Werkschoenen: veiligheidsschoenen van de beste merken

Er zijn resultaten

Ben je op zoek naar werkschoenen? Bij Bouwmaat vind je een groot assortiment aan werkschoenen van onder andere de merken SteelBlue, Redbrick, Safeworker en Maxguard. Alle werkschoenen op onze site zijn in verschillende maten en kleuren te verkrijgen. Zo vind je altijd een schoen die niet alleen lekker zit, maar ook nog eens bij jouw werkkleding past.

Maar waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf van werkschoenen? Dat is helemaal afhankelijk van het beroep dat je uitvoert. Werkschoenen zijn er namelijk in verschillende materialen en modellen (hoog of laag). Ook wordt er gekeken naar de veiligheidsklasse en de toepassing van de schoenen. Al deze elementen samen hebben invloed op de keuze voor de juiste werkschoenen!

Veiligheidsklasse

Om de veiligheidsklasse van werkschoenen aan te geven wordt een Safety codering gebruikt aangeduid met SB, S1, S2, S3, S4 en S5. Maar wat houdt deze codering precies in?

SB

Werkschoenen voldoen allemaal aan de minimale eis wat betreft de veiligheidsklasse. Deze eis wordt SB genoemd (Safety Base). De werkschoenen moeten voldoende bescherming bieden tegen vallende voorwerpen en een minimale indeuk resistentie hebben van 200 Joule. Ook moeten de schoenen zijn voorzien van een speciale neus.

S1

Wanneer de schoen aan veiligheidsklasse S1 voldoet, dan houdt dit in dat de schoen dezelfde kenmerken heeft als de veiligheidsklasse SB, maar dan met:

  • Antistatisch eigenschappen Gesloten hiel Energieopname door de hak

S1P

Ook is er een veiligheidsklasse S1P. Deze klasse komt overeen met de klasse S1 maar heeft daarbij een niet penetreerbare tussenzool.

S2

Veiligheidsklasse S2 houdt in dat naast alle genoemde eigenschappen bij SB en S1, de werkschoenen ook een verhoogde weerstand tegen water hebben.

S3

Een werkschoen met veiligheidsklasse S3 heeft dezelfde kenmerken als een schoen in veiligheidsklasse S2, maar heeft daarnaast een niet penetreerbare tussenzool en antislipprofiel.

S4

Een werkschoen in de categorie S4 is als een werkschoen in de categorie S1, maar is geheel gemaakt van kunststoffen. Hierdoor zijn de werkschoenen helemaal waterdicht.

S5

Tot slot is er nog veiligheidsklasse S5. De werkschoenen in deze klasse komen overeen met de schoenen uit klasse S4 maar hebben daarbij een niet penetreerbare tussenzool en antislipprofiel.