Deel dit artikel:

‘2broers4rechterhanden’, het is één van de opvallendste bedrijfsnamen die Nederland rijk is. Achter deze unieke naam gaan, zoals je al verwacht, twee samenwerkende broers schuil. Fred en Freek Hurkmans specialiseren zich in-middels drie jaar in tegelwerk. Al vanaf het begin maken ze gebruik van Rubi- gereedschap. We reisden af naar Eindhoven waar de gebroeders Hurkmans met een klus bezig zijn en vroegen ze waarom.

Fred: “We zijn ooit begonnen als interieurbouwers en deden toen bij- voorbeeld keukens en veranda’s. Al snel merkten we dat we heel nauwkeurig zijn en hebben daarom gekozen voor tegelwerk.” De broers werken met plezier samen. Freek: “We hebben dezelfde instelling. We willen mooi werk maken voor leuke mensen en die mensen tevreden stellen.”

Goed te bedienen en eenvoudig onderhoud

Bij dit streven hoort natuurlijk goed gereedschap dat prettig werkt. Dat gereedschap is al vanaf dag één van Rubi. Fred: “De eerste tegelsnijder die we kochten was van Rubi en inmiddels zijn er al vier bijgekomen. Ook onze lijmkammen zijn standaard van Rubi, net als onze schuurblokken.” Freek: “Tegelsnijders moeten van goed materiaal zijn, goed te bedienen en niet te zwaar. De tegelsnijders van Rubi voldoen daaraan. Onderhoud is ook heel eenvoudig. Elke maand maken we onze tegelsnijders schoon met een Rubi- onderhoudsetje. Ze worden elke maand gepoetst en geolied. Zo gaan ze jarenlang mee.”

Strak werken

Fred en Freek gebruiken met name één type snijwiel, de TX/TZ EXTREME. Freek: “Deze snijwieltjes zijn met name voor de wat dikkere tegels, maar wij gebruiken ze ook voor wandtegels. Je kunt er namelijk echt heel snel een hele strakke kras mee neerzetten.”

Fantastisch breekmechanisme

De nieuwste toevoeging aan de collectie is de Rubi TX Max 1020. “Een superding”, aldus Fred. “Het kliksysteem om een tegel te breken moet je met één hand kunnen bedienen. Als je met een groot formaat tegel zit, wil je die met de andere hand recht kunnen houden. Dat is iets waar we bij deze machine het meest blij mee zijn. Met het breekmechanisme kun je ook hele dikke tegels makkelijk breken.”

Meegaan met de vernieuwing

Rubi staat bekend om zijn vernieuwende producten, iets waar de tegelsnijdende broers graag van profiteren. Fred: “De eerste tegelsnijder die we kochten, gebruiken we bijna niet meer. Puur omdat de tegelsnijders eigenlijk steeds beter worden. Ze worden onder andere lichter, waardoor je ze makkelijker meeneemt naar een klus. De tegelsnijders van Rubi worden steeds eenvoudiger in gebruik.” Freek vult zijn broer aan: “Zo kunnen wij steeds sneller en beter werk afleveren!”

Deel dit artikel: