grote markt in Den Haag”, zegt Karel. Lachend vult Boaz aan: “Wij zien het al helemaal voor ons, dat iedereen in Den Haag straks onze schoenen draagt op de bouw!” 

“Uit verschillende ontwerpen hebben we de gaafste elementen gehaald om zo tot een vette schoen te komen”

Markante details 

Als we de heren vragen naar het ontwerpproces, springt Boaz uit zijn stoel en zet zijn voet – mét daaraan de Goldband x Steel Blue werkschoen – op tafel. “Mooi ding he?”, zegt hij wijzend naar de schoen met zijn markante Goldband details. “We moesten het eerst eens worden over het silhouet van de schoen, bijvoorbeeld een laag of juist hoog model en zijn daarna gaan nadenken over de kleuren en materialen.” Karel: “Wij vonden het belangrijk dat de Haagse stadskleuren in het ontwerp terugkwamen.” Boaz wijst vol trots naar de kleuren van zijn geliefde stad in zijn eigen werkschoen. “Je ziet hier op de linkervoet aan de binnenkant een geel vlak en op de rechter is dat vlak groen.” 

Lachend vult Milo aan: “Wij zijn trotse Hagenezen, dus ik vind het heel leuk dat het groen/geel in het ontwerp terugkomt.” “Er zit ook nog een uniek detail verborgen in de schoen,” roept Karel vervolgens. “Een leuk gedichtje, geschreven door Boaz.” “Je ziet nog veel meer grappige details,” vult Boaz aan wijzend naar de verschillende elementen op de schoen. “Hier staat 070 op het label, in de veters komen de groen/gele kleuren terug en overal staat Goldband.” Karel: “Genoeg om te laten zien dat deze schoen van ons is.” “Het is heel onwerkelijk allemaal zo’n eigen werkschoen, maar ontzettend gaaf. Ik ben blij met de uitkomst, het is een hele mooie schoen geworden met onze naam en de kleuren van Den Haag erop”, zegt Milo.

“De schoenen zijn limited edition, custom made door Goldband en ze zijn super veilig voor iedere vakman”

Beperkte oplage

Met een beperkte oplage van 600 stuks is de verwachting dat de schoen de winkel uit vliegt. En dat is niet zo gek: “De schoenen zijn limited edition, custom made door Goldband en ze zijn super veilig voor iedere vakman,” zegt Karel. Trots vult Milo aan: “Naast dat de schoenen hun doel dienen, zien ze er ook heel sick uit. Veel vrienden van ons werken in de bouw en vragen dan ook al enthousiast wanneer onze werkschoenen verkrijgbaar zijn. Mijn verwachting is dat de verkoop hard zal gaan, het zijn heel exclusieve Goldband werkschoenen. Dus als je uit Den Haag komt of als je Den Haag een warm hart toedraagt, is dit je kans om een modeshow te lopen op de bouw!” 

Vanaf 16 oktober 2023 beschikbaar

Binnenkort zijn de werkschoenen beschikbaar via Bouwmaat.nl en Goldband verkoopt een aantal stuks online via hun eigen officiële Goldband merchandise store. Milo: “Het is een droom die is uitgekomen, zonder dat ik wist dat het een droom was.” Karel: “Ik ben ontzettend blij met het resultaat. De schoen zit gewoon heel lekker, ze staan mooi en ze zijn top voor de bouw maar ook voor lifestyle. Ik ben gewoon trots.” 

Deel dit artikel: