Deel dit artikel:

Welke tacker heb je nodig voor jouw klus? Jurgen de Leeuw vertelt je waar je op moet letten. Als Key Account Manager bij Stanley Black & Decker vertegenwoordigt hij onder andere het merk DeWalt.

“Bij de aanschaf van een tacker moet je jezelf afvragen wat je ermee gaat doen. Wat is de toepassing? Welke materialen ga je hechten en op welke ondergrond? Dat bepaalt welk type tacker en de soort nagel je moet gebruiken. Dan is de vraag of je op accu, lucht of in sommige gevallen op gas gaat werken.” 

Luchtdruk of accu? 

Een pneumatische tacker werkt op lucht. Jurgen: “Je hebt daar dus altijd een compressor en een slang voor nodig. De schietsnelheid is bij een pneumatische tacker iets sneller dan bij een accutacker. Daarnaast bestaat een pneumatische tacker uit slechts een aantal onderdelen. Er is minder slijtage en hij gaat dus langer mee. Aan de andere kant kun je met een accutacker flexibel én veilig werken. Zeker op een dak of in een kleine ruimte met meerdere mensen wil je zo compact mogelijk en snoerloos werken.” 

Voordelen van DeWalt tackers 

Jurgen zet de voordelen van DeWalt tackers op een rij. “De behuizing van DeWalt tackers is van magnesium, een zeer duurzaam en licht materiaal. Erg prettig voor de vakman die er veel mee werkt. En met een gevulkani-seerd handvat ligt de tacker comfortabel in de hand! Veel tackers van DeWalt hebben een precision point. Deze duidt precies aan waar de nagel uitkomt. Dit is vooral handig om te voorkomen dat een nagel op een houten rand terecht komt, die vervolgens kan splijten. Bij bijna alle modellen kun je een singleshot- of multishot-instelling selecteren. Alle accutackers van DeWalt hebben een LED-lamp waardoor je altijd zicht op je werk hebt in een donkere omgeving. Erg handig nu de dagen weer korter worden. Op nagenoeg alle DeWalt tackers zit een diepte-instelling. Hiermee regel je de kracht waarmee de tacker schiet. Bij zachte houtsoorten bijvoorbeeld wil je niet te diep schieten, want dan moet je de gaten weer dichtplamuren. Nog een pluspunt: de accu’s zijn uitwisselbaar. Je kunt ze dus op alle 18V-machines van DeWalt te gebruiken.” 

In het kort

  • Duurzame en lichte behuizing
  • Comfortabel in hand
  • Precision point
  • Single shot / multi-shot selectie
  • LED-lamp
  • Diepte-instelling
  • Accu’s zijn uitwisselbaar met andere DeWalt 18V machines

Meer lezen

 

Deel dit artikel: