Services en maatwerk

Ontdek de nieuwe bedrijfsauto’s van Opel en Peugeot!

Deel dit artikel:

Als Bouwmaat-klant kun je al geruime tijd profiteren van exclusieve kortingen en deals op Ford bedrijfswagens van Stern. Daar zijn nu Opel en Peugeot bijgekomen. Nog meer mogelijkheden voor jou dus om tot de perfecte wagen te komen. Niet in de laatste plaats omdat je ook voor een elektrische variant van de beschikbare bedrijfswagens kunt kiezen. Peter Verbogt is Vestigingsmanager van Stern Emmen en vertelt je er alles over.

Peter begint gelijk met een nieuwtje. “Stern is sinds maart 2022 onderdeel van het Zweedse Hedin Mobility Group. Vanaf begin 2023 gaat de naam Stern veranderen in Hedin Automotive. Voor de Bouwmaatklant verandert er niets. Die profiteert nog steeds van mooie voordelen en kan nog altijd bij ons terecht voor een bedrijfsauto op maat.”

Tot in de puntjes professioneel rijden

Stern is al jaren partner van Bouwmaat. Ben je op zoek naar een nieuwe bedrijfsauto? Dan kun je bij jouw Bouwmaatvestiging informatie opvragen of bij een van de Stern-locaties binnenlopen voor een gesprek. Peter: “We maken dan een afspraak met de professional om de exacte wensen te bespreken. Samen kijken we naar waar de bus precies voor gebruikt gaat worden. Dat is bepalend voor het model en zaken als het laadvermogen en de opbouw. Wil je er een grote kar achter hangen? Neem je materialen los mee of wil je er ook kasten in? We denken mee en proberen bouwers echt aan de voor hen perfecte auto te helpen. Van A tot Z, want je kunt via ons je bedrijfswagen ook professioneel in laten richten en laten beletteren.”

Van handzaam tot serieuze inhoud

Met de toevoeging van Opel en Peugeot heb je als Bouwmaat-klant nog meer bedrijfswagens met mooie voordelen tot je beschikking. “Vanuit Opel zijn er de Combo, Vivaro en Movano. Vanuit Peugeot zijn er de Partner, Expert en Boxer. De Opel Combo en Peugeot Partner zijn handzame bedrijfsauto’s voor bijvoorbeeld onderhoudsmonteurs maar tegelzetters kiezen deze ook. De Opel Vivaro en Peugeot Expert zijn populair onder zzp’ers die geen enorme bus maar wel wat laadvermogen nodig hebben. Bij de Opel Movano en Peugeot Boxer heb je het echt over bedrijven die serieuze kubieke inhoud en laadvermogen nodig hebben. In de verschillende modellen heb je keuze uit verschillende lengtes. Het kan dus bijna niet dat jouw bus er niet tussen zit. Bovendien kunnen we hem ongeacht hoogte of lengte helemaal voor je aankleden.” Interessant aan deze nieuwe bedrijfswagens is dat ze ook allemaal beschikbaar zijn als full-electric variant. “Het zijn dezelfde bedrijfsauto’s maar dan met een accupakket. Je hebt dezelfde groottes, opbergruimte, lengtes en mogelijkheden. Het design, de systemen en opties, er is helemaal geen verschil. Behalve dat je zonder uitstoot rijdt en ook uitzonderlijk prettig en stil.”

Full-electric bedrijfswagen: waar houd je rekening mee?

Wel moet je in de keuze van een elektrische variant met een aantal zaken rekening houden. “Allereerst kijk je natuurlijk of het bij je dagelijkse ritten past. Ben je veel in de stad bezig, relatief dicht bij huis en heb je op locatie ook de mogelijkheid om te laden? Dan is het al een stuk interessanter dan wanneer je vooral in de periferie bezig bent en flinke afstanden rijdt naar de klus.” Het is volgens Peter sowieso erg belangrijk om voor het juiste accu-pakket te kiezen. “Een Vivaro-e is er bijvoorbeeld met een accupakket van 50 kWh of 75 kWh. Wij adviseren vaak om voor het grotere accu-pakket te gaan, waar je in dit geval 330 km mee kunt halen in plaats van 230 km. Er is niets vervelender dan net niet lekker zitten in je actieradius. Dat gaat je tegenstaan, terwijl elektrisch rijden misschien wel bij je past.”

Uiteraard moet je ook rekening houden met het laadvermogen en de trekkracht van een elektrische variant. “Achter een e-Boxer mag je bijvoorbeeld niks hebben. Een e-Expert mag maximaal 1.000 kg trekken. Dat is voor veel aannemers met een flinke kar te weinig. Neem je de ‘gewone’ Expert, mag je 2.000 kg hebben. Daar zitten verschillen tussen de Diesels en de elektrische varianten en dat moet je goed beseffen. Ik denk echter dat er niet echte onmogelijkheden zijn. Het is soms ook een kwestie van anders denken: heb je zelf die aanhanger nodig om spullen op locatie te krijgen? Of is het slimmer, en uiteindelijk zelfs goedkoper, om dit via Bouwmaat te laten bezorgen? Dit scheelt gewicht in je aanhanger en het aantal vervoersbewegingen.”

Elektrisch rijden ervaren

Elektrisch rijden past nog niet bij iedereen. Toch is het volgens Peter wel belangrijk om de optie open te houden. “Een ondernemer die de mogelijkheden van elektrisch rijden onderzoekt, is bezig met zijn toekomst. De overheid stimuleert elektrisch rijden, onder andere via subsidies. Diesel rijden wordt juist ontmoedigd. Denk aan milieuzones in steden en de bpm-vrijstelling voor nieuwe niet-elektrische bestelwagens wordt vanaf 2025 waarschijnlijk afgeschaft. Voor nieuwbouwvergunningen zal ook de stikstofemissie tijdens de bouwfase een steeds grotere rol spelen. Hierdoor wordt er ook kritisch gekeken naar het aantal vervoersbewegingen richting een bouwproject en welk type brandstof daarbij wordt gebruikt.”

Elektrisch rijden wordt al met al steeds urgenter en interessanter. “Maar ook professionals die dat beseffen en bij ons aan tafel zitten hebben zo hun vraagtekens. Ik denk dan ook dat het erg belangrijk is dat je het gewoon een periode kunt ervaren. Hoe bevalt het? Valt het laden en de actieradius mee of tegen? Veel ondernemers die uiteindelijk kiezen voor elektrisch rijden willen niet anders meer. Afhankelijk van de beschikbaarheid is het mogelijk om onze bussen meerdere dagen te proberen, in plaats van een korte proefrit. Zo kun je de voor- en nadelen zelf ervaren.”

Stern is nu Hedin Automotive
Bouwmaat werkt al jarenlang samen met Stern om de beste deal op Ford bedrijfswagens voor de zzp’er te kunnen aanbieden. In 2022 is Stern overgenomen door het Zweedse familiebedrijf Hedin Mobilty Group AB, in Nederland vertegenwoordigd door Hedin Automotive. Het is hiermee een van de grootste automotive concerns van Nederland met tal van merken en met ruim 60 vestigingen altijd dichtbij. Ook bieden Bouwmaat en Stern nu, naast Ford, ook bedrijfswagens van Opel en Peugeot aan.

Bekijk alle actiemodellen

Deel dit artikel: