Deel dit artikel:

Het storten van een dekvloer is een zware klus. Als vakman weet je als geen ander welk effect het sjouwen met zware zakken kan hebben op je productiviteit en je gezondheid. Als oplossing voor dit probleem ontwikkelden ervaren vakmensen de lichtgewicht dekvloermortel AirBase®. AirBase® is een snel afbindende, stofarme en lichtgewicht dekvloermortel die jouw klus een stuk aangenamer en efficiënter maakt.

Lichtgewicht met veel opbrengst

Een zak AirBase® weegt slechts de helft van het gewicht van een standaardzak vloermortel. Het extra goede nieuws is dat je er ondanks dit lage gewicht veel meer mee kunt doen. Waar de opbrengst van een 25 kg zak zandcement ongeveer 12 liter bedraagt, haal je maar liefst 16 liter uit slechts 12,5 kg AirBase®. De mortel is daarnaast snel te verwerken en stofarm. Door het handige handvat is de zak bovendien eenvoudig naar de kluslocatie te tillen. Of je neemt twee zakken in een keer mee! Dit alles betekent dus gezonder en efficiënter werken.

AirBase® lichtgewicht dekvloer leggen

Airbase: drukvast en vochtbestendig

Het speciale snelcement bindt de lichtgewicht vulstoffen en geëxpandeerde glaskorrels tot een lichte en drukvaste dekvloermortel. De vloermortel is vocht- en rotbestendig en daarom goed toe te passen in natte ruimtes. AirBase® droogt zeer snel en is op een drukvaste ondergrond al na 3 uur beloopbaar en na 12 uur betegelbaar. Na ongeveer 7 dagen is de vloer helemaal droog en uitgehard.

Geschikt voor stabiele houten vloeren

Het geringe gewicht van AirBase® biedt nog meer voordelen. Het is zeer geschikt voor renovaties en verbouwingen waar de bestaande constructievloer een zware zandcement- of betonvloer niet kan dragen. AirBase® kan bijvoorbeeld op een stabiele houten vloer worden gestort. Versterking is niet nodig. Dit scheelt tijd en materiaal. Ook kan deze lichtgewicht vloermortel op diverse vloersystemen worden aangebracht, zoals met Lewis® zwaluwstaartplaten. Hierbij duurt het 24 uur voordat de vloer beloopbaar is. AirBase® kan hechtend aan bestaande betonen cementvloeren of zwevend worden aangebracht en is ook geschikt voor vloerverwarming.

Lees meer

Dit artikel is onderdeel van de serie Totaalklus Nieuw Toilet. Daarin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een nieuw toilet, inclusief nieuwe vloer, aanlegt. 

Andere artikelen uit deze serie zijn:  

Deel dit artikel: