Services en maatwerk

Professionele bedrijfswageninrichting

Deel dit artikel:

ALLE VOORDELEN OP EEN RIJ

Met een goede vakkundige indeling van je bus werk je makkelijker, veiliger en kom je ook beter over op je klanten. Steeds meer vakmannen kiezen dan ook voor een professionele bedrijswageninrichting. We spreken Silvester Keijzer. Hij is Vestigingsmanager bij Stern Bedrijfswageninrichting, een organisatie met meer dan 40 jaar ervaring in het inrichten en ombouwen van bedrijfswagens. Waar moet je op letten als je jouw bus laat inrichten? Wat zijn de exacte voordelen? Silvester gaat in op deze vragen en meer.

Silvester Keijzer

Als Bouwmaat-klant kun je profiteren van exclusieve kortingen op bedrijfswagens van Stern van de merken Ford en Mercedes-Benz. Je hebt daarbij ook de mogelijkheid om je bedrijfswagen professioneel in te laten richten door Stern. Silvester vertelt wat je als vakman kunt verwachten: “Iedere auto die we inrichten, moet een goede werkplek zijn voor een vakman. Een plek waardoor hij tijd bespaart, ergonomischer werkt en veiliger vervoert. Een werkplek die bij hem past.”

Wat ga je ermee doen?

Een eerste vraag die jij voor je kiezen krijgt is dan ook: ”Wat ga je ermee doen?” Silvester: “Welk zwaar materiaal heb je vaak nodig, hoe zorgen we ervoor dat het goed vaststaat en dat je er makkelijk bij kunt? Wat betekent dit voor de gewichtsverdeling? Is het vooral voor vervoer en werk je doorgaans buiten je bus? Is daar extra (beveiligings)verlichting nodig? Of wordt het meer een home-office met een kantoor- en een werkkant wat we steeds meer zien? We werken met een modulair systeem en dat systeem kun je opbouwen zoals je wilt. We hebben daarbij vaak ‘standaard-inrichtingen’ als vertrekpunt. Door onze jarenlange ervaring weten we bijvoorbeeld wat voor een timmerman doorgaans prettig werkt. Er is altijd een uitgebreid adviesgesprek en persoonlijke wensen worden uiteraard meegenomen.”

Efficiënte en ergonomische bedrijfswageninrichting

Wat zijn de belangrijkste redenen om voor een professionele inrichting van je bus te kiezen? “Allereerst is er de gebruikersefficiëntie. Je pakt gereedschap en materialen makkelijker. Daardoor werk je netjes en gestructureerd. Je hoeft niet te zoeken en dat scheelt je zo tientallen minuten op een dag. Je raakt retourartikelen niet kwijt en materialen beschadigen niet omdat je ze netjes opbergt of vastzet. Omdat je weet wat je bij je hebt, is je auto ook niet overbeladen. De inrichting is perfect afgestemd op je dagelijkse werkzaamheden, dus je werkt bovendien ergonomischer.”

Dagelijkse veiligheid

Silvester geeft aan dat een professionele inrichting van je bus ook bijdraagt aan de dagelijkse veiligheid. “Tegenwoordig rijdt een bedrijfswagen net zo hard als een personenauto en ook het remvermogen is enorm toegenomen. Dat zorgt ervoor dat kasten stevig moeten staan en dat goederen veel beter verankerd moeten worden. De inrichtingen die wij maken zijn digitaal uitgewerkt en voldoen aan alle geldende richtlijnen. We gebruiken stalen beugels die enorm sterk zijn, maar wel ook meebewegen met de auto, enzovoorts. Alles om te zorgen dat je daadwerkelijk veilig op weg bent en de impact van een mogelijke noodstop minimaal is.”

Kijk vooruit

Silvester heeft ten slotte nog een goede tip voor vakmannen die een professionele bedrijfsinrichting overwegen: “Je hebt er jarenlang plezier van, ook omdat je het makkelijk over kan zetten naar je volgende bus. Kijk dus ook niet alleen naar hoe je de afgelopen jaren hebt gewerkt, maar kijk juist hoe je het in de toekomst zou willen. Hoe ziet mijn werkdag er nu uit en wat betekent dat voor mijn inrichting, maar ook: wat gaat er wellicht veranderen. Begin gewoon eens met dat op te schrijven. Dan heb je een mooi vertrekpunt voor jouw perfecte inrichting.”

Stern is nu Hedin Automotive
Bouwmaat werkt al jarenlang samen met Stern om de beste deal op Ford bedrijfswagens voor de zzp’er te kunnen aanbieden. In 2022 is Stern overgenomen door het Zweedse familiebedrijf Hedin Mobilty Group AB, in Nederland vertegenwoordigd door Hedin Automotive. Het is hiermee een van de grootste automotive concerns van Nederland met tal van merken en met ruim 60 vestigingen altijd dichtbij. Ook bieden Bouwmaat en Stern nu, naast Ford, ook bedrijfswagens van Opel en Peugeot aan.

Bekijk alle actiemodellen

MOBILITEIT VAN A TOT Z

Mobiliteit van A tot Z, dat is waar Stern voor staat. Dat jij als vakman veilig naar je klus kan, is daar een belangrijk onderdeel van. Eelco van Viersen is Concern Relatie Manager bij Stern. Hij spreekt veel professionals in onze sector. Steeds meer vakmannen beseffen dat een goede bedrijfswageninrichting onderdeel is van vakkundig veilig werken. Een goede ontwikkeling, volgens Eelco: “Bij de wat grotere bedrijven is veiligheid vaak een zogenoemde prestatie-indicator. De organisatie wordt er aan het einde van het jaar als het ware op afgerekend. Als het gaat om bedrijfswagens kiezen die anno nu eigenlijk altijd voor een professionele inrichting. Hoewel zzp’ers en het MKB veilig werken ook zeer hoog in het vaandel hebben staan, werd dat nog niet altijd doorvertaald naar hun bedrijfswagens. Gelukkig is dat langzaam maar zeker aan het veranderen.”

Eelco geeft aan dat het voor vakmannen vaak nog verleidelijk is om zelf de bedrijfswageninrichting te bouwen. “Als je timmerman bent, ben je natuurlijk heel goed in staat om de voor jou perfecte houten constructie achter in je bus te maken. “Ik kan dat zelf wel!” Ik hoor het nog regelmatig. Maar aan zo’n houten constructie kleven gewoon echt gevaren. Je moet vol op de rem en heel je houten constructie komt naar voren zetten. Je kasten en spullen moeten gewoon goed vastzitten, dat is echt super belangrijk. Je besteedt als je op de klus bent ook veel tijd aan veilig werken. Je bus is ook je werkplek, daar moet het ook veilig zijn.”

Goedkoper uit
Sommige vakmannen denken dat professionele bedrijfsinrichting duur is, een groot misverstand volgens Eelco: “Staar je niet blind op de kosten op korte termijn. Je wint enorm veel tijd met een efficiënte indeling, hebt minder kans op boetes voor overbelading, je gebruikt minder brandstof, hebt betere gebruiks- en onderhoudscijfers, enzovoorts. In tegenstelling tot een zelfgemaakte constructie kan een professionele indeling bovendien jaren mee. Je zet je inrichting makkelijk over naar je volgende bus. Door de jaren heen ben je gewoon goedkoper uit.”

Ga voor meer informatie naar: bouwmaat.nl/stern

Uit de praktijk: de professionele bedrijfswageninrichting van P.H. Frauenfelder

P.H. Frauenfelder is een loodgieters-, installatie- en dakdekkersbedrijf dat al meer dan 75 jaar bestaat. Het bedrijf heeft zo’n 40 man personeel en vestigingen in Rotterdam en Den Haag. In 2015 besloten ze over te gaan tot professionele bedrijfswageninrichting, verzorgd door Stern. Algemeen directeur Marco Seele vertelt over het hoe en waarom.

Marco steekt van wal: “In 2015 hebben we een contract afgesloten voor 25 bedrijfswagens van Ford. Tot die tijd deden we onze bedrijfswageninrichting eigenlijk zelf. Maar we wilden een meer uniforme uitstraling en een standaardinrichting waardoor er meer duidelijkheid voor de installateurs ontstond en ze efficiënter kunnen werken.”

Soepel proces​

Het proces verliep destijds erg prettig: “We hebben met Stern gekeken of we een vast concept in de bussen kunnen krijgen. Een voor de installateurs en een voor de dakdekkers. De installatiejongens hebben zaken als een buizenrek nodig. Ook hebben ze wat kleiner spul zoals fittingen, dus ga je voor kleinere vakken in de stellingen. Dakdekkers hebben meer ruimte nodig om robuuster materiaal mee te nemen. Alles is aangepast naar onze wensen op basis van tekeningen en goede gesprekken. Stern denkt goed mee en geeft deskundig advies: welke spullen gebruik je veel, waar staan je zware materialen die je vaak nodig hebt? De uiteindelijke inrichting verliep ook soepel. In een dag tijd, netjes in een treintje.”

Robuust en duurzaam

Marco ging zeer bewust voor de robuustheid van een professionele inrichting. “Het is erg duurzaam, het gaat gewoon heel lang mee. Bij schade vervang je makkelijk een module, in plaats van dat je heel de constructie moet vervangen. In het verleden gingen de monteurs ook nog zelf knutselen aan de inrichting en dan kon het aan het einde van de leasetijd van een bus zo in de container. Nu gaat het heel lang mee en zet je het over op je nieuwe wagens. Dat is nu toevallig in volle gang en verloopt erg vlot. De voordelen van een professionele inrichting zijn enorm en het is een fijne samenwerking met Stern.”

Deel dit artikel: