Deel dit artikel:

Belettering van zakelijke voertuigen kan een aantal belangrijke voordelen opleveren voor bedrijven. Hieronder worden enkele voordelen van bestickering beschreven.

Voordelen van belettering

 • Verhoogde zichtbaarheid
  Belettering op een zakelijk voertuig maakt het bedrijf zichtbaar voor potentiële klanten wanneer het voertuig onderweg is. Dit kan leiden tot meer verkeer naar de website of winkel van het bedrijf, en kan ook bijdragen aan de ontwikkeling van een positieve merkimago.
 • Goedkoper dan traditionele reclame
  Belettering van een voertuig is een relatief goedkope manier om reclame te maken voor een bedrijf. Dit is in vergelijking met andere vormen van reclame zoals televisie- of radiocommercials, of printadvertenties.
 • Mobiele reclame
  Belettering op een voertuig maakt het bedrijf zichtbaar voor een groot publiek, omdat de voertuigen vaak op verschillende plekken gebruikt worden. Dit maakt het een effectieve manier om reclame te maken voor bedrijven die zich richten op een breder publiek.
 • Professioneel imago
  Een professioneel beletterd voertuig geeft een goede indruk aan klanten en zakenpartners, en kan bijdragen aan de ontwikkeling van een positieve merkimago.
 • 24/7 reclame
  Belettering op een voertuig is altijd zichtbaar, waardoor het een continu reclamemiddel is. Dit maakt het een effectievere manier van reclame maken dan bijvoorbeeld printadvertenties, die alleen zichtbaar zijn wanneer ze worden gelezen.

Waar moet je op letten

De buitenkant van je bus is jouw visitekaartje. Je kunt de bus meteen gebruiken om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten. Hieronder een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Val op
  Autobelettering moet in 3 seconden te lezen zijn.
 • Overdrijf niet
  Je bus volhangen met tekst is niet effectief. Zorg liever voor één duidelijk en leesbaar woord.
 • Verkeersveiligheid
  De reclame mag nooit het zicht van de bestuurder belemmeren. Er mag geen gelijkenis worden gemaakt met het uiterlijk van een hulpvoertuig zoals een brandweerauto of ambulance. Ook mag de verlichting niet worden geblokkeerd door de belettering.
 • Huisstijl
  Zorg ervoor dat de autobelettering in de huisstijl van jouw bedrijf is. Zo blijf je herkenbaar!
 • Simpel
  Houd het simpel zodat het er zakelijk en netjes uitziet en natuurlijk duidelijk leesbaar is. Laat overbodige informatie weg. Kijk naar je doelgroep en bepaal of je beter alleen een telefoonnummer of ook een mailadres en een website kan tonen.

Hedin Automotive adviseert

Hedin Automotive kan, naast een goede deal bieden bij de aankoop van je bedrijfswagen, ook adviseren bij de signing. Michael Hoeve, Salesmanager bij Hedin Automotive legt uit: “Goede belettering van je bus is de makkelijkste en goedkoopste manier van communicatie met nieuwe klanten. Ook hier hoef je als vakman zelf nergens naar om te kijken, wij organiseren alles. Wil je hetzelfde als wat je nu al op je bus hebt? Dan nemen we foto’s, maken het na en wordt het door een van onze vestigingen geplakt. Heb je nog geen idee? Dan maken we op basis van bijvoorbeeld een visitekaartje en logo twee ontwerpen. Daar kies je uit. Dat ontwerp finetunen we, we tekenen precies in hoe het eruit komt te zien en ook hier beplakken we het voor je. Je moet als vakman altijd laten zien wie je bent en waar je voor staat. Dat doe je met een bus die bij je past en die er van A tot Z perfect uitziet. Daar zorgen we voor.”

EXCLUSIEF VOOR ONZE BOUWMAAT KLANTEN!

Voordeel op bedrijfswagens bij Hedin Automotive! In samenwerking met Bouwmaat biedt Hedin Automotive exclusieve korting op een geselecteerd aanbod van bedrijfswagens. Handig om te weten: van deze modellen is altijd een geruime voorraad aanwezig! Neem een kijkje voor de meest recente aanbiedingen.

Deel dit artikel: