Stappenplan Airbase dekvloerenmortel toepassen

Deel dit artikel:

De lichtgewicht dekvloermortel AirBase® is een snel afbindende, stofarme en lichtgewicht dekvloermortel die jouw klus een stuk aangenamer en efficiënter maakt.

Hieronder het stappenplan voor het storten van deze mortel op een houten vloer.

 1. Voorbereiding

  Leg voor je start eerst een laag folie op de vloer. Bevestig daarna de randisolatiestrook langs de wanden. Deze zorgt ervoor dat de mortel niet aan de wanden hecht en er geen spanning ontstaat bij krimp of uitzetting.

  Airbase voorbereiding. Zeil en randisolatiestrook en

 2. Water afmeten

  Meet in een maatbeker voor één zak AirBase® 2,3 liter schoon water af. Deze hoeveelheid is belangrijk om de mortel goed te kunnen verwerken. Giet het water vervolgens in de mengkuip.

  airbase water afmeten

 3. Airbase toevoegen

  De zak AirBase® is heel snel te openen zonder gebruik van een mes. Daarna stort je de zak in de mengkuip. Je zult merken dat hier nagenoeg geen stof bij vrijkomt.

  Airbase in kuip gieten

 4. Mengen

  Meng het geheel met bijvoorbeeld een Collomix Xo6-R mixer tot één geheel. Meng goed door!

  airbase mengen

 5. Storten en verdelen

  Stort de kuip vervolgens leeg op de met folie bedekte vloer. Verdeel en verdicht het met behulp van een rei en vloerspaan. Doe dit in één keer met een minimale laagdikte van 45 mm. Gebruik hiervoor uiteraard ook een waterpas.

  airbase uitsmeren

Let op! AirBase® bevat een snel afbindend cement en verhardt binnen 30-45 minuten bij 20 °C. Bij lage temperaturen heb je meer tijd, bij hogere temperaturen minder.

Lees meer

Dit artikel is onderdeel van de serie Totaalklus Nieuw Toilet. Daarin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een nieuw toilet, inclusief nieuwe vloer, aanlegt. 

Andere artikelen uit deze serie zijn:  

Deel dit artikel: