Bedrijf en ondernemenServices en maatwerk

De perfecte bus als trouwe partner en verkoper

Deel dit artikel:

Je bus is je visitekaartje. Mark Schoenmakers, eigenaar van Mark Schoenmakers Totaal Afbouw weet het als geen ander. Hij komt graag op tijd en goed voor de dag. Dat levert hem simpelweg klanten op. Mark kocht dit jaar via Stern een nieuwe Mercedes Vito. Hij vertelt hoe hij tot deze keuze kwam en waarom hij zijn bus ook door Stern liet beletteren.

Mark z’n bedrijf is gespecialiseerd in alles wat met afbouw te maken heeft. Van badkamers tot verlaagde plafonds in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. “We zijn de vaste partner voor mutatiewoningen van Woningstichting Thius maar ik heb daarnaast ook nog veel andere klanten. De agenda zit lekker vol.” Mark is inmiddels 20 jaar klant bij Bouwmaat. “Het is gewoon dé groothandel voor mij. Dat ik via Bouwmaat korting kreeg op mijn nieuwe bus is natuurlijk helemaal mooi meegenomen!”

Alles erop, eraan en erin

Met nog maar een paar honderd kilometer op de teller is Mark zijn nieuwe Vito nog zo goed als nieuw. Hij ruikt naar nieuw en staat lekker te glimmen. Net als Mark die erg blij is met z’n bedrijfsauto. “Alles wat ik nodig heb zit erop en eraan. Het is een automaat, hij heeft 160 pk, leren bekleding en is in totaal drie keer verlengd. Hierdoor heb ik een totale lengte van drie meter tien binnenin. Regels van 2.70, gipsplaten van 2.60, het past er allemaal makkelijk en netjes in.”

Opdracht dankzij nette bus

Een betrouwbare bus die goed oogt, is erg belangrijk voor Mark. “Ik ben een man van de klok, ik moet kunnen vertrouwen op m’n bus. Ik vind ook dat je netjes voor de dag moet komen en niet met een bus die half aan elkaar hangt. Mogelijke klanten kijken echt wel waar je mee aankomt. Onlangs vertelde een klant waarom ik, uit drie offertes, uiteindelijk de klus mocht doen. Dat kwam omdat ik op tijd was, mijn afspraken netjes na was gekomen en omdat ik in een nette bus reed.”

Mark Schoenmakers

Goed doorvragen voor perfecte keuze

Bij de keuze voor zijn nieuwe bus kreeg Mark uitgebreid advies van Stern. “Dat waren goede gesprekken. Ze vragen door over waar je de bus voor nodig hebt en hoe je hem gaat gebruiken. Ik heb nu een iets zwaardere motor dan in mijn vorige Mercedes, omdat er goed is gekeken naar de aanhanger die ik veel gebruik. Hij rijdt lekker en de motor is perfect. De service van Stern is ook prettig. Je krijgt heldere uitleg en je kunt altijd bellen. Het is een mooi totaalplaatje.”

Klanten door professionele belettering

Over mooie totaalplaatjes gesproken, Mark liet zijn bus ook beletteren via Stern. Waarom koos hij hiervoor? “Het levert me simpelweg veel klanten op. Er is momenteel een tekort aan vakmannen. Mensen zien mijn bus staan, die ziet er netjes uit en ze komen naar me toe om een visitekaartje te vragen. Dan weten ze gelijk met wie ze te maken hebben. Dat vinden klanten fijn. Je bent ergens bezig en je bus staat de hele dag reclame voor je te maken. Het bepaalt voor een deel het werk dat je krijgt. Dus dat moet je professioneel aanpakken en het moet er top uitzien. Ik koos voor professionele bestickering omdat je dan zeker weet dat het er ook daadwerkelijk goed uit blijft zien.”

Matzwarte letters, schitterend resultaat

Ook bij de belettering dacht Stern mee. “Wat wil je er op hebben? Welk lettertype? Welke kleur? Dat gaat allemaal in overleg. Je bedrijfskleuren nemen ze erin mee. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het logo van mijn bedrijf met daaronder in matzwarte letters Mark Schoenmakers Totaal Afbouw en de werkzaamheden die ik doe. Dat is echt heel mooi geworden, zo op die donkergrijze bus. Je hebt er ook geen omkijken naar, want je brengt je bus bij Stern en aan het einde van de dag haal je hem op. Daarna gingen we weer door. Op naar de volgende klus waar ik weer op tijd en netjes voor de dag kom!”

Stern is nu Hedin Automotive
Bouwmaat werkt al jarenlang samen met Stern om de beste deal op Ford bedrijfswagens voor de zzp’er te kunnen aanbieden. In 2022 is Stern overgenomen door het Zweedse familiebedrijf Hedin Mobilty Group AB, in Nederland vertegenwoordigd door Hedin Automotive. Het is hiermee een van de grootste automotive concerns van Nederland met tal van merken en met ruim 60 vestigingen altijd dichtbij. Ook bieden Bouwmaat en Stern nu, naast Ford, ook bedrijfswagens van Opel en Peugeot aan.

Bekijk alle actiemodellen

Deel dit artikel: