Deel dit artikel:

Met het Stucco assortiment heeft Bostik een totaaloplossing voor wand- en plafondafwerking ontwikkeld voor stukadoors, tegelzetters en andere professionele bouwers. Het arsenaal bestaat onder andere uit kwalitatief hoogwaardige voorbehandelingsmiddelen en uitvlak- en egalisatiemortels. Deze producten zijn gloednieuw in het Bouwmaat-assortiment. Bob Meijer van Meijer Stuc gaat ermee aan de slag. Hij laat zien hoe je met Bostik Stucco een wand voorbehandelt en uitvlakt.

Meijer Stuc is specialist in stuc- en spuitwerk. De kern van het bedrijf zijn de broers Mark en Bob Meijer. Met meer dan 20 jaar ervaring in stucwerkprojecten, hoef je deze jongens en hun personeel niets wijs te maken. Vandaag is Bob van de partij en vertelt trots over het bedrijf: “Meijer Stuc staat voor vakmanschap. We hebben jarenlange ervaring in advies en uitvoering van de meest uiteenlopende stucwerkprojecten. Ik durf wel te zeggen dat we een begrip zijn bij ons in de regio.”

 

Kiezen voor de beste oplossing

We volgen Bob terwijl hij werkt met diverse producten uit het Bostik Stucco assortiment. De voorbehandeling en afwerking van wanden en plafonds vraagt in diverse ruimtes om verschillende soorten producten. Vandaag staat het uitvlakken van een wand op het programma. In dit geval heeft Bob gekozen voor de GRIP A936 XPRESS voor het voorstrijken en de Stucco W-140 om uit te vlakken. Bob: “Bouwmaat heeft nog andere producten uit het Bostik Stucco pakket in het assortiment. Afhankelijk van je ondergrond, afwerking en de wens van je klant kies jij de beste oplossing.

De juiste voorstrijk

Stap 1 is zoals altijd het voorstrijken van de wand. Het zorgt voor de juiste hechting van het Stucco-product en garandeert een langdurig mooi eindresultaat. “We hebben hier te maken met een niet-zuigende ondergrond. Daarom kies ik in dit geval voor de GRIP A936 XPRESS, wat een perfecte primer is voor niet-poreuze hechtvlakken zoals keramische tegels. Met deze gebruiksklare gestructureerde hechtlaag op waterbasis, verbeter je de hechting van je uitvlakmassa sterk. Heb ik te maken met een poreuze ondergrond zoals beton, steen, of gipswanden, dan kies ik voor de Bostik Ardagrip Classic. Deze primer is voor binnen en buiten en gebruik je als voorbehandeling voor afdichten, egaliseren en verlijmen. Twijfel je welke producten je het beste kunt gebruiken, dan kan Bostik daar overigens ook advies over geven.”

Prettig en snel werken met GRIP A936 XPRESS

Als we Bob bezig zien, blijkt hoe prettig je de GRIP A936 XPRESS verwerkt. “Je brengt het eenvoudig onverdund aan met je kwast of je roller. Fijn is dat deze voorstrijk geurloos is en uiteraard zitten er geen oplosmiddelen in. Het is perfect voor renovatieprojecten, met deze primer zorg je onder andere voor een perfect resultaat over bestaand tegelwerk. Ideaal is dat de GRIP A936 XPRESS heel snel droogt. Na twee uur kun je al aan de slag met je uitvlakmortel.”

Tot 40 mm in één laag met Bostik Stucco W-140

Voor het uitvlakken heeft Bob vandaag voor de Bostik Stucco W-140 gekozen. “Met deze uitvlakmortel kan ik tot 40 mm in één laag aanbrengen. De Stucco W-140 is een snel afbindende cementgebonden mortel waarmee je in één keer kleine oneffenheden en leidingsleuven vult en uitvlakt. Dat betekent dus meters maken als het nodig is. Ik vind dat de W-140 een erg fijne structuur heeft die het ook erg geschikt maakt voor schuurwerk en een betonlook-afwerking.”

Ook beschikbaar: Stucco W-105 en Stucco W-110

De W-140 is niet de enige mortel binnen het Bostik Stucco assortiment dat bij Bouwmaat te koop is. “Bij Bouwmaat kun je ook terecht voor de Bostik W-105. Deze uitvlakmortel gebruik je voor het uitvlakken en herstellen van kleine scheuren en oneffenheden bij wanden en is ook geschikt voor natte ruimtes en voor buiten. De W-105 is ideaal om een betonwand af te filmen en te kunnen schilderen. Je kunt ook kiezen voor de Bostik Stucco W-110. Deze cementgebonden uitvlakmortel op basis van witte cement is uiterst geschikt voor het pleisteren van wanden en oppervlakken als sierpleister, glasweefselbehang en bestaand tegelwerk. De W-110 is ideaal als film- én reparatielaag en zeer snel overschilderbaar.”

 

Bostik Stucco W-140: zeer prettig in de praktijk

Ga je met de Bostik Stucco W-140 aan de slag, dan is het belangrijk om de mortel goed te mixen tot een homogene massa. Dat kan ook machinaal. Bob heeft de mortel in een mum van tijd klaar voor gebruik. “Na het mixen laat ik de stuc nog twee minuutjes rijpen. Daarna mix ik het nog even kort door en breng ik het op de gewenste dikte.” Als Bob de W-140 gaat aanbrengen, blijkt hoe prettig deze mortel werkt en bewijst de kleefkracht zich in de praktijk. “Ook het vlak afrijen van de wand gaat zoals je ziet er makkelijk en snel. Na ongeveer drie uur is de W-140 voldoende uitgehard om te gaan betegelen. Je kunt dus snel weer door en dat bespaart tijd.”

Vakwerk leveren

Met de W-140 heb je een bewezen nummer #1 cementgebonden uitvlakmortel te pakken. Twijfel je over het klaarmaken of het gebruik, dan vind je op de website van Bouwmaat voldoende video’s en verwerkingsbladen om je te ondersteunen. Persoonlijk advies op een project is overigens ook mogelijk. Bob: “Het is super dat dit product nu bij Bouwmaat verkrijgbaar is. De Bostik Stucco producten hebben een constante hoge kwaliteit. Ze zijn bovendien snel en eenvoudig te verwerken. Het is echt materiaal voor de professional die net als ik altijd vakwerk wil leveren.”

Deel dit artikel: