Deel dit artikel:

Wat is Knauf Prime Quick?

Knauf Prime Quick is een sneldrogend, oplosmiddelvrij hecht- en grondeermiddel voor gladde, zuigende en niet zuigende ondergronden. Het is geschikt voor onder de Knauf NR 330 en voor Knauf gipspleisters.

Voordelen van Knauf Prime Quick

Snelle droogtijd voor verhoogde efficiëntie

Dankzij de snelle droogtijd (ca. 1 uur) van Knauf Prime Quick kunnen wanden veel sneller worden afgewerkt, waardoor je de klus binnen de gestelde deadlines kunt afronden en kosten kunt besparen.

Eenvoudig aan te brengen

Knauf Prime Quick kun je gemakkelijk en snel aanbrengen op verschillende ondergronden, zoals gipsplaat, beton, metselwerk en oude pleisterlagen

Uitstekende hechting

De uitstekende hechting van Knauf Prime Quick zorgt ervoor dat het materiaal goed blijft zitten en eventuele oneffenheden verbergt, waardoor een perfecte afwerking wordt gegarandeerd.

Veelzijdig

Knauf Prime Quick is geschikt voor verschillende ondergronden, zoals gipsplaat, beton, metselwerk en oude pleisterlagen.

Hoge opbrengst

Afhankelijk van de ondergrond kun je met Knauf Prime Quick tussen de 50 en 100m2 voorbehandelen. 

Het verbruik is circa 50 gr/m2 bij niet zuigende ondergronden en circa 100 gr/m2 bij zuigende ondergronden (bij verdunning 1:1)

Voordelen in het kort 

  • Hoge opbrengst materiaal
  • Snelle droging ca. 1 uur
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Universeel voor zuigende en niet zuigende ondergronden
  • Voor zowel cement- als gipspleisters te gebruiken

Verwerking

Voor gebruik goed omroeren en met vachtroller, blokkwast of machinaal aanbrengen.

Niet zuigende ondergronden onverdund aanbrengen, in geval van zuigende ondergronden verdunnen met schoon leidingwater.

Ondergrond

Eventuele vervuiling verwijderen. De ondergrond moet schoon, stabiel, droog en vrij van losse delen zijn. Deze kunnen de hechting nadelig beïnvloeden. Tijdens het verwerken en drogen van Knauf Prime Quick mag de temperatuur niet onder niet onder + 5°C zijn. Dit geldt voor de ondergrond, omgeving én het materiaal.

Verdunnen

Knauf Prime Quick kun je met schoon leiding­water verdunnen en kun je met een blokkwast, of vachtroller aanbrengen. Het kan ook gespoten worden. Verdunning 1:1 voor zuigende ondergronden. Als je Knauf Prime Quick te sterk verdunt verliest het zijn werking.

Verwerken

De ondergrond voorbehandelen met Knauf Prime Quick. Wacht met het aanbrengen van de Knauf NR 330 of gipspleister totdat Prime Quick droog is en niet meer kleeft. De droogtijd is circa 1 uur bij 15°C en 50% relatieve luchtvochtigheid.

Bij een lagere temperatuur en/of hogere luchtvochtigheid moet je er rekening mee houden dat de droogtijd langer wordt. Zodra de Prime Quick droog is, kan met bepleisteren worden begonnen. OM stofafzetting te voorkomen dien je de tijd tussen het drogen van de Prime Quick tot het begin van de pleisterwerken dient zo kort mogelijk te houden. 

Gereedschap

Blokkwast  of  lamsvachtroller

Reinigen

Gereedschappen na het gebruik direct met water schoonmaken. Spetters kan je het beste zo snel mogelijk met schoon water van de verontreinigde oppervlaktes verwijderen. Opgedroogde spetters voorzichtig met een verdunner voor kunstharsen of een oplosmiddel voor dispersieverven week maken.

Toepassing in het kort

  • Handmatige verwerking roller, blokkwast
  • Snelle droging ca.1 uur
  • Zuigende ondergrond 1 : 1 met schoonleiding water verdunnen

Meer lezen

Deel dit artikel: