Inspiratie

Knauf AquaStuc, de favoriet van … Danny Starre

Deel dit artikel:

Danny Starre is sinds 2002 stukadoor voor Stucwerk.nl. Hij voert renovatie, nieuwbouw en restauratieprojecten uit die hij van begin tot eind verzorgd. Danny gebruikt hierbij vaak Knauf AquaStuc. Waarom is deze gipspleister belangrijk voor hem en welke voordelen ondervindt hij bij de verwerking ervan?

Zijn bedrijf wordt ingezet bij uiteen- lopende renovatieprojecten, van bedrijfshallen tot appartementen. Hij verzorgt daarbij ook het stucwerk voor de badkamers en keukens. ‘’We doen alles, nee komt bijna niet voor bij ons.’’ Omdat elk project anders is, variëren ook de ondergronden en ruimtes. ‘’Je komt vaak verschillende ondergronden tegen zoals gipsblokken of beton. Tegenwoordig willen klanten steeds minder tegelwerk en meer glad stucwerk in de badkamer.’’ Een goede gipspleister is daarom belangrijk voor zijn projecten, benadrukt Danny. Maar wanneer is een gipspleister nu geschikt voor dit specifieke stucwerk?

De groene gips

Een natte ruimte zoals een badkamer vraagt om vochtwerend materiaal. Hoewel de vochtwerende gipsplaten en gipsblokken al op de markt waren, bleef de gipsmortel achter. ‘’Er wordt nog veel met gewone gipsmortel in badkamers gewerkt, wat niet goed is wat betreft vochtwering. Daar is Knauf AquaStuc wel geschikt voor. We noemen het ook wel de groene gips.’’ Naast dat AquaStuc op steenachtige ondergronden gebruikt kan worden en vochtwerend is, vindt Danny het ook een tijdbesparende gipspleister.

‘’Voorheen moest je nog een keer terug om het af te pleisteren. AquaStuc is ideaal om het gelijk glad af te werken.’’ Dit komt bij veel projecten goed van pas, geeft Danny  aan. ‘’We hebben wel eens gehad dat we met het voorgeschreven materiaal niet door konden gaan, omdat de ondergronden niet schoon genoeg waren. Als alternatief hebben we de AquaStuc aangeboden. Je wint er tijd mee, het is de ideale mortel om glad en strak af te werken.’’

Handige relaties

Danny werkt voor verschillende projecten in heel Nederland. Het is voor hem handig dat Bouwmaat vestigingen heeft door het hele land. ‘’Leiden  is onze thuisbasis, maar bestellingen doe ik regelmatig bij Bouwmaat Alphen a/d Rijn, omdat ik de vestigingsmanager daarvan goed ken. Hij regelt dat we het bij de dichtstbijzijnde vestiging materialen geleverd krijgen of daar kunnen ophalen.’’ Ook is Danny zeer tevreden over de levering van producten, zelfs als het een speciale levering betreft. ‘’Wij zitten soms op moeilijk bereikbare projecten qua hoogtes en kleine, smalle straatjes. Op sommige locaties mag het alleen op bepaalde tijden geleverd worden. Bouwmaat snapt het gewoon, dat doen ze goed.’’

Deel dit artikel: