Deel dit artikel:

Schilderwerk valt of staat met de juiste voorbereiding. Een goede primer mag daarom niet ontbreken in het assortiment van de vakman. Het zorgt namelijk voor een betere hechting en dekking van de uiteindelijke verflaag. Met de juiste primer verliest de ondergrond zijn zuigende werking. Zo is er minder verf nodig voor een prachtig eindresultaat. Maar hoe kies je nu de juiste basis voor muurverf?

In het Bouwmaat assortiment is een slimme selectie SPS primers te vinden. Elk van deze producten is geschikt voor een bepaalde ondergrond: geschilderd, licht zuigend/poederend, sterk zuigend/poederend of verontreinigd.

Zo is de SPS Unitex-primer een sterke keuze wanneer wordt gewerkt met een geschilderde of lichtzuigende/poederende ondergrond. Deze witte primer kan in een groot aantal kleuren worden gemengd. Een belangrijk voordeel van een primer in de kleur van de afwerklaag, is dat er in veel gevallen maar één laag muurverf nodig is.

De Fix-primer van SPS is zeer geschikt voor een licht zuigende/poederende tot sterk zuigende/poederende ondergrond. Dit kleurloze fixeermiddel dringt tot diep in de ondergrond en zorgt zo voor een betere hechting en verhoogd rendement van de afwerklaag. Het is oplosmiddelvrij, droogt snel, is reukarm en kan zowel binnen als buiten worden toegepast.

Is de ondergrond sterk verontreinigd? Dan is de SPS ISO-primer een goede keuze. Met behulp van deze primer kunnen vlekken in de ondergrond worden bedekt. Het isoleert doorslaande plekken die zijn ontstaan door bijvoorbeeld vocht-, roet-, nicotine en lijmrestanten. De primer is af te werken met alle SPS muurverven, is reukarm en kan binnen en buiten worden toegepast.

HOE HERKEN IK DE ONDERGROND?

POEDERENDE ONDERGROND: wrijf met een platte hand over de ondergrond. Blijft er poeder of stof op je hand achter? Dan heb je te maken met een poederende ondergrond.

ZUIGENDE ONDERGROND: sprenkel water op de ondergrond. Wordt het water direct door de ondergrond opgenomen? Dan is deze sterk zuigend.

Deel dit artikel: